Gastenboek

Laat een bericht achter in ons gastenboek.
scroll naar beneden en geef je reactie weer

151 antwoorden naar “Gastenboek”

 1. Wij hebben vanaf 22-APR-2024 t/m 11-MEI-2024 een fantastische rondreis door Sri Lanka gemaakt, georganiseerd door Jan / Say Tours.
  Sri Lanka is een prachtig eiland, met een interessante cultuur, zeer mooie natuur en zeer vriendelijke mensen.

  Na een aantal dagen bijkomen van de reis in de B&B van Jan zijn wij met onze chauffeur (Shenan) op pad gegaan. Op voorhand een route uitgezet, waarvoor Jan de logistiek voor zijn rekening had genomen (hotels, toegang natuurparken, treinkaartjes). Tijdens de reis bleek dat op verzoek het schema zonder problemen kon worden aangepast. Alles mag, niets moet 🙂

  Tijdens de reis bleek dat Shenan ontzettend goede ogen heeft, wat hij allemaal heeft weten te spotten aan dieren (vogels, luipaarden, krokodillen, walvissen etc.) is ongelofelijk.

  Naast het afgesproken programma had Shenan nog een verrassing voor ons in petto; een bezoek aan een slangen boerderij. Hier konden wij de inheemse slangen van Sri Lanka bewonderen (o.a. adder, cobra en python). Erg indrukwekkend.

  Wij hebben een fantastische vakantie gehad op Sri Lanka en grote dank aan Jan (Say-Tours) en Shenan voor de fantastische organisatie.

 2. We hebben een rondreis van 3 weken gemaakt in februari/ maart
  Sri Lanka is een prachtig/paradijselijk land met een vriendelijke bevolking
  De organisatie was goed geregeld door Jan maar vooral door Shehan de chauffeur/gids/reisleider We zijn niet meer zo jong en hij voelde perfect aan wat we beter wel of niet konden doen en paste zo het reisschema aan en om niet inherhaling te vallen
  de voorgaande beschrijvingen zijn heel herkenbaar
  al met al een indrukwekkende onvergetelijke zorgenloze vakantie

 3. Het is alweer enkele weken geleden dat wij terug zijn uit Sri Lanka.
  Vanaf 4 t/m 24 januari zijn wij met een tour begonnen over dit prachtige eiland.
  Op het vliegveld werden wij opgewacht door onze chauffeur/gids “Shehan” die ons naar Jan Kerkhofs zijn huis bracht in Negombo.
  Daar werden wij verwelkomt met een welkomstdrankje en gingen wij samen overleggen waar de rondreis op het eiland ons allemaal naar toe zou brengen.
  Wij hadden al behoorlijk wat ideeën, maar wij konden altijd nog veranderingen aanbrengen, wel zo makkelijk, want wanneer je met een groepsreis gaat zit je vast aan een vastomlijnd programma.
  Wij hadden een geweldig goede gids/chauffeur. “Shehan” die overal rekening mee hield, onderweg ziet hij ook werkelijk van alles en attendeerde er ons op zodat wij foto’s konden maken, en hij praat ook goed Engels.
  Goede en minder goede hotels gehad, maar over het algemeen waren wij dik tevreden.
  Wanneer wij ooit weer eens naar Sri Lanka gaan, gaan wij zeker weer met Jan Kerkhofs (SAY – Tours) in zee en dan natuurlijk wanneer het mogelijk is weer met Shehan.
  Wij hebben prachtige herinneringen aan Sri Lanka, de prachtige natuur, de vriendelijke bevolking, de niet opdringerige verkopers (enkel in Polonnaruwa) wat je wel vaak ziet in de Aziatische landen.
  Heerlijk eten, ook zelf een kookcursus gedaan in Ella, wat ook een groot succes was.
  Dank je wel Jan en Shehan voor deze mooie tijd.

 4. In september hebben wij genoten van een onvergetelijke rondreis met Say-Tours door het prachtige Sri-Lanka.
  Bij aankomst op het vliegveld stond onze chauffeur Patrick ons al op te wachten en heeft hij ons naar de B&B van Jan Kerkhofs gebracht waar we de eerste nacht verbleven.
  In de avond hebben we samen met Jan de geplande reis en bij hem geboekte excursies doorgenomen en nog een paar aanpassingen gedaan.De volgende morgen zijn we met Patrick vertrokken voor onze rondreis van drie weken.
  Het werden drie onvergetelijke weken waarin we heel veel hebben gezien en gedaan en vooral
  hebben genoten van de overweldigende mooie natuur,de lieve en gastvrije mensen en hun cultuur!
  Over onze chauffeur Patrick waren we ook heel erg tevreden!Hij kwam altijd fijn op tijd en niets was hem te veel.Hij heeft ons steeds op een veilige en prettige manier door het vaak chaotische verkeer geloodst en ons veel mooie plekjes laten zien!
  Wij gaan met zekerheid terug komen naar Sri-Lanka en kunnen Say-Tours alleen maar van harte aanbevelen alles was perfect geregeld!
  We willen Jan,zijn vrouw en Patrick bedanken voor de gastvrijheid en de onvergetelijke reis?

 5. Van 24 sep t/m 21 okt 2023 hebben wij een rondreis door Sri Lanka gemaakt. Wij zijn natuur mensen en daarom hebben we om de chauffeur Shehan gevraagd. Deze man heeft zoveel kennis van de natuur en ziet van alles. Zijn we onderweg, stopt hij rijd terug en wijst naar boven, de kleinste vogels en hagedissen ziet hij. Daardoor hebben we tal van vogels en andere dieren gezien en gefotografeerd. We zijn in veel natuurparken geweest en hebben veel wild gespot, onder andere de luipaard, olifanten, uilen, roofvogels ijsvogels verschillende bijeneters slangen, jakhals, maters enz. Shehan bedankt, mede dank zij jou hebben we een geweldige mooie reis gehad, waar we veel gezien en uitleg over hebben gehad. Jan en je vrouw bedankt voor je gastvrijheid. En Shehan nog heel erg bedankt voor deze geweldige reis. E. Brookman

 6. Van 2 tot en met 20 september hebben wij een rondreis door Sri Lanka gemaakt.
  Voor ons de eerste rondreis buiten Europa, dus waren wij best wel wat zenuwachtig.
  Dit bleek achteraf nergens voor nodig te zijn, wat een prachtig, afwisselend en mooi land.
  Onze gids en privé chauffeur Shehan weet, hoort en ziet zoveel van/ over het land/ cultuur en natuur wat hij met veel plezier met ons heeft gedeeld.
  Wij hebben enorm genoten van de reis en kijken er met veel plezier op terug.
  Shehan (en Jan) nogmaals bedankt !

 7. Unvergessliche Tage in Sri Lanka
  Wir waren anfang September auf großer Rundreise durch die eigens zusammen mit Jan geplante Reise zu erleben. Unser Guide Pradeep ist der beste Guide den man sich für eine grossartige Tour wünschen kann. Wir haben soviel erlebt und gesehen..
  Das lässt sich auch nicht einfach in Worte fassen.
  Darum auf nach Sri Lanka erleben und geniessen.
  Unser Aufenthalt bei Jan im Waja Bed & Breakfast zu beginn und zum Ende der Tour war wirklich sehr Familiär.
  Wir haben uns hier sehr wohl und verstanden gefühlt.
  Einfach nur Grossartig!!!

  Vielen Dank hier nochmals an Jan (Say Tours) für dieses Sagenhafte Abenteuer.

 8. We hebben de afgelopen weken een mooie rondreis door Sri Lanka gemaakt van 2,5 week met privéchauffeur Priyan. We hebben ontzettend genoten van het veelzijdige land, veel verschillende dingen gezien en gedaan. Priyan is een hele vriendelijke man die heel veilig rijdt. We voelden ons daardoor goed op ons gemak! Hij bracht ons overal heen waar we wilden, gaf zelf opties en adviezen en vertelden ook waar we beter wel/niet konden gaan eten of iets konden kopen. Hij liet ons lokaal eten en drinken proeven onderweg, heel leuk!
  Soms was er even sprake van een taalbarrière maar daar kwamen we altijd wel uit.

  We hebben verschillende excursies via Jan geboekt. Dit is allemaal goed geregeld en goed bevallen. Wat ons betreft zijn de echte aanraders:
  – Wilpattu NP
  – Pigeon Island/snorkel tour Trincomallee
  – Habarana city tour!!
  – World’s End
  – Treinreis Nanu Oya-Ella (wel geluk hebben met je zitplekken, maar zelf kun je helemaal moeilijk aan kaartjes komen).

  Er zaten wel wat toeristische ‘moetjes’ in de reis zoals lunchplek of kruidentuin, maar dit weet je vooraf en is bij alle organisaties/chauffeurs zo :).

  Tip: zorg dat je voor aankomst de mogelijke excursies bekijkt. Wij wisten niet dat we op dag 1 veel al ‘vast’ moesten leggen met Jan en dan word je wat ons betreft wat overvallen door alle opties, het tempo en de overtuigingen.

  Priyan, super bedankt voor de onvergetelijke vakantie! We hebben genoten!

 9. Ten tijden van de onrusten in Sri Lanka in 2022 hebben wij contact gezocht met Jan Kerkhofs van Say Tours. Hij hield ons goed op de hoogte van de ontwikkelingen en reageerde altijd direct op vragen. Hierdoor konden wij een goede afweging maken of we de reis door wilden laten gaan. Wij hebben er uiteindelijk voor gekozen onze reis een jaar uit te stellen en zijn deze week teruggekomen. We hebben een geweldige rondreis gemaakt. Voorafgaand hebben we afgestemd met Jan. De communicatie was prettig en de afspraken duidelijk.
  Wij maakten een reis van 3 weken met ons gezin met een busje met privechauffeur via Say Tours, Saneera. Verschillende mensen noemden hem de veiligste chauffeur van Sri Lanka. Hij is erg behulpzaam, vriendelijk, attent en betrouwbaar. Op mijn verjaardag had hij de bus versierd en een persoonlijk taartje geregeld. Ook regelde hij kaartjes voor de trein en voor het peraherafestival. Het is fijn dat hij toelichting kan geven op lokale gebruiken. Hij spreekt heel goed engels en communiceert open. Mijn man houdt van vogelen en in de nationale parken regelde hij een gids die veel van vogels wist. Hij denkt graag met je mee maar stemt hierin ook goed af op wat je zelf hierin prettig vindt. Wij kijken met heel veel plezier terug op onze reis. Wat is Sri Lanka een prachtig land. Jan en Saneera, bedankt! We hebben genoten

 10. In 2020 hadden wij een reis geboekt via een reisorganisatie naar Sri Lanka, door Corona kon deze niet doorgaan. Via Facebook werden wij begin 2023 geattendeerd op Jan Kerkhofs , SAY-tours. De mogelijkheid om meer vrijheid te hebben in hotels en reis paste beter bij onze manier van reizen. Na het sturen van een eerste opzet van onze reis kregen wij van Jan een voorstel voor een auto met chauffeur, diverse te boeken excursies en opties voor hotels. Wij besloten om de hotels zelf te boeken en de rest via Jan te regelen.

  Bij aankomst op het vliegveld stond Jan op ons te wachten en heeft ons naar het hotel gebracht. Later die dag hebben wij de route nog doorgenomen en enkele excursies geboekt. Op dat moment werd ook de betaling geregeld. Daarvoor hadden wij nog niets hoeven te betalen.

  Shehan, onze chauffeur, heeft ons 17 dagen rond gereden via Galle, Udawale, Ella, Nuwara Eliya, Kandy, Sigiriya, Nilaveli, Anaradhapura en Wilpattu weer naar Negombo.

  Shehan spreekt goed Engels (en een klein beetje Nederlands) en heeft een bescheiden persoonlijkheid. Hij heeft ons die 17 dagen volledig ontzorgt, was altijd keurig op tijd en regelde naast de afgesproken excursies en safari’s ook gidsen in Kandy, (tempel van de tand en botanische tuinen) Poloranawu en Anaradhapura. Ook stelde hij enkele andere activiteiten voor zoals een extra treinreis van Ella naar Haputale, een kookworkshop, massages, Moons Landing en een hightea bij het Grand Hotel in Nuwara Eliya, een bezoek aan een kruidentuin en boottocht bij putalam. Als wij aangaven in een voorgestelde activiteit of stop geen interesse te hebben was dat geen probleem. Onderweg werd er regelmatig gestopt om ons iets te laten zien. Hij is uitstekende spotter van wild, zowel in de parken als onderweg. We zijn ontelbare keren onderweg verrast met een korte stop en werden wij gewezen op kameleons, varanen en vogels.

  Op advies van Shehan hebben wij de laatste dagen van de reis anders ingevuld en ons geboekte hotel geannuleerd en door hem hotels laten regelen. Dit stelde ons in staat om de door ons gewenste dagsafari te doen in Wilpattu in plaats van de eerder geplande halve dag.

  Altijd hadden wij privetours op de geboekte excursies en safari’s en hebben nergens hoeven te wachten. Shehan ging bij veel tours mee, dit had absoluut meerwaarde.

  De werkwijze van SAY-tours is daarnaast erg prettig. Jan reageert snel, past het voorstel aan en doet niet moeilijk als je iets anders wilt dan hij voorstelt.

  Het feit dat je volledige vrijheid hebt in route, hotels, excursies, dagindeling etc in combinatie met de kennis van het land de mogelijkheden tot nederlandstalige ondersteuning (altijd fijn in geval van calamiteiten) tijdens de reis maakt dat SAY-tours een goede partij is voor degenen die graag met prive chauffeur willen reizen. Met SAY-tours, en ons geval Shehan is onze reis onvergetelijk geworden op meerdere punten.

  Omdat deze reis zo goed bevallen is overwegen wij om nog een keer terug te gaan en hopen dan weer gebruik te kunnen maken van de diensten van SAY-tours en Shehan.

 11. Nadat onze geplande reis naar Sri Lanka 2 keer niet door kon gaan waren we blij dat het dit jaar toch echt ging gebeuren.
  We zijn met ons gezin (met 2 pubers van 20 en 19) net terug van een 18 daagse rondreis door Sri Lanka. De rondreis hebben we in 2020 zelf ingedeeld en met de input van Jan een aantal aanpassingen gedaan.
  Na 3 nachten in Negombo te hebben doorgebracht zijn we met onze chauffeur Priyan op pad gegaan. Hij is een hele prettige, rustige chauffeur waardoor we ons altijd veilig hebben gevoeld in het soms nogal chaotische Sri Lankaanse verkeer. Hij was altijd op tijd en was bereid om vroeg op te staan, maar ook om ons ’s avonds naar een cricket wedstrijd te brengen. Onderweg kocht hij lokale lekkernijen voor ons om te proeven.
  We hebben mede dankzij hem en Jan een fantastische tijd gehad in Sri Lanka.
  Groetjes,
  Theo, Marjon, Rik en Bas

 12. We zijn net terug met het gezin van een fantastische 3 weekse rondreis door dit paradijs. Chauffeur Shehan is een zeer ervaren gids en kent alle mooie plekken waar we zonder hem nooit terecht waren gekomen. Hij rijdt veilig en zeker door het vaak chaotische verkeer. Ook buiten de geplande excursies maakt hij tussenstops op mooie plekken en verzint hij leuke activiteiten. Hij regelt van alles onderweg en heeft overal zijn contacten. Het is echt een fijne manier om op avontuur te gaan en ook te kunnen ontspannen. Ook let hij goed op iedereen. Als geen ander kan hij dieren spotten. Iedere dag hebben we onwijs veel beleefd en gedaan in dit afwisselende prachtige land. Ik kan een bezoek aan Sri Lanka met Say tours en Shehan van harte aanbevelen!

 13. Afgelopen weken hebben wij 4 weken rondgereisd met ons gezin (2 volwassenen en 3 kinderen 20, 17 en 14) door Sri Lanka. We hebben een fantastische reis gehad.
  Het reisplan hebben we samen met Jan gemaakt. We hadden vooraf al een globaal idee van wat we wilden zien en doen. Jan heeft ons geholpen om er een complete rondreis van te maken.
  Onze chauffeur was Saneera. Het klikte vanaf het eerste moment goed, ook met de kinderen. Hij weet veel van het land. We konden makkelijk overleggen in het Engels. Daarnaast wist hij onderweg nog allerlei leuke plekken om even te stoppen, een wandeling te maken of een activiteit te doen.
  De hotels wilden we graag zelf regelen. Voor de eerste dagen hebben we dat vanuit Nederland gedaan. De rest hebben we onderweg samen met onze chauffeur Saneera gedaan. Hij wist vaak toch net weer een betere deal of een mooiere plek te regelen.
  Ik kan iedereen aanraden met chauffeur te reizen in Sri Lanka en dan zeker via Say-Tours. Het contact vooraf vanuit Nederland gaat heel makkelijk en snel met Jan.

 14. Meine Frau und ich haben mit unserem Boot Yuti auf dem Weg von Thailand zu den Malediven Sri Lanka angesteuert. Wir liegen in dem schönen Naturhafen in Trincomalee.
  Da wir gerne auch das Landesinnere erkunden wollten hat Jan für uns eine Tour für 4 Tage ausgearbeitet. Sein Fahrer Shehan hat uns mit dem Van abgeholt. Und dann begann eine unglaublich schöne Reise durch zauberhaftes Land. Über Kandy mit Zahntempel und Botanischem Garten, Teeplantage, World’s End, weiter im Zug nach Ella zu Little Adams Peak haben wir in kurzer Zeit enorm viel Schönes gesehen. Man sollte sich besser noch mehr Zeit nehmen, um dieses beeindruckende Land Sri Lanka zu erkunden. Die Natur ist überwältigend und die Menschen sehr freundlich.
  Unser Fahrer Shehan hat uns sicher geführt und uns sehr viele positive Erlebnisse ermöglicht.
  Es war für uns eine tolle Zeit und wir möchten srilanka-chauffeur.nl wärmstens empfehlen!

 15. Mijn zus, dochter en ik zijn net terug van 3 weken Sri Lanka. Wat een fantastisch land, vol met prachtige natuur en cultuur. We hebben via Facebook contact opgenomen met Jan en besloten om bij hem de rondreis te boeken. In overleg met Jan hebben we in 15 dagen met Shehan, de privé chauffeur middels een rondreis kennis gemaakt met Sri Lanka. In een luxe auto hebben we genoten van het prachtige uitzicht. Shehan is een rustige chauffeur en zeer ervaren gids. Hij zorgde ervoor dat we alledrie volop genoten en hij hield constant rekening met onze wensen. Mede door Shehan hebben we tijdens onze safari ontzettend veel dieren gezien. Hij heeft veel kennis over de levenswijze van o.a. de olifanten en de luipaarden en wist de plekjes te vinden waar we ze konden zien. Ook stopte Shehan regelmatig op plekjes die we zelf waarschijnlijk gewoon voorbij waren gereden. Hij genoot ervan om ons te laten genieten. En dat is gelukt. We hebben veel gezien en gedaan. Ook fijn was dat hij zich flexibel opstelde en dat je op de dag zelf nog kon wisselen van plan. Al met al : mocht je naar Sri Lanka willen gaan, neem eerst contact op met Jan, hij zorgt ervoor dat je een geweldige ervaring rijker bent en juist datgene gaat zien wat bij jou interesses past.

 16. Nadat de KLM onze vlucht naar Costa Rica een week voor vertrek annuleerde, besloten we last minute de reis om te zetten naar Sri Lanka. We hadden 5 jaar geleden dit veelzijdige land al eens bezocht en wilden nu de prachtige natuur beter ontdekken. En dat is zeker gelukt. Met hulp van Jan en onze chauffeur Shehan hebben we een mooie route uitgestippeld waarbij we heel veel vogels, 5 (!) luipaarden een beer en heel veel andere dieren hebben gezien. Het is ongelooflijk hoeveel vogels Shehan voor ons gespot heeft. Hij is een betrouwbare en vriendelijke chauffeur die wij van harte aanbevelen. Hij liet ons ook een aantal watervallen en religieuze plaatsen zien die niet op het programma stonden, maar die zeer de moeite waard waren. Al met al hebben wij ruim 3 weken genoten van onze reis.

 17. Afgelopen zomer hebben wij 3 weken rondgereisd met ons gezin (2 volwassenen en 4 kinderen 10,13,13,15 jaar)) door Sri Lanka. Saneera was onze driver. We hadden een mooi minivan en Saneera was een zeer fijne driver. We konden goed overleggen in het Engels, hij reed rustig en kon veel vertellen over wat we onderweg tegen kwamen. De reis was echt geweldig! Saneera kon het ook goed overweg met de kinderen wat erg prettig was. De kinderen hebben het nog steeds over hem. Het rondreizen met een driver heeft voor ons echt meer gebracht. We zijn op plekken geweest wie we anders nooit gevonden hadden of qua tijd niet hadden kunnen doen ook maakt het het reizen nog relaxter. Mocht je een rondreis willen maken dan raden we Say tours zeker aan en zeker Saneera als driver. Wij hadden alle hotels zelf al geregeld en ik wist ook zelf al wat we grotendeels wilden doen maar we hebben in overleg met Jan er nog wat activiteiten aan toegevoegd.

 18. We zijn 2,5 week op pad geweest met Shehan en hebben een heerlijke vakantie gehad. Shehan heeft ons plekken laten zien waar je normaal niet zou komen. Dat maakt het reizen erg leuk omdat je elke keer weer verrassende dingen ziet.
  Hij vraagt van te voren of je iets wel of niet wilt bezoeken. Ook praat hij goed Engels en weet veel te vertellen. Als je naar Sri Lanka gaat is een gids via say tours zeker aan te raden, en als je kunt kiezen raden wij Shehan aan.

 19. Nog even voor de volledigheid op onderstaand bericht; onze chauffeur was Indika Priyantha (oftewel ‘Pria’). Van harte aanbevolen – zeer veilige rijstijl, vriendelijk en behulpzaam!

 20. Wij – gezin met volwassen kinderen van 23 en 20 jaar – hebben van 27 juli-15 augustus 2022 een geweldige vakantie gehad in Sri Lanka. Sri Lanka is een prachtig land met mooie en zeer afwisselende natuur, prachtige stranden met heerlijk warm zeewater en een aardige bevolking. Pria onze chauffeur bracht ons veilig en probleemloos naar alle plekken die we samen met Jan hadden uitgestippeld. Dit was heel relaxed en ook nog eens heel efficiënt want veel activiteiten waren op de route naar onze volgende bestemming. Als we bij een park aankwamen stond bijvoorbeeld de jeep al klaar en konden we onmiddellijk verder. Fijn was ook dat we onderweg nog konden bijstellen – op 1 plek zijn we bijvoorbeeld een dag langer gebleven en het Bundula vogel park hebben we uiteindelijk niet gedaan – en ook dit werd zonder problemen en zonder kosten aangepast. Heel veel dank dus Jan en Pria voor het perfect regelen van alles. We raden Say-tours dan ook van harte aan! En kom vooral nu naar Srl Lanka. De bevolking heeft de toerist juist nu nodig om te overleven, het is helemaal veilig en doordat er maar weinig toeristen zijn heb je alle hot-spots bijna voor jezelf alleen!

 21. Jan Kerkhofs hielp ons met het vinden van een lieve, stoere en zorgzame chauffeur, genaamd Darshika. Hij heeft ons tijdens onze rondrit van bijna 3 weken laten kennismaken met al het moois dat Sri Lanka te bieden heeft. Jan adviseerde ons vooraf over de mogelijkheden voor het maken van excursies. Een aantal excursies kon helaas niet doorgaan en Jan zorgde er zonder problemen voor dat de vooruitbetaalde kosten werden terugbetaald. Het is fijn dat je in geval van vragen steeds bij Jan terechtkunt. Say Tours is hiermee een absolute aanrader voor een rondreis op maat over dit prachtige eiland.

 22. Sri Lanka 22 april – 8 mei 2022
  Ron, Sandy, Zara en Simo Gerritzen

  Onze reis met SAY tours.
  Jan en Shehan. Bedankt voor deze geweldige ervaring.

  In 1 woord waanzinnig! Om nooit meer te vergeten.

  Afgelopen meivakantie zijn wij voor 17 dagen met ons gezin naar Sri Lanka afgereisd.
  Na 2,5 jaar wachten (door corona) hebben we 4 weken voor vertrek besloten dat nu het juiste moment was om naar Sri Lanka te gaan. Samen met Jan hebben we de reis weer opnieuw uitgestippeld. Fijn dat dit nog kon op zo’n korte termijn. De auto/chauffeur en hotels zijn vastgelegd.

  Op vrijdag 22 april 2022 begon onze reis eindelijk. We zullen ruim 2 weken onderweg zijn als gezin met 2 kinderen van 5 en 7.
  We zijn gevlogen vanaf Düsseldorf naar Dubai. Van Dubai naar Colombo.
  Op zaterdagochtend heeft Shehan ons opgehaald op het vliegveld. Hij stond ons bij de aankomsthal op te wachten en heeft ons naar Jan en zijn vrouw Wasana gebracht.
  We verbleven 1 nachtje bij WAJA BED en Breakfast. We zijn eerst gaan slapen en in de middag lekker een lunch gehad.
  Daarna hebben wij samen met Jan de reis doorgesproken. Belangrijk om dan de chauffeur er ook bij te betrekken of later als de reis start, de route, excursies en wensen nog eens met je chauffeur te delen en bespreken.

  Onze route voor 2 weken:
  Start in Negombo, Anurathapura, Tricomnalee, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamarana, Mirissa, Negombo.
  Dit waren de overnachtingsplaatsen. Tussendoor nog veel andere plaatsen en excursies aangedaan.
  Wij hadden veel in de trotter gelezen wat we wel en niet wilden. Dit ook zo besproken en Jan en Shehan kwamen ook met goede tips voor excursies.

  Wij hebben onder andere deze excursies gedaan:
  Negombo City tour met vismarkt, Dutch fort en St Marys kerk en Dutch canal naar de Lagune, Wilpattu park safari, Anurathapura oude stad, met de boot walvissen en dolfijnen spotten, snorkelen op Pigeon Island met rifhaaien en zeeschildpadden, Marble Beach, beklimming Pidurangala Rock met uitzicht op de Lions Rock, Worlds End, treinreis naar Ella, theeplantages en theefabriek bezoeken, beklimming van Little Adams Peak, Nine Arch brug, daarnaast nog veel mooie tempels (Hindu, Boeddha), Habarana village tour, Minneriya Olifanten Safari, Yala National Park safari, Dambula grotten tempel en groentenveiling, Manala kruidentuin, verschillende watervallen, Schildpadden farm, de stad Galle.
  Zoveel mooie uitstapjes gemaakt. Veel lag op onze route dus als we van de ene naar de andere plek reden zat er altijd een leuk uitje bij. Voor de kinderen was dit heel fijn.
  Daarnaast was een autoritje nooit saai. Shehan stopte vaak en liet ons veel dingen zien.
  Shehan is een vriendelijke man van dezelfde leeftijd als mijn man en ik. Shehan is een rustig persoon met het hart op de goede plek. In de 2 weken dat hij met ons op reis is geweest is er een vriendschap ontstaan tussen onze families. Er was een klik met onze kinderen Zara en Simo. Shehan spreekt goed engels en communiceert op een fijne manier.
  Shehan reed heel veilig in het verkeer en stopte vaak en vertelde over de natuur en cultuur.
  Hij zag tijdens het rijden veel, vertelde erover en stopte ook vaak zodat wij sfeer konden proeven en foto’s konden maken. We zijn zo heel veel over Sri Lanka te weten gekomen.

  We hebben veel gelachen in de auto en tijdens de reis.
  De kinderen vonden het leuk als Shehan bij activiteiten erbij was.
  Shehan verraste de kids soms met een ijsje.
  Ook kregen ze enkele cadeautjes van hem. Deze pronken nu op hun kamer. Echt super lief.
  Soms nodigden wij Shehan uit om samen met ons te eten in de avond. We speelden dan vaker een spelletje met Shehan samen.
  Op de laatste dag heeft Shehan ons nog uitgenodigd om bij hem thuis te komen lunchen met zijn familie. Zijn vrouw had heerlijk gekookt waar we wel 3 dagen van konden eten. Daarna hebben de kinderen heerlijk buiten gespeeld met de kinderen van Shehan.
  Shehan verraste ons toen nog met onze route die we gereden hadden uitgetekend op de landkaart van Sri Lanka. Geweldig!

  Tip:
  Daarnaast heb ik zelf een Sri Lankaanse simkaart gekocht. Zo had ik wat internet en kon ik ook makkelijk met Shehan schakelen over de reis als we in de hotels waren. Niet in alle hotels was goede Wifi.

  De hotels/huisjes waar we sliepen waren allemaal prima. Je kon wel zien dat er wat achterstallig onderhoud was doordat er de afgelopen 3 jaar maar een minimaal aantal toeristen in Sri Lanka waren.

  Als toeristen werden wij door iedere local met open armen ontvangen. De kinderen werden op handen gedragen en ‘mochten’ met iedereen op de foto haha.
  Wij hebben echt een geweldige reis gehad waar alles op en top geregeld was.
  We hebben echt kunnen genieten en hebben ons super veilig gevoeld.
  We hebben onszelf kunnen zijn als gezin en hebben genoten van het mooie land Sri Lanka.
  De komende tijd starten we met het maken van het fotoboek.

  Alle reizigers die de komende tijd naar Sri Lanka afreizen, GENIET en omarm dit geweldige land en mooie lieve mensen!
  Vraag Shehan als chauffeur en je zult een mooie reis en tijd hebben!

 23. March / April 2022

  Highly recommended Jan’s service!

  If you are thinking of visiting Sri Lanka, be sure to contact Jan and take advantage of his perfect service. We booked his great accommodation in “Waja Bed and Breakfast” and car rental service with a driver.
  He also helped us in planning our trips and provided us with many useful information.
  Jan’s service will definitely make your travel experience more pleasant and enjoyable.

  We had an absolutely great stay despite the financial and economic crisis in Sri Lanka.
  The host Jan and his wife Wasana are very friendly, helpful and welcoming people. They did the best they could do for us. The accommodation is comfy, safe, quiet, and super clean. We also enjoyed a great breakfast every day. I definitely recommend “Waja Bed and Breakfast”.
  We rented a car with a driver from Jan for our entire stay and it was the best decision we could have made. The rental price was reasonable, car was comfortable, clean and spacious. Our driver Mubarak made our stay in Sri Lanka absolutely amazing and memorable. Couldn’t have been better!
  Thank you so much to all!

  Alena + Bohu + Stanley – from Czech Republic

 24. We hebben een fantastische tijd gehad in Sri Lanka. Een prachtig mooi land en hele lieve mensen. Onze gids, Sheehan, heeft in grote mate bijgedragen aan onze fijne ervaring. Naast een hele goede gids is hij een heel fijn mens. Hij zet alles in het werk om je tijd in Sri Lanka heel waardevol te maken. Hij weet overal ervaringen beter te maken en is altijd bereid een stapje extra voor je te doen. We mogen ons gelukkig prijzen dat hij onze gids, chauffeur en vriend was. Ben je van plan te boeken? Vraag dan altijd naar Sheehan!

  Gr, Frank

 25. Hallo Jan,

  Het is inderdaad niet de vakantie geworden die wij ons voorgesteld hadden en wij snappen ook dat jullie daar een rot gevoel over hebben.
  Echter wij hebben ondanks deze problemen toch een positief gevoel over gehouden aan de eerste week. Wij hebben mooie plekken mogen bezoeken en veel gezien in korte tijd. Jij hebt niets teveel gezegd!!. Dat de situatie zich heel snel veranderde had niemand kunnen voorzien.
  Gelukkig hebben wij ons gevoel gevolgd om zo snel mogelijk te vertrekken. Zeker als ik jouw mail van vanmorgen lees en ook het feit dat de vlucht van gisteren van Dubai
  naar D’dorf geannuleerd was. Dus wij hebben geluk gehad en zijn met de laatste vlucht goed thuis gekomen.
  Ja, jullie vinden dit heel vervelend en dat snappen wij ook, maar het is ook heel vervelend voor de gehele bevolking van Sri Lanka. Dit hebben ze niet verdiend want het zijn hele vriendelijke gastvrije mensen. Ook jullie hebben ons ook enorm ondersteunt in het regelen van alternatieven en sturen van informatie over de stand van zaken. Dat is ook heel belangrijk in zulk soort situaties en daar hebben Elias, Musthaqt en jij ons geweldig in
  geholpen. Onze dank daarvoor. Ook het feit dat jij direct nagedacht hebt over de financiële compensatie siert je alleen maar.
  Hier waren we nog helemaal nog niet mee bezig. Wij kijken dit vandaag of morgen nog wel na of alles klopt en laten dit nog weten.
  Wij hebben de eerste week enorm genoten en het hotel in Kandy was ook prima en de mensen waren heel vriendelijk en wij zijn
  heel dankbaar dat zij ons ondergebracht hebben en hun best deden om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
  Je hoeft je geen zorgen te maken, wij gaan de reis zeker afmaken. Daar was de eerste week veel te mooi voor. Ik heb tegen Elias gezegd
  dat wij graag weer met hem de reis willen afmaken. Dus daar houden wij ons aan en dan beginnen we weer bij jou, want dan denk ik dat je
  weer toe bent aan een nieuwe pot mayonaise en piccalilly 🙂
  Bedankt voor alles en tot volgend jaar.

  Groetjes Annemie en Henk

 26. Van 3 maart t/m 18 maart was onze rondreis door dit prachtige land. Vooraf met Jan veel contact gehad, dat gaf mij een gerustellend gevoel, dat het allemaal wel goed zou komen. Bij aankomst onze reis nogmaals door gesproken en de volgende dag stond onze chauffeur Kusum ons al op te wachten.
  Kusum was voor ons een geweldige chauffeur en gids. Rustig rijden door het chaotische verkeer , sprak goed Engels, wist veel te vertellen over het land, kon goed wild spotten in de nationale parken.
  Wij kunnen dan ook iedereen de service van Jan en Kusum aanraden.
  Ps: Jan nogmaals bedankt voor je gastvrijheid en we hopen dat het corona virus gauw onder controle is en dat iedereen weer naar dit prachtige land kan afreizen.

 27. Allereerst: Sri Lanka is enorm de moeite waard. Het is klein, dus afstanden zijn beperkt. Het land heeft een afwisselende mix van tempels (heel oud en wat nieuwer), natuur (van national parks met olifanten tot apen in de achtertuin), lekker lokaal eten, vriendelijke mensen, hiking in de heuvels tot lekker chillen aan het strand. Doen dus!

  Wij hebben 3 weken rondgereisd met driver/gids, in ons geval Shehan. Met Jan hebben we eerst via de mail, en later bij aankomst in Negombo het programma samen gesteld. Dat gaat heel flexibel: Jan regelt (in ons geval) de auto, driver en activiteiten als national parks, wij regelen zelf de hotels. Je betaalt Jan vooraf een deel van de kosten, en achteraf de rest. Activiteiten die je niet doet worden keurig niet meegeteld. Super makkelijk, en met de lokale kennis van Jan stel je zo een mooie reis samen.

  We hebben een mooie tour gedaan via de Cultural triangle, naar de heuvels, en door naar het strand. Prachtig en heerlijk. Shehan, onze driver is 1) een goede, rustige chauffeur (fijn in dit verkeer) 2) een leuk, vriendelijk mens om mee om te gaan (je bent toch een tijd bij elkaar) 3) iemand met veel kennis: hij weet heel veel van de natuur en spot wild heel goed, kent overal wel mensen, kent de meeste hotels, wat heel handig is 4) aan te raden

  Enkele tips: wees duidelijk op een vriendelijke manier in wat je wel en niet wil: er zijn natuurlijk cultuurverschillen tussen ons en de locals. Zorg voor een voorraad kleingeld: veel mensen willen/verdienen een fooi (ze hebben het echt nodig). Volg je eigen uitgestippelde koers en zeg af en toe nee tegen een bezichtiging van wat dan ook.

 28. Klopt in de periode december t/m februari is het in Trincomalee niet de beste tijd voor de water sport, daarna t/m september geweldig om daar te snorkelen en walvissen te spotten.

 29. Beste Jan,
  Inmiddels zijn we weer thuis van onze prachtige rondreis door Sri Lanka. We hebben genoten. Veel gezien en gedaan mede dankzij onze fantastische chauffeur Sanji. Hij kende veel mooie plekjes en zijn makkelijke manier van communiceren met iedereen, locals en anderen, heeft enorm bijgedragen aan het succes van onze reis.
  Enige punt van vermelden is nog dat het snorkelen in Nilaveli niet mogelijk was in deze tijd. De zee is dan te onstuimig, je kunt dan ook niet dat gebied in.

  Hartelijke groet,
  Carmen en Gerard

 30. Hallo Jan,

  We zijn weer thuis na een geweldige reis door Sri Lanka. De auto met chauffeur is ons prima bevallen. Complimenten aan Sanjay, hij heeft ons veilig overal naartoe gebracht en een beetje over ons gewaakt. Hij heeft zelfs gebeld of we goed met de trein waren aangekomen in Ella! We zullen je zeker aanbevelen als iemand ons ernaar vraagt.

  Groeten,
  Getty en Dorinde

 31. In januari zijn we een rondreis van 15 dagen door het mooie Sri Lanka bij Jan Kerkhofs gestart en geëindigd. Een chauffeur van Jan Kerkhofs stond ons om 5 uur ’s morgens op het vliegveld op te wachten. We zouden 2 nachten bij Jan in Negombo verblijven. Op de dag van aankomst had hij de kamer voor ons gereserveerd, zodat we na de lange reis eerst een paar uurtjes konden slapen. Dit was heel fijn. Natuurlijk wist hij ons te vertellen waar we lekker konden eten en hij had voor ons een heerlijke en écht niet dure massage gereserveerd. Ze komen je zelfs ophalen en terugbrengen!
  Met een van zijn chauffeurs hebben we een stadstour door Negombo en een boottocht over de Dutch Canal gedaan. Vanuit Negombo heeft een chauffeur van Jan ons naar Sigiriya gebracht. Onderweg stopte hij langs de weg om voor ons een maiskolf te kopen en hebben we de Habarana Village Tour gedaan. Het was een hele gezellige vriendelijke man. Hij had veel foto’s van ons gemaakt die hij daarna via whatsapp heeft gestuurd.
  Vanuit Sigiriya zijn we zelf rond gaan reizen met bus, trein en tuk-tuk. Ook dit was ons heel goed bevallen!
  De laatste nacht hadden we weer bij Jan Kerkhofs gereserveerd. Dit vonden wij wel gemakkelijk omdat we dan niet zo ver van het vliegveld zaten. Ook onze winterkleding mochten we bij Jan achterlaten zodat we die niet onze hele reis mee hoefden te sjouwen. De massage in Negombo was ons zo goed bevallen dat we Jan hadden gevraagd om op onze laatste dag een 3 uur durende massage voor ons te reserveren. Het was erg fijn dat Jan dit voor ons kon regelen.
  Na de massage konden we nog bij Jan douchen en heeft een van zijn chauffeurs ons weer naar het vliegveld gebracht.
  Het was een prachtige reis, waarvoor ook onze dank aan Jan en zijn vrouw!

 32. Alweer een paar weken terug uit het mooie ri Lanka.
  Van 16-24 januari een onvergetelijke korte rondreis gemaakt samen met onze dochters ter ere van mijn 60e verjaardag.
  Via/door Jan Kerkhofs dit alles kunnen waarmaken. Via via zijn adres gekregen en contact gezocht. Fijne samenwerking, zeer snelle reacties! Alles was mogelijk om m.b.v.. Jan een geweldige reis te plannen. Zo zorgde Jan voor een geweldige chauffeur, Lionel genaamd!Wat was ik opgelucht toen er op de luchthaven een ietwat oudere, grijzende man stond die onze chauffeur zou zijn de volgende week. Na 5 min.rijden was ik al helemaal gerust goed zou komen in het verkeer! Lekker rustig loodste hij ons door het hectische verkeer van de stad naar Jan Kerkhofs. Ook een hele geruststelling dat er een Limburgs sprekende man was die ons zou kunnen helpen in geval van nood!. Samen de reis doorgenomen en toen het avontuur aangegaan.
  Het was in één woord GEWELDIG!!! We zijn via het midden van Sri Lanka een paar dagen in het hooggebergte verbleven en van daaruit 2 dagen in het zuiden aan het strand. Zoveel moois gezien, de prachtige natuur, de theeplantages, safari gewoon te veel om op te noemen…
  En dan hebben we het nog niet gehad over de vriendelijke mensen die er alles aan dioen om het naar je zin te maken, te beginnen bij onze lieve Lionel! Wat een fantastische man! Niks was hem te veel, altijd op tijd en plaats wat afgesproken was, heel rustig in het verkeer, hij zorgde er zelfs voor dat de locals ond niet te veel fooi zouden vragen !!
  Wanneer we nogmaals komen en de kans zit er dik in, dan is hij de man die we absoluut weer als chauffeur zouden willen hebben!
  Ook het eten… en een woord fantastisch!!
  een lange reis voor een relatief korte vakantie maar het was absoluut de moeite waard!!
  Bedankt Jan en Lionel!
  Een lieve groet uit Wessem van Jos, Marjo, Marloes en Joke Thijssen

 33. 2 dagen geleden teruggekomen van een mooie reis door Sri Lanka. Via Tripadvisor terecht gekomen bij Jan Kerkhofs
  Hier onze reis besproken . Fijn was het dat we de reis konden invullen precies zoals wij het wilden. En ook de hotels die wij zelfde wilden. Hierbij ging het even mis maar samen met onze chauffeur Shehan dit opgelost. Hij werd ons aanbevolen door iemand die hem al eerder als chauffeur had gehad. Dus wij hebben ook specifiek naar hem gevraagd en er zeker geen spijt van gehad. We werden meteen meegenomen naar zijn huis om kokosmelk te drinken en twee dagen later werden we bij hem thuis uitgenodigd voor een etentje .
  Wat we zeer aan hem gewaardeerd hebben is zijn eerlijkheid en natuurlijk ook zijn ervaring als chauffeur , hij heeft ons veilig door de vaak drukke straten van Sri Lanka gereden. Onderweg verraste hij ons nog met een t shirt voor ons allebei ?
  De reis is prima verder prima verlopen .met dank aan Jan Kerkhofs en onze chauffeur Shehan.

 34. Twee dagen geleden zijn we thuis gekomen van een rondreis van 2 weken door Sri Lanka, waarna we nog 5 heerlijke dagen op de Maldiven zijn geweest.
  Wat hebben we genoten van het prachtige Sri Lanka. Het land is nog mooier als we op voorhand gedacht hadden. Prachtige natuur en cultuur, mooie stranden, vriendelijke mensen en heel lekker eten. Alles was prima geregeld via Say Tours. Van tevoren via de mail en app regelmatig contact gehad met Jan. In overleg met hem hebben we de route en excursies samengesteld, wij hebben zelf de hotels uitgezocht.
  Onze chauffeur was Shehan, we waren erg tevreden over hem. Hij spreekt goed Engels, rijdt prima en heeft ons de mooiste plekjes laten zien. Regelmatig stopte hij langs de kant van de weg om voor ons cashewnoten, mango, ananas of iets anders lekkers te kopen. Hij was elke ochtend keurig op tijd en het programma werd hier en daar aangepast, daar ging hij flexibel mee om en hield rekening met onze wensen. Al met al een zeer bijzondere reis, wij vonden het erg relaxt om met een privé chauffeur op pad te zijn. Shehan heeft ons de laatste dag uitgenodigd om bij hem thuis te komen lunchen, erg gastvrij, de tafel was gevuld met allerlei lekkers. Een bijzondere ervaring. Jan en Shehan, heel erg bedankt voor de goede zorgen tijdens onze vakantie! Wij gaan jullie zeker aanbevelen in Nederland. Thank you Shehan for everything!
  Groeten van Leo en Jacqueline

 35. Beste Jan,

  Zondag weer veilig in Ommen aangekomen na een mooie trip door het prachtige Sri Lanka.
  We hebben ervan genoten.
  Mede door de prettige ontvangst in Negombo en de bizonder fijne gids/chauffeur Sanji hebben wij een geweldige vakantie gehad in SL.
  Het contact met Sanji was uitstekend. We konden gaan en staan waar we wilden en voelden ons volledig vrij en op ons gemak.
  Wij hadden het gevoel dat dit wederzijds was.
  Wat is Sri Lanka toch mooi. Nog mooier dan we op voorhand hadden gedacht. De natuur en de geweldig aardige bevolking.
  Nogmaals dank voor je support en fijne ontvangst.
  We zullen SAY tours zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

  Hartelijke groet vanuit een regenachtig en kil Nederland,
  Hennie en Chris Harmsen.

 36. Dag Jan,

  Ondanks dat er in het begin van onze reis voor ons wat onduidelijkheid was over de financiele kant, willen we je graag nog laten weten dat we een prachtige reis hebben gemaakt.
  Sanji was fijn om mee samen te werken en rijdt zeer verantwoord. Meedenken in opties is blijkbaar echt iets uit ons cultuur, het heeft even geduurd voordat duidelijk was dat wij suggesties waarderen.
  Daarvan zou ik zeggen: vertel de reizigers over het verschil. Als wij duidelijke instructies gaven, ging alles supersoepel.

  Alle complimenten voor Sanji!

  Hartelijk dank voor het mogelijk maken.

  Met vriendelijke groet,

  Asmae en Mariska

 37. Wij, Jos (68) en Martien (69) hebben van 6 t/m 28 augustus een rondreis gemaakt door Sri Lanka. We hadden de reisroute en overnachtingen zelf uitgezocht en via SAY-Tours een auto met chauffeur geregeld. Ter plaatse (Negombo) hebben we met Jan Kerkhofs en Suresh gesproken over de verdere invulling van onze reis. Daarbij werd een opsomming gemaakt van allerlei excursies/tours die wel in ons reisschema pasten. Voor we het goed beseften hadden we, buiten de chauffeur met auto, voor een kleine € 600,- aan tours geboekt. Wel werd aangegeven dat we eventueel excursies konden skippen wat we later dan ook gedaan hebben. Via e-mail hadden we Jan al laten weten van onze voorkeur voor Shehan als chauffeur. Dit vanwege de vele goede verhalen over hem op de Say-Tours website. Helaas was Shehan de eerste week niet beschikbaar maar de volgende 2 weken wel. We kregen Indika als zijn tijdelijke vervanger. Indika is een bekwaam en rustige chauffeur. Hij doet zijn best om het ons naar de zin de maken. Hij zorgde ervoor dat we goede lunch plekken hadden en soms een koffie/thee stop. Gedurende de eerste week kwamen we er echter ook achter dat Indika, zoals de meeste prive chauffeurs in Sri Lanka, een dubbele agenda had. Op zijn aanraden hebben we in Anuradhapura een gids genomen (een kennis van hem). We hebben deze gids geld gegeven voor de entree ($ 25,- pp) en het bezichtigen van diverse tempels en historische klooster complexen. Hij heeft ons de ochtend rondgeleid langs enkele tempels, de heilige boom en langs rotsen waar geen toerist te zien was. Ook liet hij ons een stoepa beklimmen die nog in aanbouw was. Al met al kregen we maar een deel van de oude koningsstad te zien. De “gekochte” entree kaartjes hebben we nooit gezien. Achteraf bleek ook dat lang niet overal in de oude koningsstad een entreekaart verplicht was ! De middag werd volgemaakt door wat in de omgeving van Anuradhapura te rijden en een bezoek aan een relatief onbekend klooster (Nellikulama) met een rij van 500 Boeddhistische monniken beelden. 
  De volgende dag hebben we Indika laten weten dat we niet tevreden waren over wat we te zien kregen. Toch werden we enkele dagen later weer voor het blok gezet bij het bezoek aan een specerijen tuin (wat niet op ons programma stond). Daar krijg je uitleg over allerlei planten en bomen die er groeien en medicinale toepassingen ervan. Na een kopje thee en een hoofd en schouder massage met speciale olie mag je op een formulier aangeven van welke kwalen je last hebt. Dan door naar de “apotheek” waar ze voor elke kwaal een of meerdere “medicijnen” hebben. Je hebt geen idee van prijzen totdat je de afrekening ziet : € 260,-  Maar goed dat je dan een credit card bij de hand hebt.
  In het door ons opgestelde reisprogramma was een bezoek aan de Kandy Perahera een hoogtepunt. Hiervoor moesten wel plaatsen langs de route besproken worden. Indika ging hier pas op het laatste moment achter heen wat hem veel moeite kostte om dit nog te regelen. Uiteindelijk hadden we toch 1e klas plaatsen en een geweldige avond. Verder moeten we Indika een pluim geven voor het feit dat hij een jong Frans stel (dat wij kenden van een eerdere ontmoeting) heeft geholpen om hun reis naar Kandy te vervolgen. Al met al kunnen we Indika wel aanbevelen als chauffeur.
  Shehan, onze voorkeur chauffeur, is duidelijk een ander type chauffeur. Meer bravoure en direct in zijn communicatie. Zo ook in zijn rijstijl maar hij is geen waaghals. Hij is open en vrolijk. Regelmatig stopt hij de auto om ons te wijzen op apen, vogels of varanen. Hij neemt graag je fototoestel, gsm of videocamera over om dan van ons beiden plaatjes te schieten. Hij onderhoud een uitgebreid netwerk van mensen die hem vriendendiensten kunnen verlenen. Dat leverde ons een verrassende treinreis op. Wat we niet zo prettig vonden was dat hij ons probeerde over te halen onze boeking in Tissamaharama en de daaraan gekoppelde dag safari in Yala te annuleren. Hij bood daarvoor een beter alternatief. Daar zijn we niet op ingegaan. Het door hem voorgestelde bezoek aan een open safaripark in Ridiyagama vonden we niet zo geslaagd (€ 20,- pp voor een ritje van 1 uur door een open zoo). Zelfs de dierentuin in ons dorp biedt een grotere verscheidenheid aan dieren. Desondanks zijn we zeer tevreden over Shehan en kunnen we ook hem zeker aanbevelen. 
  Voor ons is Sri Lanka een bijzondere belevenis geworden mede door de Say-Tours chauffeurs maar vaar niet altijd blind op hun voorstellen. Ook hebben we onze verwachtingen hier en daar moeten bijstellen. De bevolking is super vriendelijk en willen soms graag met je op de foto. Het straatbeeld wordt sterk bepaald door de vele tuk tuks (+/- 1 miljoen in heel Sri Lanka) en veel zwerfhonden. Claxonneren is een must. We hebben 5 wildparken bezocht waarbij Wilpattu er positief uitsprong (wild van heel dichtbij). In Minneriya en Yala waren zoveel safari jeeps aanwezig dat soms alles klem stond. Bijna overal moet je contant betalen waardoor je regelmatig pinautomaten (ATM) moet zoeken. Deze werken ook niet altijd of geven maar een gering bedrag terwijl je max 50000 rupies (€ 250,-) kunt opnemen. Wij hadden goede ervaringen met ATMs van Bank of Ceylon en de Seylan Bank. Ons hoogtepunt van de reis was ongetwijfeld het jaarlijkse Perahera festival in Kandy. Een parade van 3,5 uur met 75 versierde olifanten, duizenden trommelaars, muzikanten, dansers en acrobaten. Bijna alle kleinschalige en vaak goedkope overnachtingen hebben aan onze verwachtingen voldaan. Tenslotte wat de veiligheid betreft waren er nog veel politie en militairen op de been. We hebben dan ook met een gerust hart onze reis kunnen volbrengen. 

 38. Mooie en fijne rondreis gehad met chauffeur Indika. We hebben er zelf voor gekozen om tegen de klok in te reizen (eerst zuidkust, daarna de hooglanden en dan Kandy en de culturele driehoek).
  De bus was prima (fijn om eigen vervoer te hebben zonder zelf te hoeven sturen) en Indika ontpopte zich als onderdeel van onze club, was erg goed met de kinderen en reed met ons naar allerlei leuke bezienswaardigheden. Zeker een aanrader!
  Wat verdient dit land meer aandacht. Het was veel te rustig in de hotels en restaurants.

 39. “Wij zijn net teruggekomen van onze Sri Lanka/ Malediven reis. Wij, twee gezinnen van in totaal 6 personen met ‘ kinderen’ van 17 en 18 jaar. Wij hebben de vakantie zelf voorbereid en geboekt en daarnaast een chauffeur en excursies via Say tours geregeld. Ook wij hebben tijdens onze rondreis de sympathieke , 33 jarige, chauffeur Shehan gehad. Een aardige jonge man, met een gezin, die ook met onze kids een leuke klick had. Hij heeft ons veilig en goed door het chaotische verkeer van Sri Lanka gereden. Hij is goed thuis in het land, kent de wegen en bereidt dagelijks zijn rit, stops en hotel aan het eind van die dag goed voor. Hij denkt graag mee over de route, alternatieve overnachtingsplaatsen indien dat handiger past en hij bracht ons ook naar mooie plekjes en lokale, leuke restaurants. Ook stopte hij onderweg langs de weg om lokale Sri Lankese producten te laten proeven of uit te leggen. Vraag hem bijv hoe cashewnoten groeien. Je brengt een groot gedeelte van de reis met de chauffeur door en dat is met Shehan prima te doen. We vonden Shehan een prettige chauffeur met een rustige rijstijl. Wij bevelen Shehan zeker aan andere reizigers aan.”

  Gr.
  Sylvia de Wit

 40. We zijn net terug van 21 dagen in het prachtige Sri Lanka. Een land met veel mooie gezichten. Van een prachtige kust vol palmbomen. door naar de steppe op Safari. De bergen in voor adembenemde landschappen, treinreis en theeplantages. Mooie tempels, prachtige stranden. Alleen maar vriendelijke mensen, die oprecht interesse in je tonen. Wat een land en wat hebben we samen met onze vrienden genoten van al het moois wat Sri Lanka te bieden heeft. Via google begin dit jaar bij Jan Kerkhofs terecht gekomen. We hadden ons plan op hoofdlijnen klaar en Jan gaf ons goede tips om er verder vorm aan te geven. Zo hebben we deze prachtige reis samengesteld, o.a. met tips van Jan. Door de aanslagen in april getwijfeld of we zouden gaan, maar mede dankzij de gerustellende informatie vanuit Jan, gelukkig toch onze vakantie door laten gaan. Op 25 juli werden we hartelijk opgevangen door Say Tours op het vliegveld in Colombo. We maakten ook direct kennis met onze chauffeur/ gids Indika en werden naar ons hotel gebracht. Jan kwam ook naar het hotel en hebben samen onze trip doorgenomen. De 26e begon onze trip in een luxe , schone en mooie bus. We hadden direct een goede en fijne klik met Indika. We waren met 7 personen (2 gezinnen). We voelden ons erg op ons gemak bij Indika. Indika heeft een zeer goede rijstijl en hij voelt zich erg verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn gasten . Hij bleef in elke situatie rustig. Bracht ons op de mooiste plekken van Sri Lanka en wist daarbij ook altijd informatie te geven. Indika bracht ons naar de beste en leukste restaurantjes. Als we hem nodig hadden stond hij 24 uur per dag voor ons klaar. We hebben 12 dagen samen gereisd en vele facetten van Sri Lanka samen beleefd. Samen op safari, samen de bergen in, een mini Perahera bezocht. De kinderen hadden ook een goede en fijne band met Indika. Hij is een hartelijke man, heeft humor. Hij blijft in alle situaties rustig en weet ook nog een hoop te vertellen over het land. We zijn Indika erg dankbaar en zijn echt blij en dankbaar dat hij ons heeft begeleid, we hadden het niet beter kunnen treffen. Jan en Indika , Hartelijk dank voor de goede zorgen, de fijne tips en vooral de fijne tijd die we samen met indika hebben doorgebracht. Het gaat jullie goed !!!

  Overweeg je om naar Sri Lanka te gaan, Neem contact op met Jan en probeer Indika te krijgen als je chauffeur/ gids.

 41. We kwamen diep in de nacht aan op het vliegveld, hier werden we door iemand van SAY-tours opgehaald en naar het WaJa bed and breakfast van Jan gebracht. Hier stond Jan ons op te wachten en bood ons gelijk een verfrissing aan. Na een tijdje te hebben gepraat met Jan besloten we nog snel even een paar uurtjes te pakken om de volgende ochtend gelijk een tour door Negombo te doen. Deze tour werd ook door SAY-tours georganiseerd. We ging eerst met een chauffeur naar de hotspots van Negombo, onder andere de vismarkt, een Boeddha tempel, een Hindoeïstische tempel en uiteindelijke naar de mangroves van Negombo om hier een boottocht door te maken. De volgende dag gingen we met Jan op pad. Hij bracht ons naar een plaatselijk schooltje die hij met zijn stichting heeft geholpen. Daarna zijn we bij een gezin op bezoek gegaan die Jan ook heeft geholpen. Dit alles gaf ons een goede indruk van het leven dat de mensen in Sri Lanka leiden. Het was fijn om bij Jan drie nachten in zijn bed and breakfast te slapen, omdat Jan als zijn ervaringen over het land kon delen, ons kon helpen met praktische zaken en daarnaast waren de kamers erg fijn met goede bedden. Elke ochtend werd voor ons een lekker ontbijtje gemaakt met verse smoothies en vers fruit. Zijn gastvrije Sri Lankeese vrouw zorgde hier vaak voor, zodat Jan met ons zijn ervaringen kon delen of het plan van de reis door bespreken.

  Na drie dagen verlieten we Negombo en gingen we verder op reis met onze chauffeur Nuwam (ofwel Shiran genoemd). Shiran is een top chauffeur, een hele aardige jongen man die zeer goed Engels spreekt. Daarnaast heeft hij hele goede rijkwaliteiten wat een groot pluspunt is in dit land. Het verkeer is in Sri Lanka totaal anders dan dat wij gewend zijn, maar met Shiran als chauffeur hebben wij ons geen enkel moment onveilig gevoeld. Ons busjes was daarnaast ook van alle gemakken voorzien, een airco, fijne stoelen en een goed multimedia systeem.
  Shiran is daarnaast een hele aardige man die erg gezellig is in de bus. Omdat hij zo goed Engels kan spreken vertelde hij ons de hele reis door allemaal leuke verhalen en weetjes over het land. Onderweg wist hij ook vaak waar de mooie plekjes waren en waar we eventueel even konden stoppen als wij dit wilden. Anders had hij op de bestemming wel leuke ideeën om iets te ondernemen. Shiran ging ook mee op onze excursies, zo kon vertalen wat de gids ons vertelde en voor de gezelligheid natuurlijk.

  We hebben in Sri Lanka een top vakantie beleeft. Vanuit Nederland hadden we zelf met Jan ons programma opgesteld en hierdoor hadden we de totale vrijheid over de dingen die wij wilden bezoeken en/of doen. Sri Lanka zelf heeft een erg diverse natuur, de inwoners zijn zeer aardig en gastvrij en de voorzieningen zijn meer dan prima.

 42. Net terug van twee heerlijke weken op Sri Lanka. in aanvulling op alle eerdere reviews kunnen we alleen maar zegtgen: dat is onze ervaring ook, een zorgeloos goede reis met alle dank aan onze gids en chauffeur SHEHAN. Hij stond 24/7 voor ons klaar, was steeds bezig om de zaken een of twee dagen vooruit te plannen, waardoor alles op rolletjes liep. Wij kunnen SHEHAN Van harte aanbevelen, het is een aardige en vrolijke vent, hij begrijpt Nederlanders , hoe wij met situaties omgaan en hoe hij daar dan weer op inspeelt. Mede dankzij SHEHAN een meer dan geslaagde reis, op naar de volgende keer !
  Marjolein Romijn en Eric van Holthuijsen ( met twee jongens van 14 en 15 jaar)

 43. Wij zijn van 6 juli – 22 juli op vakantie naar Sri Lanka geweest. We reisden met drie volwassenen waarvan 1 persoon 78 jaar oud en 1 kind van 13. Via Jan Kerkhofs hebben we de maanden voor onze reis alles goed besproken. Hij reageerde snel op onze vragen. We hebben zelf onze hotels onderweg geboekt. Indika was onze chauffeur. Hij is een goedlachse en vrolijke man. Hij rijdt zeer goed in het hectische Sri Lankaanse verkeer. We stoppen op leuke plekjes onderweg om bijvoorbeeld een kokosnoot te drinken of Curd te proeven. Hij voelde zich echt verantwoordelijk voor ons en had goed oog voor “opa” die niet zo goed ter been meer is. We konden hem altijd appen of bellen en hij stond altijd klaar op de tijd die we afspraken om ergens naartoe te gaan.
  Het was onze eerste reis waarbij we gebruik maakten van een chauffeur, het is ons enorm goed bevallen en raden het iedereen aan.

 44. Beste say-tours, bedankt voor de super gave reis door Sri Lanka. Vanaf het mail contact met Jan hadden wij er gelijk een goed gevoel bij. Bij aankomst was alles tip top geregeld. Bij de dag van vertrek kregen wij een super lieve chauffeur zijn is Hirantha die wij zeker iedereen kunnen aanbevelen wat een topper! Hij heeft ons super veilig overal heen gereden en ons veel laten zien niks was te gek. Jan, Suresh, en Hirantha bedankt voor alles jullie hebben onze vakantie tot een groot succes gemaakt! Mensen niet twijfelen maar gaan naar Sri Lanka.

 45. Van 21 Maart tot 8 April 2019 hebben we een geweldige prive rondreis gemaakt met Say Tours. Alles was perfect geregeld vanaf het ophalen op het airport bij aankomst. Via internet zijn we in contact gekomen met Jan Kerkhofs van SAY tours en hij heeft ons geholpen een reis in elkaar te zetten geheel naar wens. De meeste hotels en activiteiten hebben we via Jan geboekt, maar het was ook geen probleem dat we enkele locaties en activiteiten zelf boekten. Na aankomst hebben we met Jan en Suresh de rondreis nog eens doorgenomen en definitief besloten welke excursies we wilden gaan doen en hebben ze ons geholpen met een aantal praktische zaken. De volgende dag zijn we opgehaald door onze chauffeur Raju voor de rondreis. Raju is een heel aardige en goede chauffeur die goede tips heeft voor lunch/diner en activiteiten op de verschillende plekken. De hotels waren goed en de reisafstanden niet te lang. Het was een schitterende en afwisselende reis door een prachtig land. We hopen dat na de recente aanslagen de rust snel terug gaat keren in het land en dat de toeristen de weg blijven vinden naar dit mooie land. Wij raden SAY tours van harte aan. Bedankt Jan, Suresh en Raju!

 46. Beste Mensen
  Wij hebben met onze drie kinderen van 21 april 2019 tot 4 mei 2019 rond getrokken met Say- Tours. Via Internet waren wij opzoek naar een privé chauffeur en kwamen we bij Jan Kerkhoffs uit. Jan heeft aangegeven wat de mogelijkheden allemaal waren en liet ons vrij in het plannen van de route en overnachtingen. Een gedeelte van de hotels hebben wij via Say-Tours geregeld en andere zelf geboekt via bookings. Een hotel bleek geen beschikbaarheid te hebben maar daar is een goed alternatief voor gevonden. Bij de mogelijkheden van de vele kaartjes en tours die Say- Tours vooraf kunnen regelen zouden wij volgende keer niet meer de walvissen regelen dit ivm met het weer (te veel wind) wat wij ondervonden en de chauffeur het ter plaatsen laten regelen.
  Wij kwamen vroeg in de ochtend aan op de nu historische dag in Sri Lanka van de bombardementen. De stads tour van Negombo die we als eerste gepland hadden hebben we door de omstandigheden vroegtijdig afgebroken. Jan kwam s middags in ons hotel pols hoogte nemen hoe het met ons ging en de verdere reis afspraken regelen samen met Suresh.
  De volgende dag zijn we met onze chauffeur Indika aan onze reis begonnen. We hadden een zeer comfortable en ruime mini bus met ons vijven waar de kinderen heerlijk lang uit in konden zitten onderweg. Via het zuiden naar de thee plantages en via het oosten, Trincomalee en via Anuradhapura weer terug.
  Indika is een vrolijke en zeer verantwoordelijke chauffeur. We hebben genoten van het mooie Sri Lanka ondanks de vele controle posten onderweg. Indika bleef altijd rustig en maakte een praatje met de militairen waarbij we vaak weer snel door mochten rijden.
  In overleg met Indika zijn we gebleven. Indien de situatie in het land onverantwoord zou worden zouden we dit opnieuw bespreken. Ook hij moest veilig thuis komen bij zijn gezin. Wij hebben ons nooit onveilig gevoeld, de mensen waren behulpzaam en vriendelijk.
  Het is bijzonder om in een land te reizen waar je steeds minder toeristen tegen komt en tempels te bezoeken die bijna leeg zijn .
  Het blijft een mooi vakantie land waarbij deze mensen nu zeker de steun nodig hebben van de toeristen om in hun inkomen te blijven voorzien.

  We hebben een onvergetelijke reis gehad, Indika en Jan bedankt !!!

 47. Beste Shehan, Jan en Suresh,
  We zijn net terug van een 20-daagse vakantie rondreis door Sri Lanka, van 13 maart 2019 tot 3 april 2019. We reisden met auto en prive-chauffeur en hebben in 11 plaatsen overnacht. Tijdens de rondreis hebben we een ruim programma afgewerkt: 3 National Parks, tempels, stupa’s en ceremonieën (ceremonie van de heilige Tand) bezocht, gesnorkeld bij Pigeon Island met heel mooi koraal en vissen, een village tour gemaakt, een folkloristische dans show bezocht in Kandy, een treinreis gemaakt van Nuwara Eliya naar Ella, gelopen op de mooie hoogvlakte van Worlds End en Horton Plains, walvissen en dolfijnen gespot bij Trincomalee en twee River tours gemaakt. Dit zijn eigenlijk allemaal echte highlights, misschien zou het Willpattu National Park overgeslagen kunnen worden omdat wij er weinig groot wild (wel vogels) hebben gezien, maar het bleef de moeite waard. Aan het eind van de reis hebben we het tempo wat verlaagd en hebben ook een aantal dagen aan de mooie stranden in Sri Lanka geluierd. Wat minder interessant vonden we de commerciële bezoeken aan een kruidentuin en een wood carving factory, waar de nodige mentale druk werd uitgeoefend om ons spullen te verkopen waar we geen behoefte aan hebben. Het lijkt een druk programma, maar het is prima te doen en we hebben een echt goede indruk gekregen van het mooie Sri Lanka!
  Via vrienden hoorden we dat Jan Kerkhofs kan helpen bij het samenstellen van de rondreis, het boeken van auto met chauffeur en het kiezen van overnachtings-plekken. Hij woont al lange tijd in Sri Lanka (Negombo) en kan op basis van eigen ervaring en contacten goede adviezen geven over de samenstelling van de rondreis (voor je op reis gaat) en bezienswaardigheden. Hij geeft ook goede adviezen over te bezoeken highlights en komt met alternatieven als een toeristische highlight erg druk en relatief duur is. Wij hebben via Jan de auto met chauffeur, 6 van de 19 overnachtingen en de activiteiten geboekt. Hij regelt deze dingen samen met Suresh. Twee van de 6 overnachtingen hebben we doorgebracht in de bed & breakfast van Jan en zijn vrouw in Negombo; een prima plek voor een lage prijs. De rest van de overnachtingen hebben we via booking.com geboekt. Het staat je vrij om alle overnachtingen zelf te boeken. Alle overnachtings-adressen, soms wat luxer en soms wat minder luxe, waren prima met altijd heel aardige mensen als eigenaar en staf. Onze ervaring met Jan en Suresh is zeer positief.
  Tijdens de rondreis hebben we een hele aardige chauffeur gehad (Shehan). Hij was ook een prima gids. Een jonge man, met een gezin thuis en met toekomstplannen waar hij over vertelde. Hij is een zeer ervaren veilige en soliede driver in het chaotische verkeer van Sri Lanka. Hij kent de weg uitstekend in het hele land en hij bracht ons ook naar mooie plekjes en lokale, leuke en/of mooie eetgelegenheden (b.v. mooie zonsondergang bij het eten in de buurt van Jaffna). Je zou daar zelf nooit terechtkomen, en ook in een groepsreis zou je er niet komen. Ook stopte hij onderweg langs de weg om lokale Sri Lankese dingen te proeven. Heerlijk. Je bent vrijwel de hele dag met de chauffeur onderweg en je zou je kunnen afvragen of dat niet gaat tegenstaan. Dat was in het geheel niet het geval en onze voorkeur van een individuele reis met chauffeur boven een groepsreis is duidelijk bevestigd! We vonden Shehan een prettige chauffeur die kon vertellen maar ook begreep wanneer we behoefte hadden aan rust in de auto. We geven Shehan een grote pluim en kunnen hem ook aanbevelen voor anderen.
  De ervaring is dusdanig positief dat we wellicht nog wel eens teruggaan, en dan ook weer bij Jan, Suresh en Shehan terecht zullen komen!
  Groeten,
  Anneke en Gerard, Yvonne

 48. Beste mensen,
  Wij zijn van 25 feb. t/m 18 mrt. gaan rondreizen door Sri-Lanka, Incl. 5 dagen Malediven.
  Dit schrijf ik nu op de laatste avond op de Maladiven.
  Wij zijn bij Say-Tours terecht gekomen via fb en wel de groep Sri Lanka backpackers nl.
  En zo in contact gekomen met Jan Kerkhofs, als contactpersoon.
  Zo hebben wij een complete rondreis gedaan met excursies en alles wat je maar te wensen had.
  Het begint al vanaf het vliegveld, chauffeur staat op je te wachten. En gelijk eerst geld wisselen bij de juiste bank en een goede Simkaart voor in je smartphone daar helpt de chauffeur je gelijk mee.
  Één groot voordeel van deze reis is flexibiliteit, er kan heel veel geregeld worden. Zelf inspraak wat jij wil. Een ander groot voordeel is de chauffeur waar je alles mee kunt bespreken. Maar ook verteld hij over de gebieden, cultuur en over alles wat je maar weten wilt.
  Onze chauffeur was Raju, fantastische man die prima chauffeur en gids was. Als je onderweg wilde stoppen of wat wilde proeven of wat wilde kopen, Raju regelde het.
  Wij hebben tijdens de rondreis iets aangepast met excursies, geen probleem alles kan.

  Deze trip door Sri Lanka was geweldig en een een stuk ontspanning en veel geleerd over het land en cultuur, prima geregeld Say-Tours / Jan Kerhofs en onze chauffeur Raju!

  Wij vliegen nu nog terug van Malé (Malediven) naar Colombo. En hebben nog 2 overnachtingen in Negombo bij een geweldige B&B, WaJa B&B van Jan Kerkhofs. Waar we ook zijn begonnen met een overnachting.

 49. Thanks Lasantha for the last 12 days, we had the most incredible time in Sri Lanka! Lasantha organised everything beautifully, including impressive excursions, great hotels and rooms with spectacular views. Lasantha was always punctual, flexible and polite. He has great knowledge of the roads and will go that extra mile to make sure you’re trip is everything you want it to be. We can not recommend Lasantha enough! ?

 50. Wij zijn de hele maand februari 2019 door Sri Lanka getrokken. De accommodaties zelf geregeld, auto met chauffeur, treinreis en bezoeken aan National Parks door Say Tours c.q. Jan Kerkhofs. Perfecte combinatie. Organisatie vanuit Say Tours (incl. vervoer van en naar vliegveld) zonder voorbehoud perfect. Naam chauffeur van Say Tours: Mahesh (George). Feitelijk veel meer dan chauffeur. Ook een prima gids. Vertelde ons heel veel over bezienswaardigheden, cultuur, religie, leefgewoonten, eten en drinken, etc. Bracht ons ook naar onontdekte plekjes. Was zeer behulpzaam bij van alles en nog wat, altijd op tijd. En last but not least: zeer beleefd en met een groot gevoel voor humor.
  Marja en Chris

  We traveled through Sri Lanka the whole month of February 2019. Accommodations arranged by ourselves, car with driver, train journey and visits to National Parks by Say Tours c.q. Jan Kerkhofs. Perfect combination. Things arranged by Say Tours (including transport from and tot airport): without reservation perfect. Name driver Say Tours: Mahesh (George). In fact much more than a driver. Also a great guide. Told us a lot about attractions, culture, religion, way of living, food and drinks. Also brought us to undiscovered spots. Was very helpful, always on time. And last but not least: very polite and a great sense of humor.
  Marja en Chris

 51. Beste Jan, Suresh en Shehan
  Vorig jaar hadden we het besluit genomen naar Sri Lanka te gaan.
  Na wat googelen kwamen we bij Jan terecht, wij maakten onze wensen kenbaar en Jan kwam al spoedig met een voorstel voor een rondreis, wat aan onze wensen voldeed.
  We wisten niet wat ons te wachten stond, maar onze verwachtingen werden ruimschoots overtroffen, tijdens ons bezoek aan dit mooie land.
  Alles was tot in de puntjes geregeld.
  Onze chauffeur was Shehan, die ondanks dat hij ziek was, onze hele reis op een voortreffelijke wijze begeleid heeft.
  Hij zorgde dat al jeeps voor de National Parken klaarstonden, de gidsen werden geregeld.
  En ook voor de treinreis, waar kaartjes moeilijk voor aan te schaffen waren, regelde hij eerste klas kaartjes, niet voordat hij ons voorzien had van bananen en koekjes voor onderweg.
  Ook onderweg stopte hij vaak om ons kennis te laten maken, met de lekkernijen die Sri Lanka ons te bieden had
  Shehan was altijd keurig op tijd, en altijd op een niet vervelende manier aanwezig terwijl wij hem nodig hadden.
  Wij hebben onze reis van de eerste seconden tot de laatste seconde genoten,
  zeker door de goede zorgen van Jan, Shehan en Suresh.

  Jan Shehan en Suresh bedankt voor de, voor ons onvergetelijke vakantie.

  Ayubowan
  John en Mirjam de Looff

 52. Onze reis op Sri Lanka van 23-01 t/m 14-02-2019 was een geweldige ervaring. Jan Kerkhofs van Say-Tours hadden we op internet gevonden, vooraf hebben we mailcontact gehad. Op elke vraag kregen we snel antwoord. We hebben gebruik gemaakt van de enthousiaste privéchauffeur Gayan die Engels sprak. We konden de reis zelf samenstellen, de keuze was aan ons om zelf de hotels te boeken of Jan dat te laten regelen. De eerste twee en de laatste nacht hebben we in Waja Bed and Breakfast geslapen, dit is bij Jan thuis. Heel praktisch, want aan het begin van de reis hebben we alles wat we zouden doen en waar we verbleven nog eens doorgenomen en aan het einde hebben we onze ervaringen kunnen delen. Gayan wist overal de weg, reed voorzichtig, heeft ons kennis laten maken met lokale lekkernijen, heeft ons veel over Sri Lanka verteld en wist vaak waar we lekker konden eten. Hij vergezelde ons op veel van onze excursies en hield gepaste afstand tijdens lunch en diner. We hebben 4 jeepsafari’s gedaan en geen spijt gehad van deze keuze, omdat elk park zijn eigen charmes heeft. De citytrips in Negombo en Habarana waren heel gaaf. Het whalewatching in Mirissa super! Het raften was superleuk en het canyoning vond ik eng, maar Marco vond het geweldig om van de watervallen af te glijden en te springen. We hebben bijna alle wandelingen gedaan: De Leeuwenrots, Adams Peak, Horton Plains & World’s end, Little Adams Peak en Ella Rock. 1 tip: plan Adam’s Peak niet voorafgaande aan onafhankelijkheidsdag op 4 februari. Hierdoor kwamen we met tienduizenden Sri Lankanen vast te zitten op Adam’s Peak. We konden niet anders dan omdraaien, met een tempo van 100 m per uur vanaf halverwege. Toch was het een ervaring om nooit te vergeten! Verder waren we over 1 hotel niet tevreden, na een belletje met Jan werd er meteen voor vervanging gezorgd. Daarin voelden wij ons gesteund.
  Let op, als je de excursie Madu rivier boekt: hier hoort een “laat-vissen-aan-je -voeten-knabbelen” bij. Wij wisten dit niet en kregen het daardoor ook niet. Jan en Suresh hebben hier achteraf actie op ondernomen.

  Kortom, door Jan, Gayan en Suresh is onze droomvakantie uitgekomen, waarvoor dank!!

  Lieve groetjes van Marco en Amber

 53. We zijn inmiddels 2 weken terug van onze supervakantie naar Sri Lanka.
  Het was onze 1e vakantie in dit land en ook de eerste keer dat we niet zelf reden, maar gebruik maakten van een chauffeur. We waren dus erg benieuwd of dit zou bevallen, vooral ook omdat Linda snel wagenziek wordt als ze zelf niet rijdt.
  Maar we zijn enthousiast! Mede dankzij onze chauffeur Lakshan hebben we een hele mooie rondreis kunnen maken. In 2 weken tijd hebben we heel veel gezien. Sri Lanka is een heel gevarieerd land: tempels, wildparken, bergen, strand. We hebben er allemaal van kunnen genieten. Lakshan liet ons de mooiste plekken zien, dacht goed met ons mee, was erg punctioneel en liet ons het lekkerste fruit van Sri Lanka proeven. Zijn goede rijstijl zorgde ervoor dat Linda niet één keer ziek is geworden!
  We willen Lakshan hiervoor nogmaals heel erg bedanken!

  Groeten, Remco en Linda

 54. Wij zijn weer thuis na een geweldige reis door Sri Lanka. In eerste instantie niet van plan om een privéchauffeur te boeken, maar na ons verblijf bij Waja heeft Jan ons hier toch de voordelen van in kunnen laten zien en we hebben hier geen moment spijt gehad! Onze chauffeur Shiras is zeker aan te bevelen . Hij spreekt goed Engels en weet alle ins en outs van het land. Wij hebben hierdoor alles uit onze reis kunnen halen. We hebben ervoor gekozen om 2 weken met chauffeur te reizen en de laatste week in het zuiden gewoon zelf. Shiras belde ons af en toe op om te vragen of alles goed ging en nog extra tips te geven terwijl hij op dat moment niet meer bij ons was. Heel erg fijn! Mede dankzij de hulp van Jan en onze chauffeur Shiras was onze vakantie er een voor in de boeken 😉

  Groetjes Roy en Renée

 55. Ondertussen alweer een week terug in Limburg na drie weken vakantie op Sri Lanka.
  Toen we besloten om naar Sri Lanka te gaan en via via hoorden van Jan Kerkhofs en Say-tours ,hebben we contact gezocht en onze plannen kenbaar gemaakt wat door Jan direct werd opgepakt en waar nodig ,met uitleg, aangepast. De eerste 2 nachten en de laatste nacht hebben we geslapen in B&B Waja, bij Jan en Wasana, in huis. Goede kamer, met eigen badkamer.
  We hebben van begin tot einde genoten en alle hoogtepunten bezocht, maar ook kleinere
  stops gemaakt zoals de diverse vismarkten en de groente/fruit veiling in Dambulla.
  We hebben zestien dagen rondgereisd met onze driver Shehan, die heeft ons geweldig rondgereden, niets was hem teveel, wist alles te regelen en altijd in voor een grap.
  Shehan wist ook vele kleine leuke dingetjes, om te weten of te doen, kleine local eettentjes of fruitstalletjes en hij is heel bedreven in het bedingen van een betere prijs bij het bespreken van bv een snorkel-toer.
  Na de reis voelde hij als familie en viel het afscheid van beide kanten zwaar.
  Dus als je ooit overweegt om naar Sri Lanka te gaan, en niet met een grote groep rond wilt reizen en in grote hotels wilt slapen, ga gerust met Jan en Suresh van Say-tours in zee, alles is mogelijk, zelf je reis organiseren of geheel laten verzorgen, en je krijgt, steeds rekening houdend met het tijdverschil, direct antwoord op je vragen.

 56. We zijn nog aan het nagenieten van een super vakantie door het mooie Sri Lanka. Wat hebben we genoten. De rondreis is in overleg met Jan gepland. De flexibiliteit is super. We waren met zijn 5-en en halverwege is er nog iemand bij gekomen alles was te regelen. De hotels werden nogal een keer gewisseld maar het alternatief was op 1x na prima en bij degene waar we niet tevreden over waren werd het netjes opgelost. Onze reis is mede zo bijzonder geworden door Shehan. Wat een topper is dat. Niks was teveel stond altijd Klaar en was altijd vrolijk. Dus vraag naar Shehan. Want de chauffeur en gids maakt toch wel een heel groot deel van de reis..

 57. Mijn vader en ik hebben heeeerlijk genoten van een twee weekse rondreis op Sri Lanka. Een ideale combinatie van cultuur en natuur zorgde ervoor dat we zoveel mogelijk konden zien en meemaken van dit prachtige land. De reis en activiteiten waren gepland door Jan en tijdens dit bijzondere avontuur hebben we ook mogen genieten van het gezelschap van onze chauffeur Shehan. Shehan is een super positieve jongeman waar we veel mee hebben kunnen lachen. Hij is oprecht en eerlijk en was er altijd voor ons als we ook maar iets nodig hadden. Een echte topper!

  Bedankt Jan, Suresh en Shehan voor deze onvergetelijke vakantie!

 58. Really enjoyed our ten days with driver Mahesh. Before arrival in Sri Lanka the contact with Jan Kerkhofs via email was good and with quick responses to our questions.
  The driving skills of Mahesh were good and carefully. He gave us king coconuts and let us taste some street foods. He gave us recommendations for places to stop and to visit. In addition, he was very flexible and was willing to pick us up from restaurants and bars at no matter what time in the evening.

 59. We had a great trip in Sri Lanka 29th September till 12october 2018.
  We had contact with Jan about our trip and arranged our driver, train tickets and excursions. It was all perfect arranged. By arrival they were waiting to pick us up.
  The next day our driver Sarath Yan So, he drove us around the country for 12 days. He knows a lot of the Sri Lanka and was always willing to show nice things.
  We had a great time, thanks to Sarath and the pre work of Jan.
  If you are looking for a good driver ask for Sarath.

  Regards Peter en Bianca

 60. Nog aan het nagenieten van een prachtige reis door Sri Lanka. Alles was perfect geregeld, Gayan, mijn chauffeur regelde alles voor me en altijd keurig op tijd. Niks moet. Een leuke tijd met hem doorgebracht. Zeker omdat ik alleen reisde was het fijn mijn ervaringen met hem te delen. ’s avonds samen Arrack gedronken, veel gepraat en daardoor ook veel van de cultuur meegekregen. Regelmatig gestopt om aan de weg een kokosnoot, mais of fruit te eten. Geweldige vakantie en kan alleen maar positief hierop terug kijken. Ik kom zeker terug, de volgende keer met mijn zoontje.

  Bedankt Jan en natuurlijk Gayan voor deze onvergetelijke ervaring.

  Jean-Pierre van der Heijden

 61. Wij hebben de 1e 3 weken van augustus door Sri Lanka gereisd met Sumudu als chauffeur. Hij was geweldig: erg zorgzaam, altijd op tijd, leuk met de kinderen en erg voorzichtig in het verkeer. Absolute aanbeveling.
  We waren op reis met onze 3 kinderen (7, 10, 12) en mijn ouders van bijna 70. Alle accomodaties had ik vooraf geregeld via Booking.com of AirB&B. Hierdoor konden we af en toe een heel huis voor ons zelf huren (bijv. deze https://www.airbnb.nl/rooms/14058314 – met zwembad!) wat heerlijk was. De excursies heb ik ‘ingekocht’ bij Say-tours. Ideaal want alles wordt ter plekke geregeld door de chauffeur en is vrij flexibel. Bovendien is het meestal zelfs goedkoper dan dat je het vanuit Nederland probeert te regelen. De enige excursie die wel erg duur was, is de Madu-river boottocht (150 euro voor een boottochtje van 3 uur).

 62. We hebben een top vakantie gehad. Ik begrijp eigenlijk niet waarom we niet veel eerder naar Sri Lanka zijn gegaan. Sri Lanka heeft zoveel te bieden op een relatief klein oppervlakte: natuur (en heel divers), cultuur, stranden, een veilige bestemming met een hele vriendelijke bevolking en aantrekkelijk geprijsd. Ik vind het Sri Lanka vergelijkbaar met Thailand als bestemming maar dan compacter en minder druk.

  Ik heb ook het voortraject als positief ervaren. Jouw gesuggereerde reisschema hebben we bijna volledig overgenomen. Je was vooraf ook heel transparant in de kosten Indika was een prima chauffeur: hij reed veilig en rustig (niemand werd auto-ziek), was op tijd en had goede suggesties. Ik kan hem van harte aanbevelen voor andere families. Hieronder staan nog enkele ervaringen van ons zoals we dingen hebben ervaren.

  Safari’s:
  we hebben 3 safari’s gedaan (Wilpattu NP, Yala NP en Mineriya NP). Alle 3 vonden we ze fantastisch en heel erg verschillend. In Wilpattu een luipaard gezien (naast wilde buffel, herten etc), in Minneriya verschillende kudde’s olifanten (een kudde telde 70-80 olifanten, in de avond met schitterend licht) en in Yala een beer, veel waterbuffels, krokodillen etc.). Ik zou bezoekers aan Sri Lanka om ze alle 3 te bezoeken. We twijfelden zelfs of we nog een volledige dag in Yala moesten doen want het was zo mooi.

  Walvissen kijken
  In Trincomale 4 walvissen gezien. Het prettige van Trincomale is dat de zee rustig was en je binnen een half uur op de plek bent waar je ze kunt zien. Over Mirissa hoorden we minder positieve verhalen (> 7 uur op een boot).

  Surfen
  Nabij Mirissa (in Walliwela) hebben we een surfles genomen van 1.5 uur op aanraden van Indika. Kosten 2500 LKR. Superleuk !

  Kitulgala
  Zowel canyoning als rafting gedaan. Prima op 1 dag te combineren

  Nogmaals dank voor alles . Het was echt geweldig.

 63. Wij zijn net een maand door Sri-Lanka getrokken met ons gezin: 3 dochters 4,6 en 9. Onze driver Shehan (je zegt Sjay-HAN) heeft ervoor gezorgd dat alles supermakkelijk ging. Shehan is veel meer dan een hele goede chauffeur in het soms idiote verkeer van Sri Lanka.

  Voor ons (met kleinere kids) was het heerlijk om telkens dezelfde chauffeur te hebben, ipv je door telkens andere taxi’s te laten verplaatsen. Het is namelijk reuze efficiënt: heb je een stuk gereden, kom je aan, staat (als je wil) de safari-auto al klaar. Kortom: Shehan regelt ook veel dingen.

  Hij doet er alles aan om het mooie van Sri-Lanka te laten zien. Hij kan goed beesten spotten, helpt je met dingetjes die je wil kopen, maakt grapjes met de kinderen, kijkt voor je uit en spreekt prima Engels.

  Shehan heeft een groot vertwoordelijkheidsgevoel, is een jonge vent (begin 30), prettige persoonlijkheid, staat klaar voor alles wat je nodig hebt, maar dringt zich niet op. Bijvoorbeeld bij lunches en avondeten zit hij er niet bij. Maar bij excursies weer wel, zodat hij je makkelijk de weg kan wijzen.

  Mocht je overwegen naar Sri-Lanka gaan, zouden we SAY-tours zeker aanraden, en vraag dan naar Shehan! Het was echt tof om met hem rond te reizen.

 64. Net 2 weken terug in Nederland van een 3-weekse rondreis door Sri Lanka. Shehan was onze chauffeur. Wist alles perfect te organiseren, de leukste adresjes om te bezoeken en natuurlijk ook de beste eetgelegenheden. Onze kinderen denken terug aan onze rondreis door Sri Lanka met veel goede herinneringen. Goed geregeld Jan en mogelijk nog eens tot later!

 65. Wat hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad dankzij Jan, Saytours en niet te vergeten Maducha, onze driver. Het is ontzettend luxe om op deze manier het land heerlijk zorgenloos te verkennen. Je hebt werkelijk nergens geen omkijken naar. Maducha regelde toegang bij bezienswaardigheden, wist leuke plekjes en restaurantjes. Helemaal top! We hebben veel van hem geleerd over het land, de historie, het boeddhisme en natuurlijk ontzettend veel gezien en meegemaakt. We gaan dit nooit vergeten en onze jongens (en wij ook) missen hem nu al:)

  Nogmaals bedankt en wie weet tot ziens!

 66. Almost 2 weeks ago we returned home after 3 weeks in beautiful Sri Lanka.
  We had planned our own itinerary, and conferred with Jan via email.
  He always returned our emails almost immediately with the answer to our questions and made suggestions how we could make our plans even better. 
  We arranged our hotels ourselves via booking.com.
  When we arrived at the airport Suresh was waiting to take us to Jan’s house to plan our excursions, before we began our journey south.
  Our chauffeur Priyan drove calmly and competently through the chaotic Sri Lankan traffic. I get carsick very easily,  but it was never a problem. 
  We had a problem with the fact that there were no safety belts in the back seats. When we could not quite convey our worries to Priyan, we called Jan, and he intervened on our behalf and the same day the safetybelts were installed.  Thanks Jan and Priyan!
  Priyan helped us communicate with restaurants  to explain our daughter’s diet,  as she has celiac’s disease and needs to eat strictly gluten free. Which as always made it a little more complicated, but she ate well everywhere(as rice and curry is almost always gluten free) and has had no problems the whole trip.
  Priyan is a calm and kind man, who tried his best to show us as much as he could of his country. 
  He is very punctual, and always met us where we agreed, precisely on the arranged time.
  Although we had booked all our hotels, he
  advised us to make some changes,  and arranged the new hotels. 
  Thank you Jan,  Suresh and especially Priyan for a wonderful holiday!!

 67. Dilum, Jan, Suresh: a big thank you!

  Sri Lanka je bent geweldig! Heerlijke tijd door prachtig land met voor ieder wat wils: cultuur, jungle, zon – zee – strand, Wild parcs, Tempels etc. etc. Met Jan en Suresh eerst het programma besproken om daarna met de onvolprezen Dilum als fijne en ervaren chauffeur een fantastische reis van 3 weken gemaakt. Genoten!

 68. Net terug van een prachtige reis in het betoverende Sri Lanka.
  Knappe organisatie van Jan en Suresh, alles was prima geregeld!
  10 dagen lang was Shehan onze chauffeur en ook ons maatje, het klikte bijzonder goed met hem. Wat een sympathieke en fijne man!

  Veel succes en groetjes vanuit België.
  Fred en Klaartje

 69. Wij waren voor onze rondreis door Sri Lanka op zoek naar een auto met chauffeur. We wilden de route van dat tot dag bepalen, dus niet van tevoren vastleggen. Dat was geen probleem voor Say-Tours. Jan heeft ons hierin uitstekend geholpen.

  We hebben twee weken met Sarath door dit prachtige land gereden. Sarath was geweldig: hij is een uitstekende chauffeur, vriendelijk en klantgericht. Iedere avond bespraken we waar we de volgende dag naartoe wilden. Dat ging heel soepel.

  Bij het begin van de reis hebben we op aanraden van Say-Tours het nationale park Wilpattu bezocht, wat een van de vele hoogtepunten van de reis was. Wilpattu is erg rustig (weinig toeristen) en vlak voor zonsondergang hebben we een luipaard gezien. Fantastisch!

  Say-Tours en Sarath: heel veel dank!

 70. Wij hebben met ons gezin een heerlijke vakantie gehad van 15 tot en met 25 juni op Sri Lanka. Jan heeft eerst onze backpackende zoon laten ophalen en twee nachten kon hij daar blijven, totdat wij met onze twee andere kinderen later vanuit Nederland kwamen en ook twee nachten logeerden in de bed-and-breakfast van Wasana en Jan. De hereniging met onze zoon na 9 maanden reizen was heerlijk.
  Suresh had voor ons de hotels van de rondreis gereserveerd en de dagactiviteiten. De laatste twee dagen konden we alsnog invullen toen we al in Sri Lanka waren met adviezen van Jan en Suresh. Goede hotels met zeer behulpzame en vriendelijke mensen. Onze chauffeur Sheban heeft ons in een comfortabele 6-persoonsbusje met airco rondgereden door het zeer chaotische verkeer. Daar hebben we echt respect voor, om ons zo bekwaam daar doorheen te leiden. Hij hield de tijd in de gaten en zorgde ervoor dat we de activiteiten konden aanpassen als dat nodig was. Zo werden discussies in de kiem gesmoord en bleef de sfeer relaxt. Echt een groot compliment voor Sheban.
  Sri Lanka is een prachtig land. We hebben enorm genoten van de planten, prachtige bloemen en palmen, de vele ‘vreemde’ vogels en dieren (varanen), tempels, cultuur en wandelingen door natuurgebieden en niet te vergeten de prachtige treinreis van Nuwara Elliya naar Ella. In het Yala National Park troffen we het helemaal geweldig. Op een dag alle dieren gezien die in het park te zien zijn.
  Jan, Suresh en Sheban dank voor jullie moeite om ons een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

 71. We hebben een prachtige reis gemaakt door Sri Lanka. Het concept van Say Tours past perfect bij ons. Je kan de reis echt helemaal zelf samenstelilen, waarbij Jan en Suresh je heel goed helpen. Er is de vrijheid voor accomodatie keuze (zelf of via hun). En ze geven heel goede adviezen voor de reis planning, bv wat is haalbaar qua reistijd en activiteiten. En ook hier heb je weer alle vrijheid om voor en tijdens de reis nog wat aanpassingen te doen.

  Our driver, PJ, is a very friendly and calm young man, who does everything to make our holiday perfect. He understands quickly what kind of things we want to see, and so he arranges that (fruit, animals, labour, great views, etc. etc.). His driving is save and polite (especially for Sri Lankan standards ;-). He fluently manouvers through the traffic, however has a good pace.
  He always is in a good mood, always on time in the morning. And if he was not familiar with the environment, he made sure to be informed!

  We enjoyed our time with him and for sure recommend him.

  Jan, Suresh en PJ: Thank you very much !!!

 72. Nog een berichtje dat is geschreven door de Fam. Horrevoets
  WaJa Bed and Breakfast is een mooie, rustige accommodatie om de rondreis te beginnen. Jan weet met liefde veel over dit prachtige land te vertellen.
  Via hem ook in contact gekomen met onze chauffeur Nishantha van Say Tours / Srilanka-chauffeur.nl
  Beide hebben ons erg bijgedragen aan deze schitterende rondreis

 73. Hi Jan,

  As promised and last week remembered by Nishatha I just placed my review on TripAdvisor for both Sri Lanka Chauffeur as WaJa B&B.

  Jan, Again thanks for your assistance in organising and the nice stay at your B&B. Also I like to mention that Nishantha was very helpful and nice to our children. I would highly recommend him to other (Dutch) guests.

  Kind regards,

  Jim and Susanne Horrevoets

 74. Na een maand werken is het tijd om iets te schrijven in het gastenboek.
  Om te beginnen hebben wij goede ervaringen met Say Tours (Jan en Suresh). Qua communicatie, gastvrijheid en flexibiliteit scoren ze een dikke voldoende.
  Bij aankomst in Sri Lanka werden wij opgehaald door Suresh en zijn we direct gestart met een city tour in Negombo. S’avonds hebben wij gezamenlijk met Jan en Suresh het definitieve programma besproken en vastgelegd. De volgende dag startte onze rondreis en onze chauffeur Shiran kwam ons ophalen met een ruime auto waarin het comfortabel reizen was. Een goede gids/chauffeur is belangrijk om relaxed en efficiënt te reizen en Shiran was helemaal top! Hij heeft ons ontzettend goed en bekwaam rondgereden en daarbij veel informatie over van alles (cultuur, natuur, etc) gegeven. Daarnaast regelde hij van alles en liet ons vele mooie plekjes zien.
  Onze reis ging onder meer langs Sigiriya, Kandy, Ella, Tissamaharama en Unawatuna en hebben een fantastische natuur gezien en mooie dorpjes en steden. De uitstapjes (natuurparken, walvis spotten, tempels, wandeltochten) waren top en goed geregeld. Wij hebben ontzettend genoten van het mooie land, de gastvrijheid en het lekkere eten.
  Met dank aan Jan en Suresh (say tours) en onze top gids/chauffeur Shiran die van onze vakantie een groot succes heeft gemaakt.

  PS. Mocht iemand binnenkort naar Sri Lanka reizen via Say tours en bereid is om een kadootje mee te nemen voor Shiran stuur dan even een mail naar payba01@gmail.com

 75. Wij zijn 3 weken in Sri Lanka geweest van 17-03 t/m 07-04-2018 met onze familie (7 personen). We hadden zelf en vluchten en hotels geboekt en Jan heeft onze reis aan elkaar “gebreid” met een auto en chauffeur (Saman). Jan heeft op iedere plek waar we kwamen excursies voor ons geregeld en dat was geweldig. Echt complimenten voor Jan voor het regelen van de gehele tour en het geven van tips. Daarnaast moeten wij ook zeker Saman niet vergeten, wat een fantastische chauffeur, hij rijdt rustig en veilig, neemt geen onnodige risico’s, is altijd op tijd en is daarnaast heel erg gezellig, we hebben een hele leuke tijd gehad met hem.

  Jan en Saman (Sammie zoals we hem noemden) heel erg bedankt!

 76. We zijn aan het einde van onze rondreis door het prachtige Sri Lanka. De eerste nacht logeerde we bij Jan, waar we de volgende ochtend onze rondreis samen bekeken hebben, alles is zeer vlot verlopen, indien er iets was kon je Jan ten alletijde bereiken. Voor onze rondreis hadden we chauffeur Lasantha, een zeer behulpzame en vriendelijke man! Hij is een zeer goede chauffeur, wat in Sri Lanka toch niet onbelangrijk is :). Over de rondreis kan ik kort zijn: alles wat we hier hebben gedaan was prachtig! In totaal duurde onze rondreis 8 dagen, je moet in die dagen heel wat km doorrijden maar dat was zeker de moeite! Als we ons dan toch aan 1 ding heb geërgerd zijn het de fooien, ze verwachten echt voor alled een fooi, dus neem genoeg briefjes van 100 ruppees mee ;). Bedankt aan Jan en onze chauffeur Lasantha, een reis die we nooit zullen vergeten!!

 77. Wij hebben een geweldige reis gemaakt met hulp van Jan en Suresh die de organisatie ter hand namen: Jan reageert snel op al onze vragen, Suresh regelt en reageert heel snel als we vragen tijdens onze reis hadden. Radju onze chauffeur was voor ons een geweldige gastheer: rustig, betrouwbaar in het hectische verkeer en zeer informatief over het ‘gewone’ leven van een sri lankaan. Radju: you are the best!. Wat ons ook erg beviel was dat we het geheel naar onze wensen konden vormgeven en zelfs tijdens het reizen was Radju erg flexibel en wilde hij vooral dat wij aangaven wat we wilden en kwam hij met suggesties als wij hem dat vroegen. Kortom, we zijn zeer tevreden.
  Groeten van ton en kris.

 78. We zijn een paar dagen terug van 2,5 week Sri Lanka. Het was een prachtige, afwisselende en avontuurlijke reis door het zuiden van Sri Lanka.
  Via de wesbsite van Say Tours zijn wij bij Jan terechtgekomen. Het mailcontact verliep van begin af aan zeer voorspoedig. Wat opviel was dat als je Jan iets vraagt, je zeer snel een reactie van hem ontvangt.
  Wij hadden van tevoren zelf al een route uitgestippeld en een aantal lodges uitgezocht. Toen een paar lodges al volgeboekt bleken, hebben wij met Jan gezocht naar alternatieven. Say Tours biedt de mogelijkheid om of alleen een auto met chauffeur te huren, of een all inclusive reis samen te stellen. Wij hebben voor dat laatste gekozen omdat een lokale organisatie beter geïnformeerd is. Jan heeft samen met Suresh voor ons alle lodges/hotels geboekt.
  Omdat onze reis voornamelijk bestond uit het bezoeken van Nationale Parken (te weten: Gal Oye, Yala, Bundala, Udawalawe en Sinharaja Rainforest en Horton Plains) heeft Suresh ook van te voren alle boot- en privé jeepsafari’s en wandeltochten voor ons geboekt zodat wij optimaal konden genieten van onze vakantie.
  Bij aankomst op de luchthaven van Colombo werden we door Suresh hartelijk verwelkomd met een schelpenketting. Hij heeft ons toen naar de B&B van Jan gebracht, waar we de reis samen met Jan en Suresh nog een keer hebben doorgenomen en aangevuld met een aantal excursies.
  De volgende ochtend kon de rondreis echt beginnen. Wij werden opgehaald door Anushka, een vriendelijke, geduldige, goede en voorzichtige chauffeur. Stipt op tijd stond hij altijd voor ons klaar. De weg naar Hill Safari Eco Lodge bij Horton Plains was zeer slecht, maar Anushka heeft ons veilig naar de lodge gebracht. Onze complimenten! Een uitstekende chauffeur.
  De hele reis bleek uitstekend voorbereid: we werden bij de lodges/hotels altijd hartelijk verwelkomd met een (vers) drankje en ook alle privé jeepsafari’s waren prima geregeld. Tijdens de safari’s kregen we altijd een flesje water en heerlijk vers fruit.
  We hebben heel erg genoten van onze reis door het mooie zuiden van Sri Lanka en willen Jan, Suresh en Anushka graag bedanken voor de organisatie. Met een eigen chauffeur door Sri Lanka reizen kunnen we van harte aanbevelen.

 79. Weer terug in Nederkand, maar nog niet echt geland, na 3 weken prachtig Sri Lanka. Een reis vol afwisseling en avontuur. Na aankomst in Negombo hebben we 2 nachten in B&B bij Jan Kerkhof doorgebracht. Enerzijds om onze trip door te spreken, maar ook om bij te komen van de lange reis.
  Met Jan en Suresh maakten we een reis schema met bezienswaardigheden die we zeker wilden zien. Het prettige was, dat we daar tijdens de trip ook van af konden wijken.
  Met chauffeur Shiran Fernando, startte onze trip richting het Noorden, Jaffna. Tijdens die tocht , deden we allerlei highligts aan, waardoor het reizen gemakkelijk viel. Shiran is een meester in het hectische verkeer, hij vertelde ons op zijn rustige manier allerlei verhalen over de historie van srilanka. Hij kende alle namen van de bomen en bloemen ,zag elke vogel en wist ook die van naam.
  Hij bracht ons naar fantastische plekjes en zorgde steeds voor verrassingen.
  De afwisseling in de keuze van onze hotels was enorm. Soms was dat lux, zoals in Kandy Hotel Senanini, met prachtig uitzicht over het meer. En in Tissa, lake wind hotel, ook weer pal aan het meer.
  Soms was het wat minder ,maar elke plek had toch zijn eigen charme. Het allerleukste hotel was toch wel Inn on the tree in Kibissa. We sliepen daar in een echte boomhut, fantastisch. Maar ook Maja’ s Guesthouse in Marissa, had zijn bekoring, omdat we daar echt het leven in Sri Lanka konden ervaren, het was er simpel , maar het was een prachtige plek aan zee, met zicht op de haven.
  Tot de laatste dag bleef Shiran ons verbazen. Op de terugreis naar Negombo maakten we nog even een prachtige boottocht op de Madu River, reden we langs Tsunami gebied en bezochten we een schildpaddenfarm.
  Bij Jan konden we nog even relaxen en ons omkleden in de winterkleren. We hadden een nachtvlucht. Dus dat was erg fijn .
  Chapeau ? Jan voor het ooit bedenken van Say tours. Het is een supermanier om je prachtige nieuwe vaderland te ontdekken. 3
  Groot compliment ook aan Shiran Fernado. ???. Altijd correct en opgewekt. Niets was hem teveel. Door hem en al zijn verhalen hebben we shrilanka voorgoed in ons hart gesloten.
  We zeggen het voort. Wensen jullie alle goeds en vrede!! Els en Hans uit Breda.❤️

 80. We zijn nu een paar dagen terug van een week Sri Lanka. Het was een heerlijke week, we hadden zelf een route uitgestippeld en hebben deze samen met Lasantha afgelegd, een prima chauffeur die ons veilig door het land heeft gereden. Hij wist ook alles te vertellen over bezienswaardigheden en had tips genoeg om even te stoppen en iets te bekijken. Lasantha heeft ook onze olifantensafari gered, deze dreigde niet door te gaan door een foutje maar hij wist een andere aanbieder te vinden met perfecte jeeps. Alles kwam zo toch nog goed 😉
  Met eigen chauffeur door Sri Lanka, we kunnen het iedereen aanraden!!!!

  groeten uit Eindhoven
  Ramon, Peter & Sophie

 81. Januari 2018

  24 Uur nadat mijn vrouw en ik besloten om “er even uit te gaan” zaten wij al in het vliegtuig richting Sri Lanka. De voorbereiding bestond slechts uit het zorgen dat er iemand ons op zou halen ’s nachts op de luchthaven, ons naar Jan brengen, waarna wij de volgende ochtend het programma voor de volgende 2 weken met Jan zouden bepalen.

  Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een uur hadden we het programma bepaald en kon de vakantie beginnen. Gelukkig kozen wij samen met Jan voor een reis tegen de klok in, dus eerst naar het zuiden en dan richting het middendeel. Een schitterende en zeer gevarieerde reis, die gaandeweg steeds mooier werd (vandaar dat de volgorde klopte)!

  Qua hotels was het meestal ok tot goed, op 2 na, maar daar werd direct actie ondernomen door Jan om te zorgen dat we konden switchen; prima service dus!

  De entreeprijzen die je betaalt zijn wel een stukje hoger dan wanneer je het zelf zou regelen, maar daar staat tegenover dat je nu nergens over na hoeft te denken; volgens mij is een vakantie daar ook een beetje voor bedoeld…:-)

  De driver die we hadden was TOP (Lakshan) en kunnen we iedereen aanbevelen!

  Jan, nogmaals dank voor de gastvrijheid en het organiseren van een top vakantie!!

  Jan-Willem en Inge Groeneveld

  ps. Jan – kleine tip, haal dat hotel in Mirissa en Trincomalee uit je programma…deze passen echt niet in het totaal plaatje!

 82. Ik wil je nog even laten weten dat onze reis in Sri Lanka (november/december 2017) een fantastische tijd heeft opgeleverd. Behalve de schitterende natuur, de vriendelijke mensen en de prachtige bezienswaardigheden wil ik vooral ook onze bijzondere dank uitspreken aan Hirantha Weerakoone, onze geweldige chauffeur èn gids. Ondanks alle gekte in het verkeer op Sri Lanka hebben wij ons nooit benauwd gevoeld. Hirantha is een ervaren en bovenal veilige chauffeur gebleken ! Een rustige man die het nooit teveel is om het zijn passagiers naar de zin te maken. Chapeau !!

  I want to let you know that our trip in Sri Lanka has delivered a fantastic time. Besides the beautiful nature, the friendly people and the beautiful sights, I also want to express our special thanks to Hirantha, our great driver and guide. Despite all the craziness in traffic in Sri Lanka, we have never felt weary. Hirantha has proved to be an experienced and above all safe driver! A calm man who is never too much to please his passengers. Chapeau !!

 83. November – december 2017.

  Van 22 november tot 11 december een geweldige rondreis gemaakt via Say Tours. Na mijn beslissing dit jaar Sri Lanka te bezoeken ben ik terecht gekomen bij Jan nadat communiceren met andere reis aanbieders erg traag verliep. Schrijf je Jan een mailtje dan is het haast vanzelfsprekend dat je snel een reactie krijgt en dat is meestal binnen 24-uur. Een zeer keurige behandeling en goede hulp met de reis die ik voor ogen had hebben we samen de reis ingedeeld.

  Mijn gehele rondreis had ik een zeer goede en vriendelijke chauffeur Shiran Manoj Fernando. Mocht u ooit een chauffeur zoeken kan ik hem van harte aanbevelen. Met hem was het zeer prettig samenwerken en hij hielp altijd met het spotten van de mooiste vogels en gaf voordat je iets ging bezichtigen zeer goede en duidelijke informatie, dit omdat niet overal de chauffeur mee naar binnen mag. Daarnaast is het een vriendelijk persoon en hebben wij veel gelachen en plezier gehad wat erg belangrijk is tijdens een lange reis.

  Mocht u twijfelen over Sri Lanka of over Say Tours dan kan ik ze van harte aanbevelen aan u. Tijdens mijn vorige reizen nooit zoveel mooie vogels en overige dieren mogen bewonderen als tijdens deze reis. Van een luipaard tot honderden olifanten, krokodillen, wilde paarden en koeien, vossen, en dan nog de diverse soorten Kingfisher vogels (Familie van de ijsvogel), de ibis, flamingo’s, zwartkop wielewaal, hoornvogels, pelikanen en zoveel meer.

  Wij zijn eigenlijk het gehele eiland rond gegaan van Negombo via Anuradhapura naar Jaffna, en via Trincomalee en Sigirya / Dambulla en Kandy naar Nuwara Eliya om de trein te pakken naar Ella. Van Tissamaharama naar Mirissa en Galle waar ik nog 5 dagen bij Koggala verbleef voor de laatste dagen voor ik de laatste avond bij de WaJa B&B heb doorgebracht voor de thuisreis.

  De nationale parken welke mijn voorkeur hebben na ze bezocht te hebben zijn: Wilpattu, Minneriya (voor de olifanten), het Bundala nationale park voor de vele vogels en Walvissen/dolfijnen spotten bij Mirissa.

  Bekijk u gerust mij reis verhaaltjes en foto’s op: https://www.polarsteps.com/BobRomijn
  Tot de volgende keer !

 84. Hallo Sharon en Simon, wij als SAY – tours zijn blij dat wij deze rondreis voor jullie tot een succes hebben mogen maken.

 85. Wij zijn net een paar dagen thuis van een prachtige rondreis door Sri Lanka en hebben na afloop nog een paar dagen mogen genieten op de Malediven. Via de website van Say Tours kwamen wij in contact met Jan. Het contact verliep vanaf het begin zeer voorspoedig. Jan reageerde altijd vlot op al onze vragen. De ontvangst op het vliegveld en bij Jan thuis hebben wij als zeer prettig ervaren. Samen met Jan hebben wij onze rondreis nog een keer doorgenomen en daarna kon de reis dan echt beginnen. Onze chauffeur, genaamd Shiran, heeft onze vakantie tot een groot succes gemaakt! Hij was heel vriendelijk, behulpzaam, altijd keurig op tijd en sprak goed Engels. Hij heeft ons veel over het land verteld en wanneer er iets was deed hij zijn uiterste best het ons naar onze zin te maken. Wij zijn elf dagen in Sri Lanka geweest en dankzij het reizen met een privéchauffeur hebben wij in een korte tijd toch heel veel van het land kunnen zien. Onze hoogtepunten zijn:
  – snorkelen op Pigeon Island
  – village tour op de weg naar Sigiriya
  – het beklimmen van de Pidurangala Rock
  – raften in Kitugala
  – de treinreis van Nuwara Eliya naar Ella
  – met een scooter rondtouren in Ella
  – een jeepsafari in NP Yala
  – de stranden van Mirissa en Unawatuna
  Jan en Shiran, allebei nogmaals ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet en ons een van de mooiste vakanties tot nu toe bezorgen!

  Groet,
  Simon en Sharon

 86. We kijken terug op een heel geslaagde vakantie met ons gezin met drie grote kinderen. We stippelde onze reis min of meer zelf uit en boekten ook zelf onze hotels. Jan Kerkhofs stond ons bij de voorbereiding steeds met raad en daad bij. Hij antwoordde altijd snel en accuraat op al onze vragen en hielp ons mee op weg. Ter plaatse werden we direct goed ontvangen en van de eerste voet op Srilankeese bodem voelden we ons door say-tours ondersteund: afgehaald aan de luchthaven, ontvangen voor een uitgebreid gesprek over onze reisplannen en daarna gebracht naar ons hotel.
  Vanaf de tweede dag was Jay onze gids en driver: geduldig, meegaand en attent maar tegelijk ook gericht om ons te begeleiden waar nodig. Hij is ook een goede en voorzichtige chauffeur maar bracht ons toch steeds vlot naar onze bestemmingen. Doordat hij nog jong was en hij goed aanvoelde wat zij graag hadden, klikte het ook onmiddellijk met onze kinderen en dat vonden we zeker ook een pluspunt.
  We maakten er samen een geweldige reis van en meer dan we vooraf hadden gedacht volgden we de tips en route die ons werd voorgesteld en daar hebben we zeker geen spijt van.

 87. Hallo Jim en Priscilla,
  Een Engels sprekende chauffeur is inderdaad handig maar dit moest op het laatste moment worden geregeld en het was enkel een trip vanuit Negombo naar Passikuda, zodat ik dat niet het ergste probleem vond

 88. Via een reiziger die wij in Negombo ontmoetten, kregen we de contactgegevens van Jan. We vroegen hem of hij vervoer kon regelen voor de dag erop, vrij last-minute dus. En gelukkig, dat kon! Via whatsapp hielp Jan ons aan een chauffeur en wist daarbij nog een korting te regelen. De chauffeur haalde ons op bij ons guesthouse met zijn collega, die ons introduceerde en ons vervolgens overdroeg aan de chauffeur. Deze tussenpersoon bleek nodig omdat onze chauffeur geen Engels sprak. Onderweg wilden wij stoppen voor wat basic behoeften (eten/drinken/toilet), maar telkens moest de chauffeur zijn collega bellen zodat hij via de telefoon kon vertalen wat we nodig hadden. Ook wist de chauffeur onderweg geen goede adressen voor lunch oid. Een Engelssprekende chauffeur zou een volgende keer handig zijn, maar we zijn evengoed blij dat het Jan is gelukt op zo’n korte termijn vervoer te regelen. Van harte aanbevolen.

 89. 3 weken lang een prachtige reis gemaakt door Sri Lanka.
  We wilden alles zelf boeken en hebben geen gebruik gemaakt van de normale route omdat we niet van te voren wilde bepalen of we dingen wel of niet gingen doen. Daar hadden we onze reden voor en zijn heel blij dat we onze reis andersom hebben gemaakt. Vooraf hadden we zelf de vliegreis en de overnachtingen geboekt veelal bij mensen thuis of kleinere overnachtingen via booking.com. We waren alleen nog op zoek naar een goede chauffeur. Die hebben we zeker gekregen via Jan / Saytour. Chaminda, onze chauffeur is een erg aardige, vriendelijke betrouwbare en geduldige man. Stipt op tijd stond hij altijd voor ons klaar. We kunnen hem zeker aanbevelen! Hij maakt je reis compleet want zelf rijden ….wat we in eerste instantie van plan waren…. is echt geen goed idee!! Je geniet op deze manier veel meer en bent minder moe. Chaminda bedankt voor je veilige rijstijl in het chaotische verkeer van Sri Lanka en je vele uitleg die je ons hebt gegeven over van alles wat we wilden weten.
  Rob en Annelies

 90. Net weet thuis naar een mooie reis naar Sri lanka met ons gezin van 5. Jan had suggesties gedaan en op basis daarvan hebben we onze reis geregeld, hotels kan via Jan, wij hadden voor booking.com gekozen, zodat wij zelf konden kiezen.
  De excursies en de chauffeur hebben we via Jan geboekt, Hirantha is een hele fijne chauffeur die ons veel heeft verteld over de bezienswaardigheden, maar ook over de omgevingen, zoals rubber plantages, de rijstvelden, de geloven etc, heel leuk en interessant.
  Excursies kan je ook zelf regelen in het laagseizoen (april, mei). Er is dan veel aanbod dus lagere prijzen, het was wel makkelijk dat het van tevoren was geregeld.
  Al met al supervakantie dankzij de chauffeur en de rips van Jan.
  Hirantha is zeker aan te bevelen als je een chauffeur zoekt die wat meer eromheen verteld.

  Jan en Hirantha, hartelijk dank!

  Groet,
  .fam vd Horst

 91. Ook wij hebben 2 weken door dit prachtige land gereisd. Via de site van Say-tours zij we in contact gekomen met Jan.
  Wij hadden zelf al een route samengesteld met daarbij vermeld wat we allemaal wilden zien.
  Jan verzekerde ons dat onze route best te doen was en na nog wat e-mail verkeer besloten we het erop te wagen.

  Voor ons waren de hoogtepunten :
  – Zowel de Lion Rock als de Pidurangala Rock in Sigiriya
  – Olifanten spotten in Kaudulla National Park
  – Trincomalee en Nilaveli Beach
  – Grottempel van Dambulla
  – Nachtelijke beklimming van Adam’s Peak
  – De mooie theeplantages rond Nuwara Eliya
  – Prachtige streek rond Ella
  – Strand van Tangalla

  Onze chauffeur,Hiranthe was zeer discreet,voorzichtig en altijd stipt op tijd.
  Voor ons was hij de ideale man om Sri Lanka mee rond te reizen.
  Wij hadden onze overnachtingen wel zelf geboekt en Hiranthe zorgde er altijd zelf voor
  dat hij ook een slaapplaats vond in de buurt waar wij logeerden.

  Kortom wij kunnen enkel maar positieve commentaar geven over Say-tours !!

  Groeten uit Belgie
  Hendrik en Marijke

 92. Hi Jan,

  Alles is perfect verlopen tijdens de reis. Wat een schitterend land en zeer zeker komen wij nog eens terug.
  Chaminda is een zeer nette chauffeur en zijn blij met de service!

  bedankt voor het regelen en tot ziens.

  Groeten uit Holland,
  Marco en Lotte

 93. Een geweldige ervaring rijker!

  Wij zijn vorige week weer teruggekomen van een drieweekse rondreis in Sri Lanka. We wilden graag rondreizen per auto met chauffeur aangezien het werd afgeraden om zelf een auto te huren.
  Via een van de eerste hits op Google kom je uit op deze website. Na wat e-mailverkeer met Jan, wat heel soepel gaat aangezien Jan heel snel reageert, hebben we besloten om de rondreis via Jan te regelen.
  Wij hebben zelf aangegeven wat we wilden zien en op basis daarvan heeft Jan de reis vormgegeven(de route die we gingen rijden, de activiteiten die we gingen doen en een aantal hotels waar we per plaats uit konden kiezen).

  Bij deze hotels konden de chauffeur gratis slapen en ontbijten/dineren. In deze selectie van Jan zaten een aantal leuke pareltjes waarvan hier een korte opsomming:
  Een mooi hotel met zeezicht in Trincomalee(Sea Lotus Park Hotel);
  De fantastische boomhut in Sigiriya (Inn On The Tree);
  Een prachtig uitzicht tussen de bergen in Ella (Sky Green);
  Een mooi hotel met zeezicht in Arugam Bay(Bay Vista);
  Een prachtig hotel aan het meer van Tissamaharama(Oak ray lake resort);
  Een goed hotel met een prachtig strand in Tangalle(Lagoon Paradise Beach resort);
  Extra opmerking: In Arugam Bay was mijn partner jarig en hier was de kamer mooi versierd en daarnaast werden we door onze chauffeur Radju aan het einde van de middag verrast in de suite met een heerlijke taart! Het zijn de kleine details die het hem doen.

  Deze bezienswaardigheden moet je écht gezien hebben in Sri Lanka:
  Safari in het Wilpattu Nationaal Park, veel minder toeristisch dan Yala en hier hebben we zelfs de luipaard én de zwarte beer gezien;
  Snorkelen met haaien bij het Pigeon Island;
  Fietstocht door de ruïne stad Polonnaruwa;
  Theeplantages in Nuwara Eliya;
  Bergwandelingen van de Ella Rock en Hortons Plain(Doe beide wandelingen vroeg in de ochtend i.v.m. opkomende mist en toerisme;
  Bundala national park(Wees de andere toeristen voor en doe de safari in de ochtend rond 07:00uur. Wij waren met een handjevol Jeeps waardoor we vele soorten dieren rustig hebben kunnen spotten;
  Extra opmerking: Doordat we alles via Jan en Say Tours gedaan had deed je bijna alles met z’n tweeën en zat je niet opgepropt met anderen in de Jeep of in de boot naar bijvoorbeeld het Pigeon Island. Daarnaast werden we tijdens alles safari’s getrakteerd op vers fruit wat andere jeeps niet voor hun gasten had. Kleine details maar toch super leuk dat je het met deze kleine extraatjes net even wat meer bijzonder maakt.

  Momenten die we minder leuk vonden:
  Kandy Dance: Deze dans werd in een hotel uitgevoerd waar de schimmel op het plafond zat. Ik had van tevoren verwacht dat deze dans ergens knus in de jungle uitgevoerd werd. De dans zelf was wel leuk;
  Kruidentuin in Matale: De kruiden in deze tuin zijn allemaal interessant en leuk om te zien, het personeel daarentegen is uiterst commercieel en werkt zijn verhaal als een cassettebandje af waarna je daarna in een winkeltje van alles kunt kopen waar je niet op zit te wachten;
  Madu rivier: Deze activiteit deden we als laatste terwijl we in Negombo ook al een rivier tocht gedaan hebben. De tocht op de Madu rivier is veel commerciëler en minder aantrekkelijk dan de tocht in Negombo i.c.m. de Dutch Canal waar je nagenoeg alleen bent.

  Nog nog even wat informatie over onze chauffeur. Radju rijdt goed en voorzicht. Hij weet de leuke plekjes te vinden, van eten in een houten hutje op de berg bij een oud vrouwtje tot het lunchen in dorpjes tussen de locals.
  Ondanks dat er werd aangegeven dat je niet continue eten en drinken voor je chauffeur hoeft te kopen deden we dit wel. Het is ten slotte veel gezelliger om met z’n allen een maïskolf te eten, een kokosnoot te drinken of Curd te eten langs de kant van de weg.
  Qua eettentjes voor in de avond wist Radju er ook velen te vinden waarvan in sommige restaurants de chauffeur zelfs gratis mee mocht eten. En nee, de prijzen van onze maaltijden zijn dan niet duurder om zijn gratis maaltijd te compenseren.
  Een chauffeur is tijdens zo’n lange rondreis bepalend voor je vakantie, in dit geval heeft Radju er mede voor gezorgd dat dit een vakantie is die wij niet snel gaan vergeten.

  Jan, Suresh en Radju, enorm bedankt voor het verzorgen van deze rondreis, de gezellige overnachtingen bij Jan thuis. Het is dat wij alle landen in de wereld willen bezoeken anders zouden we hier zeker binnen afzienbare tijd terugkomen!

 94. Net terug van onze rondreis door Sri Lanka van twee en halve week moeten we nog bijkomen van alle indrukken en belevenissen: één van onze mooiste vakanties! Wat een prachtig land, vriendelijke mensen en wat is er veel te zien!
  Na het nodige googelen uiteindelijk gekozen voor een reis met auto met chauffeur (1e keer) en ook voor Jan Kerkhoffs. Met Jan was het goed communiceren in de voorbereiding en bij onze ontmoeting bij hem thuis in Negombo. Hij geeft goede adviezen en hij is er niet op uit om je een reis te verkopen. Dat hebben we als zeer prettig ervaren!
  We hebben zelf al onze accommodaties uitgekozen en geboekt, met het voordeel dat we onze specifieke voorkeuren konden volgen en veel variatie hadden (van sober tot luxe, van klassieke authentieke hotels tot gezellige home-stays , boomhut, grote bedden etc.).
  Op een reis van 17 dagen waren dat 10 verschillende locaties , wat een beetje veel en onrustig leek, maar alles meeviel en enorm goed uitpakte. Nadeel is dat onze chauffeur vaak nog op zoek moest naar een geschikte drivershome, omdat de door ons uitgezochte accommodaties die vaak niet hadden.
  Voor ons waren de hoogtepunten:
  -strand Nilaveli + snorkelen bij Pigeon Island (Nagenahira Beach Villa)
  -village-tour en lunch in Sigiriya + boomhut (Inn on the Tree)
  -kudde olifanten in Kandulla NP (indrukwekkend!)
  -vollemaan-ceremonie in de Tempel van de Tand in Kandy
  -prachtige botanische tuin bij Kandy
  -uitzicht en sfeer in Ella (Idyll Homestay)
  -lui direct aan het strand in Mirissa (Palm Villa Hotel)
  -overnachting binnen het fort van Galle (Khalids Guesthouse)
  Natuurlijk was er ook wel eens iets minder, maar dat viel in het niet bij al die goede ervaringen.
  Enige kanttekeningen bijvoorbeeld bij bezoek aan Wilpattu NP (ben je moe aan het einde van de dag, wat minder spectaculair), dat gold ook voor de Kandy Dancers (hiervoor zijn meerdere mogelijkheden in Kandy), bezoekjes aan Woodcarving factory en Spicegarden (zijn wel erg commercieel) en hadden we misschien een te hoge verwachting van de treinreis (maar die moet je toch gedaan hebben).
  Na een dagje acclimatiseren in Negombo gingen we op pad met onze chauffeur, Shanoi Perera.
  Een jonge enthousiaste vent, waar het gelijk mee klikte en die niet alleen een uitstekende chauffeur was (bewonderenswaardig kalm en rustig in het zeer hectische verkeer in Sri Lanka), maar ook een gecertificeerd gids was (handig bij diverse bezochte sites).
  Aan het rondreizen met een chauffeur moesten we weliswaar even wennen (wat doe je wel en wat niet gezamenlijk), maar dat werd al gauw gewoon. Soms moet je duidelijk aangeven wat je wilt ( door zijn enthousiasme anders gauw een te druk programma), maar Shanoi is zéér flexibel, heel erg erop gericht het je naar de zin te maken en goed georganiseerd!
  Gaandeweg leer je elkaar natuurlijk beter kennen, wat leuk is, zoals de zorg en passie voor zijn auto alsook voor zijn jonge gezin en zijn toekomstdromen. Kortom, een uitstekende gids en chauffeur!
  We hebben enorm van deze reis genoten en zijn heel erg enthousiast over Sri Lanka geworden. Goede kans dat we het niet bij één keer laten en nog eens terug zullen komen.
  Dank Jan, Suresh en Shanoi!

 95. In antwoord op Familie van Rossen.
  Hallo familie van Rossen, bedankt voor het schrijven in het gastenboek, maar jullie zijn een ding vergeten te vertellen, jullie waren met z’n tienen iets wat ook geen probleem opleverde voor SAY – tours

 96. Jongens jullie moeten wel eerlijk blijven, er staat nergens te lezen dat wij Nederlands talige chauffeurs hebben, wel dat jullie tijdens de rondreis gebruik kunnen maken van Nederlandstalige ondersteuning, indien noodzakelijk dan kunnen jullie een beroep doen op mij en ik kan dan alles in het Nederlands uitleggen, wanneer jullie ergens mee zitten, maar dat is ook niet gebeurd.
  De mensen die Suresh kennen en dat zijn er toch al verschillende, weten dat Suresh goed Engels spreekt.
  Jullie hebben ook geen dubbeltje meer betaald dan wat wij samen afgesproken hadden, en verder Suresh heeft zich niet opgedrongen met een verkooppraatje, maar jullie duidelijk willen maken wat de mogelijkheden zijn van de bezienswaardigheden, tijdens jullie verblijf van meerdere dagen (6) in Sigiriya
  Wanneer onze chauffeurs onderweg zijn nemen ze zelf de beslissingen in overleg met de klant wat er allemaal gaat gebeuren of wat er allemaal mogelijk is er wordt niet gebeld van mag dit of dat.
  Ik hoop dat jullie begrip hebben voor mijn schrijven, commentaar geen enkel probleem maar dan wel de waarheid, jullie hebben mij al eens via mail dit duidelijk proberen te maken en daar heb ik destijds ook op gereageerd met dezelfde bewoording.
  Jan Kerkhofs

 97. Een prachtige land en steeds met de glimlach ! Na een zeer lange vlucht rond 20:30 aangekomen in Colombo en niet zo lang moeten wachten op onze “chauffeur” Suresh die waarvan we dachten Nederlands ging praten ( hadden dat zo begrepen uit de tientallen mails en website) maar amper mooi engels kon wou ons al na 10 seconden vannalles aansmeren uit een toeristrap-map maar daar hadden we eigenlijk na een vermoeide trip geen hersens voor om ons daarop al te concentreren. We betaalden eigenlijk ter plaatse ook al meer dan het netjes afgesproken bedrag. Maar als je moe bent sta je daar niet bij stil…je wil als eerste zo snel mogelijk je eigen geboekte hotel bezoeken natuurlijk. Eenmaal buiten de luchthaven gooide hij ons in de handen van twee zeer jonge Singalezen die echt NUL procent van sri lanka kennen. Het waren echt groentjes en dat zouden onze “begeleiders” worden voor onze vakantie. De chauffeur was gelukkig een goeie driver maar de gids was volkomen ongepast en wist niets te vertellen van het land…als hij dan ook al één woordje Engels kon vinden waar hij zelf van dacht dat het juist was. Maar weet je…je bent op verlof en een glimlach lost veel op… alleen vind ik de prijs en de eerlijkheid zeer ver te zoeken uit onze verwachtingen. Gelukkig na wat enige zaken zelf te hebben opgezocht en gevonden hebben die twee jongetjes ons overal gebracht waar we wilden gaan…ze moesten wel elke dag bellen naar het kantoor om te vragen of de door ons uitgekozen trip wel mocht…

 98. Met het hele gezin (met 2 dochters van 2 en 4 jaar) een geweldige rondreisvakantie gehad in Sri Lanka. Prachtige afwisselende omgeving van tropisch strand, jungle tot prachtige bergtoppen. Vriendelijke mensen en lekker eten. Aanvankelijk vonden we het toch wel spannend om rond te reizen met 2 jonge kinderen, maar ook zij hebben genoten. Dit alles dankzij een iets aangepast reisschema en vooral onze fantastische chauffeur Hirantha. Hij stuurde ons veilig en rustig Door het hectische sri lankees verkeer en wist daarbij veel te vertellen over het land. Hij voelde heel goed aan hoe we het reizen zo aangenaam mogelijk konden maken voor onze kinderen en kwam dus ook regelmatig goede suggesties voor leuke tussenstops tijdens lange ritten. In elke gebied wist hij precies wat leuk was voor ons en onze kinderen. Kortom een geweldige chauffeur en een fantastische vakantie. Roos, Bas, Bibi en Ella.

 99. Beste Wasana & Jan

  We willen jullie bedanken voor de gastvrijheid. We hebben bij jullie thuis een kookles van Wasana gekregen, en samen hebben we de lunch bereid op onze laatste dag op Srilanka.
  Een heerlijke curry.
  We hebben druk gemaild om onze rondreis wensen voor elkaar te krijgen en het is allemaal goed gelukt. Het was wel een pittig programma ( Negombo, Anaradhpura,Jaffna, Trincomale, Batticoaloa, Polonaruwa, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, de treinreis, Ella, Yalla NP, Unawattuna,Negombo ) en we hebben heel veel gezien van het mooie land en zijn vriendelijke mensen, ook de verbazing hoe de verschillende geloven met elkaar samenleven Boeddhistische/ Hindoe tempel naast een moskee en een kerk, over tolerantie en respect gesproken.
  We hebben iets meer dan 2400 km gereden met onze chauffeur Radju, die ons weer veilig thuis heeft gebracht. Radju spreek goed engels en was ook goed geinformeerd over Srilanka en buitenlandse gebeuren, en als er wat was regelde hij het gewoon. Een fijne chauffeur.
  Ook willen we Suresh bedanken voor het perfect regelen van een ander hotel op Unawattuna, al met al een onvergetelijke vakantie.

  Hwintha & Rene Hudson

 100. Terwijl in Nederland de sneeuw is gevallen, zijn wij naar Sri Lanka gereisd.
  Via internet kwamen wij bij Jan Kerkhofs terecht en hebben we een drie weekse rondrit over Sri Lanka doorgesproken.
  Jan Kerkhofs woont op Sri Lanka en dat is dus makkelijk communiceren. We wilden in ieder geval wat projecten bezoeken, waaraan de stichting Havonos werkt, na de verschrikkingen van de Tsunami en de burgeroorlog die tot 2009 heeft geduurd. Ook is de oogstgave van het jaarlijkse Stőppelhaenefeest in Raalte, waar wij wonen en werken toegekomen aan Stichting Havonos. Wij hebben gezien dat giften in welke vorm ook nog steeds van belang zijn en goed terechtkomen bij bijvoorbeeld een weeshuis, project voor beroepsopleidingen, een weduweproject, allemaal gericht op het verder ontwikkelen van initiatieven van de locale bevolking. Wilt u meer weten over deze stichting en haar werkzaamheden, dan verwijzen we u naar http://www.Havonos. nl
  We hebben gedurende deze 3 weken veel van Sri Lanka gezien en meegemaakt. Gedurende deze 3 weken hebben wij ook een chauffeur gehad. Shanoi is zijn naam. Wij kunnen hem van harte aanbevelen. Het is een zeer goede chauffeur. Woont en werkt op Sri Lanka en begeleidt het geheel fantastisch.
  Je hoeft nooit op hem te wachten, hij is zeer vriendelijk en makkelijk in de omgang. Hij is tevens opgeleid als gids, dus kan je ook overal iets over vertellen. Met al je vragen kan je bij hem terecht. Zijn engels is goed.
  Ook de geboekte hotels door Jan Kerkhofs aangeraden waren prima.
  Al met al kunnen wij een vakantie naar Sri Lanka met zijn vriendelijke mensen en prachtige natuur van harte aanbevelen.
  Arnoud en Gerdien de Zwart Raalte

 101. Heerlijke 12 daagse op Sri Lanka met mijn twee dochters!
  Vanuit Nederland heb ik prettig contact gehad met Jan. Hij reageert snel en adequaat op mails.
  Op het vliegveld stond Suresh op mij te wachten voor een vriendelijke ontvangst en bracht hij mij naar het hotel. Een paar uur later ging hij weer naar het vliegveld om mijn dochters op te halen en naar het hotel te brengen. Ze werden hartelijk onthaald met leuke schelpenkettingen.
  De volgende dag kwamen Suresh en Jan naar ons hotel en hebben we de rondreis doorgesproken. Alles was al prima voorbereid. De prijzen zijn heel schappelijk.
  Na een dagje in de zon kwam Suresh de volgende dag ’s morgens vroeg met o nze chauffeur Chaminde en gingen we op pad. Wat een geweldige man is Chaminde, zo aardig, behulpzaam, gezellig en goedlachs; niets was hem te veel. Hij is niet alleen een chauffeur, maar ook gids en wist veel te vertellen. Hij bracht ons ook naar interessante plekken die niet in de reisgids staan, liet ons fruitsoorten proeven die we niet kenden en nam ons mee naar een eettentje om een soort nasi te eten. Heerlijk! Hij nam de tijd om ons overal veilig heen te brengen, want in Sri Lanka hebben ze een iets andere rijstijl.
  Op mijn laatste dag heb ik bij Jan en zijn vriendelijke echtgenote in hun bed and breakfast gelogeerd. Een aangenaam verblijf; de kamer en badkamer zijn zeer schoon.
  Enige kanttekening die ik zou kunnen maken is om de excursie ‘eind van de wereld’ pas te boeken als je zeker weet dat de weersomstandigheden het toelaten.
  Hartelijk dank voor deze fantastische kennismaking met Sri Lanka.
  Karin Sarikaya-Zoons

 102. Net terug van een onvergetelijke vakantie op Sri Lanka!

  Bij aankomst op het vliegveld werden we vriendelijk ontvangen door Suresh, die ons naar ons eerste hotel bracht. De volgende dag hebben we samen met Jan en Suresh onze rondreis uitgestippeld en doorgesproken, hierdoor hadden we alle bezienswaardigheden compleet.

  Nu kon het avontuur beginnen! We hebben een geweldige tijd gehad met onze gids Suranga Fernando en hadden ons geen betere gids kunnen wensen. Hij heeft ons de mooiste plekken laten zijn, wist veel te vertellen over de Sri Lankaanse cultuur en geschiedenis en heeft ons heerlijk lokaal eten laten proeven. Door Suranga’s rijvaardigheid voelden we ons veilig in het drukke Sri Lankaanse verkeer. Een aardig en behulpzaam persoon met gevoel voor humor, voor ons de perfecte match.

  We kunnen iedereen een rondreis door Sri Lanka van harte aanbevelen! Stippel een route uit met Jan en Suresh en ga op pad met Suranga 🙂

  Familie van Rossen.

 103. Eind november, begin december hebben we tijdens een 10-daagse rondreis gebruik gemaakt van een gids/chauffeur van Say-Tours. Dit is ons uitstekend bevallen. Na aankomst op Sri Lanka stond er een transfer voor ons klaar voor vervoer naar ons verblijf in Negombo. Eenmaal ingecheckt kwam Jan langs met Suresh om onze reis – de locaties/accommodaties hebben we zelf uitgezocht – te bespreken. Wij hebben onze reis nog licht aangepast op hun advies. Dat bleek een goede zet, anders hadden we Ella en de treinreis ernaar toe gemist.

  De volgende dag begon de rondreis. We waren niet tevreden met de auto die men voor ons in gedachte had. Naar onze mening was die te klein voor 4 personen en 4 koffers. Er werd daarom een andere auto geregeld (Toyota Hiace). Dit was snel gebeurd. De auto was niet van Say-Tours en dus gingen we met een andere chauffeur en de gids van Say-Tours op pad. De chauffeur was een vriendelijke jonge man, die zeer rustig en goed reed. De gids (Chamin) was vriendelijk en goed geïnformeerd. Hij gaf goede adviezen en had de juiste contacten. In het midden van onze reis moest onze gids ons verlaten, hij had verplichtingen. Na wat aandringen van onze kant werd er een nieuwe gids gestuurd, Chanti. Ook weer vriendelijk en goed geïnformeerd.

  Wat wij het fijnste vonden aan Say-Tours is dat er echt naar onze wensen werd geluisterd. Door de adviezen van onze gidsen hebben we leuke uitstapjes gemaakt en veel gezien, maar we voelde nooit de druk om activiteiten te ondernemen waar we geen zin in hadden. De auto stond altijd op tijd klaar en niets was te veel. Wij raden Say-Tours van harte aan.

 104. we zijn weer terug in Nederland en hebben een ontzettend fijne en mooie vakantie in Sri Lanka gehad. O.a. dankzij de inzet van Jan Kerkhofs en Say-tours. Was allemaal perfect geregeld: leuke ontvangst en kennismaking op het vliegveld, goede en mooie hotels, een hele goede chauffeur en gids in de persoon van Raju en een gastvrij ontvangst bij Jan thuis .We hebben van het land, het landschap en de bewoners genoten.
  Jan bedankt voor jouw bijdrage aan het welslagen van deze mooie vakantie.Wil je onze dank ook overbrengen aan anderen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van onze reis?
  En natuurlijk gaan wij hier in Nederland de nodige reclame voor Say-tours maken.
  En ……… wie weet……………………….

  een hartelijke groet,
  Gerard, Ida, Marlien, Leon en Dian.

 105. Het contact via email liep prima & vlot.
  Ondanks het korte verblijf van 12 dagen een prachtige rondreis weten samen te stellen met behulp van Jan.

  Bij aankomst in Sri Lanka, vriendelijk ontvangen op het vliegveld en bij Jan thuis de reis incl. alle activiteiten besproken en vastgelegd. Prettig was dat we gedurende de rondreis nog ruimte hadden om het programma aan te passen.

  Shiran was onze chauffeur. Mede dankzij hem hebben we veel kunnen zien & ervaren binnen het strakke schema. Shiran beheerst de Engelse taal goed én deelde zijn kennis over Sri Lanka en de bezienswaardigheden die wij bezochten in Sri Lanka. Shiran heeft ons overal veilig naar toe gebracht, ondanks het verschrikkelijke verkeer ?
  We namen afscheid van Shiran als vriend.

  Enige minpuntje is het verblijf voor de chauffeur. Deze moesten wij in enkele gevallen zelf ter plaatse regelen voor onze chauffeur. Let bij het “zelf” boeken van accomodaties op of er ook een verblijf is voor chauffeurs. Indien dit niet aangeboden wordt, moet er buiten de accomodatie een verblijf voor de chauffeur geregeld worden.

  Wij raden SAY-tours zeer zeker aan om een rondreis in Sri Lanka te maken.

 106. Normaal gesproken zijn wij niet zo snel geneigd om in een gastenboek onze ervaringen te delen. Maar de ervaringen die wij hebben gehad in Sri Lanka met http://www.srilanka-chauffeur.nl willen we diegene die nog twijfelen of ze wel in zee willen gaan met de organisatie, deze twijfel ontnemen.

  Begin dit jaar hadden we besloten om voor het eerst met ons gezin met twee pubers (17 en 16) een reis te maken naar Sri Lanka. We zijn op zoek gegaan hoe we dit het beste konden gaan organiseren, uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Say Tours Jan Kerkhofs. Na toch de nodige twijfels hadden we besloten om de reis via Jan te organiseren.
  In augustus was het zover, we kwamen aan in Colombo en gelukkig stond er iemand ons op te wachten van Say Tours, Suresh. We stapten in het busje wat klaar stond en hij bracht ons naar Jan Kerhofs voor kennis te maken en een drankje. Hierna werden we naar ons eerste hotel gebracht en hier verbleven we 3 nachten om bij te komen van onze reis.
  Op de 4de dag gingen we vertrekken naar Anaradnapura en maakten we kennis met onze chauffeur Wasantha Kumara. Mede namens Wasantha is onze reis een fantastische reis geweest. Hij was altijd op tijd om te vertrekken, wist veel te vertellen over Sri Lanka, niets was hem teveel en met een gerust hart zaten we in het zo nu en dan drukke verkeer. Mochten we onverwachts een stop maken omdat we iets leuks zagen dan was dit geen probleem, ook voor een goed eetadres was niets hem te veel. Mocht je een reis willen maken met chaffeur dan is onze aanbeveling om naar Wasantha Kumara te vragen!

  Sri Lanka is een gevarieerd land van mooie natuur, zee, watervallen en niet te vergeten de mooie tempels. Met als uitschieter de boomhut in Sigiriya, wat een fantastische mensen en ontzettend mooie ervaring en wat een liefde wordt er in de boomhut en het eten gestoken. Mochten je meer willen weten dan is ons mailadres bekend bij Jan Kerkhofs.

 107. Wij hebben in juli 2016 een prachtige reis door Sri Lanka gemaakt. We hadden zelf onze route bepaald en hotels geboekt, maar de chauffeur en enkele excursies via Jan Kerkhofs geboekt. Onze chauffeur Shiran heeft ons drie weken lang op een heel rustige manier overal heen vervoerd. Naast chauffeur ontpopte Shiran zich meer en meer als gids en regelde overal het nodige. Hoogtepunten voor ons waren Ella, Udawalawe, Tangalle Beach (appartement op het strand), Sigiriya, Minneriya en snorkelen in Trincomalee.

 108. Onze laatste dag in Sri Lanka. Wat een prachtig land en wat hebben we veel gezien!

  We zijn zeer tevreden met onze Engels sprekende chauffeur/ gids Shanoi Perera, die ons veel over het land en bezienswaardigheden kon vertellen. En die ook kleine problemen snel wist op te lossen. (Grote problemen deden zich niet voor).
  Wij wilden een rondreis waarbij wij zelf niet veel hoefden te regelen en wel alle vrijheid hadden. Bijvoorbeeld om zelf te bepalen hoe lang we ergens wilden blijven kijken. Shanoi was altijd opgewekt, vriendelijk en geduldig. Stelde zich bescheiden op. Wij voelen ons heel rijk en in de watten gelegd.

  Achteraf was onze reis iets te vol gepland. Volgens Jan en Sjuresh was t allemaal prima te doen maar wij hebben de dag Yala overgeslagen omdat we echt behoefte hadden aan tijd om alle geweldige indrukken te verwerken.
  Bovendien hadden we Wilputta, Minneriya, en Hortons Place al gezien. Nog meer Nationale parken werd ons te veel en behalve olifanten hebben we niet veel dieren gezien.
  We raden iedereen aan om daar rekening mee te houden.

  We hadden via Shuresh een massage gepland. Volgende keer zouden wij dat niet meer doen: veel te veel geld voor wat je krijgt. Beter om je gids te vragen om te boeken op het moment dat je het nodig hebt.
  Achteraf vonden we ook dat de bespreking bij Jan thuis wat te snel werd afgeraffeld. Sommige dingen waren niet duidelijk afgesproken, zoals wat te doen/ betalen als het programma wordt gewijzigd gedurende de reis.

  De hotels waren eenvoudig, schoon en kleinschalig. Precies wat wij wilden. Soms wat verderaf gelegen maar met auto met chauffeur is dat prima.
  Het beste was misschien wel de boomhut in Sigiriya, met vrolijk en gemotiveerd personeel. Wij werden daar blij van.
  Het mooiste uitzicht was in Ella, al was de badkamer daar niet zo schoon.

  Wij hebben trouwens overal heerlijk gegeten. Ook in de hotels.

  Hoogtepunt kunnen we niet noemen: het zijn er veel!!

 109. Reistijd juli
  Beste Jan,
  We zijn alweer even thuis en nu wordt het dan echt tijd om een reactie te geven in je gastenboek. Wij, gezin met 2 oudere kinderen (18 en 20 jaar) hebben een prachtige 3 weken door Sri Lanka gereisd. We willen de dingen graag zelf regelen en dat was geen probleem. Zelf met advies van Jan de reis uitgestippeld en daarna de hotels erbij gezocht. Jan zorgde voor de booking van de hotels en de chauffeur met auto. We hebben een hoop heen en weer gemaild en ook elkaar nog gesproken via facetime, Bij aankomst de eerste nacht in de bed & breakfast van Jan geslapen. Toen hebben we ook nog even de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Dat alles heeft geresulteerd in een prachtige vakantie mede dank zij het feit dat alles prima geregeld was.Daarbij moeten we zeker onze chauffeur Radju Ratnam Suganthan (https://www.facebook.com/suganthan.suganthan) zeker noemen. Wat een geweldige chauffeur was dat. Bijzonder vriendelijk en bescheiden. Drong zich nooit op en was er als je hem nodig had van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dacht met je mee en kwam met tips om onderweg nog even te gaan doen. Afscheid nemen van Radju voelde dan ook als het afscheid nemen van een vriend.

  De reis zelf was echt geweldig. Ontzettend veel gezien en gedaan. Met name de 3 safaris waren geweldig maar ook het walvisspotten de tempels en oude steden als Polonnnaruwa en Anuradhapura waren zeer de moeite waard evenals de beroemde treinreis, de Dambulla tempel, Horton Plains, The Lion Rock, etc. Wat een geweldige reis was het en overal waar je komt is het prachtig. Kortom een geweldig land!!
  Wat we hadden kunnen overslaan was een bezoek aan het diamantmuseum, de houtsnijfabriek en de Herbal Gardens. Dit was zeer commercieel en het ging alleen maar om de verkoop verder stelde het niets voor.

  Op de laatste dag werd onze zoon gelikt door een straathond over zijn handen waar een aantal wondjes op zaten. Na wat heen en weer gebeld te hebben met de GGD in Nederland moesten we toch naar het ziekenhuis voor een injectie i.v.m. rabies. Aangezien de chauffeur toen al weg was even met Jan gebeld. In no time was vervoer geregeld en nog geen half uur later waren we in een privékliniek. Iemand van Say Tours was erbij en begeleidde ons in de kliniek. Drie kwartier later waren we weer klaar! Super geregeld.

  Al met al een prachtige reis die we niet gauw zullen vergeten.

 110. Beste Jan,

  We zijn weer terug in Nederland en kijken terug op een prachtige reis door Sri Lanka. Prachtige natuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten!

  Achteraf gezien hadden we wel een iets te vol programma. Gelukkig was dit (zoals je bij aanvang al had aangegeven) gemakkelijk aan te passen tijdens de reis. We hebben daarom wat tempels en activiteiten overgeslagen om iets meer zwembadtijd in te lassen. Sokken vergeten bij 1e tempelbezoek en verbrande voetzolen opgelopen door de gloeiend hete stenen. Dat zijn we daarna uiteraard niet meer vergeten!

  Voor jou vast goed om te weten:
  Het lunchrestaurant bij de 1e safari in het Wilpattu NP was buitengewoon slecht, zowel qua eten (koud en vies), hygiëne (smerig en kappot) als bediening (snel geld verdienen met nul inzet, je voelt je echt bekocht daar).
  Trincolamee was een fijne plek om te zijn en het bezoek aan een kleuterschooltje (geregeld via Gerard Berendsen) was indrukwekkend.
  Overnachten bij Back of Beyond was erg goed, maar achteraf was 2 nachten voldoende geweest.
  De optocht in Kandy was indrukwekkend maar we zijn blij dat we geen zitplaatsen hadden gekocht, het was een veel te lange zit geweest. Mooi, maar ook wel veel van hetzelfde en gigantisch massaal.
  De treinreis naar Ella was inderdaad prachtig. Ook fijn die 1e klas tickets!
  Galle was interessant om de Nederlandse VOC historie te zien.
  Het kleine eenvoudige tsunami museumpje in Hikkaduwa is indrukwekkend, daar wordt je toch wel even stil van…wat die prachtige zee destijds verwoest heeft.

  Al met al een mooie indrukwekkende reis met Samede als een heel prettige chauffeur: niet te aanwezig, buitengewoon vriendelijk en behulpzaam, altijd op tijd en last but not least: hij reed veilig!
  Veel dank voor je ondersteuning bij het opzetten van deze reis en wie weet tot ziens,

  Theo en Petra
  Emma & Olaf

 111. We zijn net terug van onze vakantie naar Sri Lanka/ Malediven. Wat hebben mijn man en ik genoten van dit prachtige land!
  Mijn man heeft contact gehad (met Jan Kerkhofs) via de mail. We hebben in overleg een route uitgestippeld. Bij aankomst hebben we samen wat afgesproken en de dingen kortgesloten. Ontzettend leuk dat we u in het echt even hebben gezien en gesproken.
  De volgende ochtend haalde onze chauffeur ons op en kon onze mooie reis beginnen.
  Alles wat we gezien hebben, was schitterend. Onze chauffeur Hiranthe Weerakoon was zeer lief, bescheiden en kundig. Hij wist alles van het land. Ook heeft hij ons elke dag veilig door het hectische verkeer op de juiste plek weten te krijgen. Dat verkeer vonden wij een grote uitdaging.
  Hij heeft ons tussen de uitjes door allerlei dingen verteld en laten zien.
  Op de laatste dag moesten wij helaas afscheid nemen van Hiranthe Weerakoon. Iets wat we heel jammer vonden.
  Wij willen jullie allemaal bedanken voor deze fantastische reis! We hebben GENOTEN van elke seconde.

 112. Beste Jan,
  We vonden het heel leuk om persoonlijk kennis te maken met jou en je vrouw.
  Srilanka is een heel mooi land. We hebben heel erg genoten van het land en de vriendelijke mensen.
  De reis is goed verlopen. Het programma was leuk. We hebben er heel veel plezier aan gehad. Jammer dat we de kandy dansers in overleg met lollitta niet hebben gedaan.
  We logeerden in Makudelle. We merkten dat lollitta twijfelde om ’s avonds over die weg te rijden. We hebben toen besloten om dat onderdeel te schrappen.
  Verder zijn we tevreden over hoe alles gegaan is. Wil je Suresh en lollitta de groeten doen.
  Heel hartelijk bedankt.

  Josta ,Ronald en Irmgard.

 113. Afgelopen april/mei hebben wij een maand een rondreis gemaakt door Sri Lanka, met hulp van Jan, Suresh en onze super chauffeur Niroshan. We hebben een geweldige tijd gehad, alles verliep vlekkeloos en naar wens.

  De reis met onze chauffeur was heel fijn. Iedere dag maakten we een globale planning, Niroshan dacht goed met ons mee, had goede aanbevelingen/tips en kon alles voor ons regelen.

  Het is ook niet voor niets dat mijn broer nu binnenkort eenzelfde reis via SAY-tours gaat ondernemen. Ik kan het ook iedereen aanbevelen, alles wordt super en in overleg geregeld! En vraag vooral ook naar Niroshan, hele leuke chauffeur!

 114. Wij hebben een 16 daagse rondreis (incl. stranddagen) gemaakt met chauffeur Suresh. Wat een mooie reis en perfect verzorgd. Suresh bedankt voor jouw prettige rij stijl in het chaotische verkeer en jouw professionele houding en kennis. Vraag maar raak en Suresh weet het antwoord. Jan, jij bedankt voor het regelen van deze reis en het warme ontvangst. Wij zijn verknocht geraakt aan Sri Lanka.

  Linda Webb en Wil Polderman

 115. Beste Jan,

  Excuses voor late reactie.
  Ik kwam terug met uitdrogingsverschijnselen en belande in het ziekenhuis.
  Eindelijk ben ik een beetje bijgekomen van de terugreis/ziek zijn.
  Bedankt voor alles het was een fijne rondreis.
  Sri Lanka is prachtig en we hebben genoten van alles. Lieve mensen, goede service, prachtig natuur, lekker klimaat, heerlijk eten en de prachtige oceaan.
  Mooi dat het allemaal zo puur en echt is.

  Bedankt voor de service en ik hoop nog een keer terug te komen.
  Ik zal zo vrij zijn om je naam en mail door te geven aan degene die Sri Lanka gaat/wilt bezoeken.

  Heel veel succes en de groeten en ook de bedankjes aan Soerish en de chauffeur Nishante.
  Keurige driver!

  Groetjes uit Nederland,

  Soenita Chattarpal

 116. We zijn erg van het ‘zelf regelen’ en hebben dus ook onze reis naar Sri Lanka grotendeels zelf geregeld. Voor een chauffeur hebben we meerdere mensen benaderd, en Jan dacht met ons mee en gaf ons bijvoorbeeld de tip om na aankomst om 08.00 niet naar Negombo te gaan, maar meteen door te rijden naar Wilpattu National Park. Een prima beslissing!

  Chauffeur Hirantha stond ons op te wachten op het vliegveld en vanaf dat moment hebben wij alleen maar hoeven genieten en om ons heen te kijken. Hij reed veilig, stond iedere dag keurig op tijd klaar en als wij (vanwege de warmte) ’s middags even niets wilde doen, stelde hij voor om aan het eind van de middag nog even op pad te gaan. Hij wist veel leuke plekjes, kon onze (vele!) vragen over Sri Lanka beantwoorden en hiep ons waar nodig.

  We wilden leren hoe de overheerlijke rice-and-curry te maken en hoewel hij dat verzoek nog niet eerder had gehad, heeft hij het wel voor ons geregeld.

  We kunnen Saytours en Hirantha van harte aanbevelen en kijken mede door hen terug op een erg geslaagde vakantie in Sri Lanka.

 117. Hallo Jan,

  Wij willen je nogmaals heel hartelijk danken voor alle hulp en de gastvrijheid bij jouw thuis na onze aankomst in Sri Lanka. Wij zijn nu een week thuis en moeten nog steeds erg wennen in het koude en natte Nederland. .
  Raju was een fantastische chauffeur. Hij sprak goed engels, kende de weg goed, reeds rustig en was altijd bereid om het ons naar de zin te maken. Kortom, voor ons was hij de perfecte chauffeur.
  De meeste hotels die voor ons gereserveerd waren, waren prima. We hadden alleen een probleem met het hotel dat in de buurt van Kandy gereserveerd was. Het hotel heette Green View Hotel. Het was veel te ver van Kandy vandaan en daardoor niet geschikt. Ook de kamer die we kregen was onaangenaam. Er zit alleen een deur in en verder geen ramen, waardoor je het gevoel had dat je in een hok sliep. De tweede nacht hebben we na veel aandringen een andere kamer gekregen. Deze was beter. Toch blijven we erbij dat dit hotel beter niet meer geboekt kan worden tijdens een rondreis. Na de rondreis hebben we 4 nachten in Hotel Flower Garden in Unawatuna gelogeerd. Het was echt een prima hotel. Daarna hebben we nog 4 nachten in Hotel Laluna in Bentota geslapen en hebben daar ook nog enkele ayurveda behandelingen gehad. Ook dat was een mooie omgeving, maar het hotel zelf viel wat tegen en de ayurveda dokter was een chagrijn. De laatste dag hebben we kennissen in Kalutera bezocht het meisjes tehuis Visaka Home bezocht, waar zij heel goed werk verrichten. Wij waren erg onder de indruk.
  Al met al, het was een geweldige ervaring voor ons om rond te reizen in Sri Lanka. Het is een prachtig eiland. We zullen er nog lang met plezier aan terugdenken.

  Nogmaals dank voor alles en een hartelijke groet uit Waalwijk.

  Harry en Lily van Heeswijk

 118. In september 2015 maakte wij onze eerste plannen om een privé rondreis te gaan maken in Sri Lanka.

  Via Googelen kwamen wij voor een privéchauffeur terecht op de site van http://www.srilanka-chauffeur.nl en kregen zo contact met dhr. Jan Kerkhofs.

  Vanaf het begin voelde dit contact voor ons zeer vertrouwd, al onze vragen werden direct per e-mail beantwoord en alles was mogelijk.

  We besloten om drie weken naar Sr Lanka te gaan en hebben zelf een rondreis van 12 dagen samengesteld, waarbij we zoveel mogelijk van zowel cultuur als natuur konden zien. De laatste week hebben wij gebruikt om uit te rusten aan het strand in Hikkaduwa en alle opgedane indrukken te verwerken.

  Vanaf de nacht dat wij in Colombo werden opgehaald van het vliegveld tot de dag dat wij weer weg werden gebracht was alles door (Say-tours) goed geregeld.

  We hadden aangegeven dat we voor onze rondreis graag een rustige chauffeur zouden krijgen.

  Deze wens is met de chauffeur dhr. Weerakoon Hirantha helemaal uitgekomen.

  Iedere dag kwam hij correct op afgesproken tijd ons ophalen en bracht ons veilig overal naar toe, hij was niet alleen een goede chauffeur, maar ook een gids met goede adviezen. Zelf rijden in Sri Lanka is echt niet verantwoord en wat is het dan heerlijk om te kunnen vertrouwen op een goede chauffeur en zelf alleen genieten van alles wat er is te zien.

  Wij hebben tijdens de wildsafari het geluk gehad om naast vele kleine dieren en mooie vogels, ook de zwarte beer, luipaarden en olifanten te mogen zien, dit maakte het helemaal compleet.

  Wij zijn heel erg blij met deze ervaringen en hebben drie weken kunnen genieten van het prachtige land Sri Lanka.

  Wij bedanken srilanka-chauffeurs.nl voor de bijdrage aan deze onvergetelijke vakantie en hopen zeker nog een keer terug te komen in dit mooie land.

  Met vriendelijke groet,

  Martina & Teun

 119. In juli/augustus 2015 hebben we (gezin met drie kinderen van 6, 7, 8 jaar) Sri Lanka bezocht (30 dagen), waarbij we gebruik gemaakt hebben van een auto met chauffeur. Dit is via Jan Kerkhofs gelopen. Onze ervaringen:
  • Jan Kerkhofs bleek zeer betrouwbaar, heeft prima geholpen, en heeft steeds per omgaande (rekening houdend met tijdsverschil) mails beantwoord. De tarieven zijn reëel en billijk.
  • Het lange tijd reizen met auto met chauffeur (voor ons voor het eerst) is goed bevallen. Afspraken werden goed nagekomen. We hebben twee chauffeurs gehad. Halverwege de reis werd onze chauffeur einde middag gebeld wegens overlijden schoonvader, dezelfde avond meldde de nieuwe chauffeur zich al. Met beide chauffeurs waren we (zeer) tevreden. In beide gevallen was het Engels te slecht voor een goed gesprek, maar voldoende voor het maken van afspraken en toeristisch advies.
  • Overnachting van de chauffeur in een chauffeursverblijf van het hotel is meestal geen probleem (tegen geen of geringe kosten). Wel is het goed om dit bij de boeking van hotels gelijk af te spreken. De enkele keer dat er geen chauffeursonderkomen was in het hotel heeft de chauffeur snel een eigen onderkomen gevonden; dat heeft niet veel extra gekost. En het is goed om de chauffeur te vragen of de slaapplaats in het hotel fatsoenlijk is (één keer bleek dit beneden alle peil, de chauffeur heeft toen een ander onderkomen gezocht).
  • Het noordelijke deel van het eiland is zonder problemen te bezoeken en is zeker de moeite waard – qua ervaring misschien wel een hoogtepunt.
  Al met al zouden we zonder enige aarzeling direct weer gebruik maken van de diensten van Jan Kerkhofs. Overigens heeft de bestemming – Sri Lanka – onze verwachtingen overtroffen.

 120. Dag Jan,

  Na een aangename tour van 6 dagen zijn wij terug in Negombo. Chauffeur Susantha heeft ons goed begeleid en op een veilige manier door het mooie Sri Lanka geloodst.

  Wij zijn aangenaam verrast over de schoonheid en Sri Lanka krijgt een warme plek in ons hart. Wij gaan met vele mooie herinneringen terug naar Abu Dhabi & België.

  Bedankt voor de goede service en wij wensen je nog veel succes.
  Het ga jullie goed .

  Vriendelijke groeten
  Anja & Luc

 121. Samen met mijn vriendin hebben wij van 21 augustus t/m 9 September een fantastische rondreis gemaakt door Sri lanka waar wij hebben afgesloten op de Malediven. Via internet kwam ik in contact met Jan Kerkhof en hier zijn we erg gelukkig mee geweest. Wij hadden zelf ons goed voorbereid en wisten al aardig waar we heen wouden maar vanuit Nederland alles zelf regelen is geen optie. Buiten alle mooie toeristische bezienswaardigheden zijn er nog zo veel meer mooie marktjes watervallen kruidentuinen vergezichten tempels die je op het internet nog niet gaat vinden. Ook de prijs van een chauffeur tijdens je reis is in vergelijking is erg laag i.v.m. de brandstofprijs en de lagere lonen.
  Bij aankomst stond Jan ons op te wachten samen met onze chauffeur CHEMIN. Wat een fantastische chauffeur is dat! Hij voelde heel goed aan wat wij mooi vonden, sprak enorm goed engels, stond elke minuut van onze reis voor ons klaar, was altijd opgewekt en vrolijk enz.
  We namen de reis nog eenmaal voledig door en toen bleek bijna elk hotel veranderd te zijn. Achteraf waren het allemaal prima slaapplekken en als het je niet zint dan werd er gelijk wat anders geregeld.
  Enkele tips die wij als super hebben ervaren:
  *Verblijf 2 of 3 dagen in Mirissa (bij Holaa Merissa). Mooie boulevard, gezellige sfeer, heerlijk eten en nog niet zo heel touristisch.
  *Bezoek ook het Yala park. Wij zouden in eerste instantie een avonddrive maken en vroegen of we ook nog een ochtenddrive konden maken waarop ze als optie gaven om in het park zelf te camperen. Hele bijzondere primitieve ervaring maar om nooit te vergeven. Alle toeristen moeten om 6 of 7 uur het park verlaten tenzij je er kampeert in het bijzijn van een ranger. Op dat moment krijgen de dieren vrij spel om water te drinken en dus zul je dan luipaarden en beren te zien krijgen. Ook savonds bij je tent (die snachts bewaakt word door in ons geval 6 locals en een ranger) hebben ze een heerlijke bbq klaargemaakt met heerlijke groenten gewassen in mineraalwater. Wij vonden het juist gezellig om met hen te borrelen dus hebben we tot diep in de nacht bij elkaar gezeten en naar Bob marley geluisterd (stond op m’n tel). Ook volgende ochtend maak je een vroege tocht en omdat er dan nog geen toeristen zijn is dit een mooie ervaring. Wij hebben 4 luipaarden en een zwarte beer gezien. En honderden krokodillen olifanten enz uiteraard.
  *Je voorkomt haast niet dat je darmen ontregeld zijn door bacterien in het eten die wij westerlingen niet gewend zijn. Onze chauffeur gaf voor eten altijd aan dat we de groenten graag gewassen wouden hebben in mineraalwater maar toch ging het ons even mis. Toen gaf hij aan Arak te drinken. Dit is een lokaal drankje gemaakt van oa kokos en dit dood de bacterien. Werkt perfect.
  *ondanks dat je betaald hebt voor een rondrit, citytour, rondleiding fabriek, enz zijn ze gewend dat je een fooi geeft. Omgerekend geef je dan een euro of 2 a 3 en dan is ’t goed. Irriteer je hier niet aan maar stel je er op in, zo is de cultuur nu eenmaal.
  *Wij vonden het whale watching in Marissa niet de moeite waard. Erg ruige zee, elke vrouw was aan het overgeven bijna maar dit kon aan het weer liggen. Overigens wel een right whale zien spuwen maar daarna gingen we gelijk weer terug.
  *Maak een treinreis, wij gingen van Ella naar nana oya vlak bij Nuwara Ellya. Neem een trui mee want het kan vrij koud zijn en je mag hier uit de trein hangen. Wij hadden 1e klas kaarten maar hebben niet op onze stoel gezeten. Voordeel was wel dat bij de deuren je hier de enige was en het dus een stuk rustiger is dan de 2e en 3e klas. Loop je daar heen krijg je ook de sfeer van de locale vriendelijke bevolking mee. Hier wordt gezongen maar moet je wel dringen voor je plek.
  *doe een wandeling door hortons place, bakers falls and words end. Dit is een wandeling van zo’n 2 a 3 uur schat ik. Over algemeen goede paden maar fantastisch uitzicht. Leuke waterfall en prima te doen voor een Ieder.
  *Als je in de mogelijkheid bent om je reis af te sluiten met de malediven moet je dit doen. Dichter bij ga je waarschijnlijk nooit komen dus wij deden dit 3 nachten en verbleven op kurumba vlak bij het vliegveld in male. Totaal verschillend en echt schitterend maar daar betaal je ook voor.
  *verder info boskampenaar@hotmail.com
  Je kunt nog zo veel proberen te verwoorden maar het is een land dat je gewoon moet gaan beleven omdat het niet super toeristisch is, totaal niet crimineel, erg vriendelijk, mooie natuur, goedkoop, fijne temperatuur en dicht bij de malediven ligt.

  Jan bedankt voor de fijne reis en success met alles!
  Wij hebben genoten.

  Ronnie en Danielle

 122. We hebben een fantastische rondreis gemaakt door sri lanka. Via de email in mei contact gekregen met Jan. Dat was erg plezierig en vlot. Op de dag van vertrek in Colombo hebben we kennisgemaakt met Risuru. Een hele vriendelijke, dienstverlenende en veilige chauffeur. Hij heeft ons op zeer comfortabele wijze door Sri Lanka gereden van Colombo, via het noorden naar Trincomalee, naar Habarana, Kandy, Ella, Arugam bay tot Galle. We hebben alle kusten, de mooiste tempels en veel wilde dieren van Sri Lanka gezien. Vooraf hadden we zelf alle accommodaties geregeld en Risuru heeft ons daar elke keer weer plezierig en met juiste tijd aanduiding naar toe gereden, ook al waren de locaties niet altijd even makkellijk vindbaar en bereikbaar. Hij was een gezellige man om een reis mee te maken, we hebben een geweldige vakantie gehad. Veel dank aan jullie organisatie,
  Met vriendelijke groet, Familie Rombouts

 123. Beste Jan,

  Inmiddels zijn we terug in Nederland en genieten na van een fantastische vakantie! Je had helemaal gelijk met je enthousiasme over het land.

  We zijn zeer tevreden over de door jou (en door Shehan en zijn chauffeurs) geleverde diensten. Als vrienden of kennissen naar Sri Lanka gaan, zullen we hen graag met jou in contact brengen.

  Hartelijke groeten,
  Peter

  Een vorig bericht dat er werd gestuurd tijden de rondreis

  Beste Jan,

  Even een berichtje om je te laten weten dat alles volgens plan verloopt. Het is een schitterende reis!

  Wat de auto, chauffeur en service betreft zijn we tot nu toe zeer tevreden. We hebben een chauffeurswisseling gehad vanwege overlijden schoonvader chauffeur Nihal, maar dat is goed opgevangen, ook met de nieuwe chauffeur Atullah zijn we gelukkig. Seyhan regelt zijn zaken heel goed en belt zo nu en dan, prima.

  Hartelijke groet uit Haputale,
  Peter

 124. Voor onze rondreis in Sri Lanka hebben we via Jan Kerkhofs een chauffeur geregeld. Mede omdat we geen zin hadden om vervoer en taxi’s te regelen in onze maar 2 weken durende vakantie. Mushtaq is een uitstekende chauffeur die overal de weg wist en altijd netjes op tijd was. Voor een vakantie waar je niet veel hoeft te regelen is dit de beste optie. Je wordt bij het vliegveld opgehaald en hoeft verder niets te regelen. We hadden wel zelf hotels geboekt wat niet altijd even gunstig uitpakte. Sommige waren lastig te vinden en niet altijd even comfortabel (ondanks een review van een 9,3 op booking). Verder was er bijna nergens een drivers home zodat het allemaal nog iets duurder werd. Misschien handig dat wanneer je zelf hotels regelt dat even navraagt. We vonden Sri Lanka een prachtig land met name het relaxen aan het strand in Mirissa!

 125. wij, 2 volwassenen en onze 6 jarige dochter hebben in juli een rondreis van 7 dagen geboekt bij Shehan. via dhr.. jan Kerkhofs zijn we met hem verder in contact gekomen. alles was zeer goed geregeld en we werden netjes van de luchthaven gehaald. de volgende dag zijn we nogmaals bezocht door Shehan waarna wij onze rondreis zijn gestart met chauffeur Nerosch. we hadden zelf enkele hotels geboekt, maar ook enkele door Shehan op voorhand laten regelen. Allemaal prima hotels. onze chauffeur was een rustige man, wel hadden we soms wat moeite met communiceren door gebrekkig Engels.
  een zeer mooie en afwisselende reis beleefd waarin wij zelf de route hebben bepaald, waar wij ook erg van houden.
  bedankt allemaal.

  familie roukema

 126. De eerste drie weken van juli hebben wij met zijn zessen (mijn vriend en ik, twee kinderen van 5 en 7 en mijn ouders van van in de 70) een rondreis door Sri Lanka gemaakt. Via Tripadvisor kwamen we op de website van Jan terecht. Vanaf het begin hebben we een goed contact gehad met Jan en ook Shehan, die de eigenaar is van het chauffeursbedrijf, gaf ons goede tips voor onze reis. We hebben zelf het hele programma in elkaar gezet en bij aankomst in Colombo stond Shehan ons met onze chauffeur Nihal en een mooi 8 persoonsbusje op ons te wachten.
  Onderweg zagen we dat we het echt getroffen met ons busje, waant bij de verschillende hotels zagen we meestal veel oudere en slechtere busjes staan.
  Bij aankomst hebben we de helft van het afgesproken bedrag cash aanbetaald en na onze reis de andere helft.

  Onze chauffeur Nihal was geweldig. Hij was halverwege de vijftig, deed het werk al 30 jaar en sprak goed engels. Door zijn ervaring kende hij veel leuke plekjes die wij niet in ons tourschema hadden opgenomen zoals meubel- en batik fabriekjes, tempels, eten bij locals, restaurantjes, uitkijkpunten, boottocht door de mangroven, heerlijke bakkerijen etc. ’s ochtends vertelden wij wat wij die dag wilden doen, dan gaf Nihal aan welke interessante dingen hij nog wist op onze route en dan kozen we wat we wel en niet wilden doen. Door het hele land heen kwam hij bekenden tegen en overal kende hij de weg. Wij zijn verschillende Nederlanders tegen gekomen waarvan de chauffeur het niet fijn vond om aan de Noord Oost kust te verblijven en deze zijn passagiers probeerde te overreden een ander programma te kiezen, maar daar had Nihal totaal geen last van, hij was overal thuis.

  Nihal reed heel verantwoord en rustig; vaak niet harder van 40-60 km per uur. Als hij telefoon kreeg, zette hij de auto aan de kant. Daarnaast was Nihal ook een heel plezierig en aardig mens. Het was erg fijn om met hem om pad te zijn. We hebben echt het gevoel dat we het daar enorm mee hebben getroffen.

  Een tip van ons: Als je met de trein van Ella naar Nuwara Eliya gaat neem dan de 9 uur of de 11 uur trein. De 12 uur trein doet er ipv 3 uur 6 uur over.

  Al met al zijn wij enorm tevreden over Sri lanka chauffeur, Jan, Shehan en Nihal en zouden iedereen aanraden om via hen te boeken.

 127. Via internet zijn wij begin juni (2015) in contact gekomen met Jan Kerkhofs. Wij waren opzoek naar een auto met chauffeur, voor onze ruim 2 weken durende rondreis door Sri Lanka. Dat Jan uit Nederland komt, vonden wij een prettig idee in geval er zich iets voor zou doen gedurende de reis, ook de gedachte dat een deel van de kosten zouden worden gebruikt voor zijn stichting “Ayubowan Yaluva” heeft ons doen besluiten voor Jan te kiezen. 20 jaar geleden waren we ook al eens in Sri Lanka geweest, en ook toen hadden we goede ervaringen met het rondreizen op deze wijze. Het openbaar vervoer in Sri Lanka is niet al te best, slechte verouderde bussen en bovendien rijden de buschauffeurs als ware gekken op de weg. Daarnaast is het niet overal even gemakkelijk een taxichauffeur te regelen (van A naar B) En als je er wel een vind heeft deze vrijspel m.b.t. de vraagprijs….je wilt immers verder naar je volgende bestemming! Dat alles heeft ons er toe doen besluiten wederom te kiezen voor een auto + chauffeur. Kunnen gaan en staan waar je wilt, op elk moment van de dag, en een chauffeur die de verkeerssituatie goed inschat en bovenal veilig rijd is goud waard!!! Een korte rekensom leerde ons dat het welliswaar wat duurder is dan telkens een losse taxi regelen, maar daar krijg je heel veel meer voor terug…R U S T !!! En neem van ons aan dat vervoer echt anders is dan in b.v. Thailand, Maleisie of Vietnam….comfortabele AC bussen zijn vrijwel niet te vinden!!!

  Bij aankomst op de luchthaven stond onze chauffeur Hirantha al op ons te wachten. Een betere chauffeur hadden we ons niet kunnen voorstellen! Mede door zijn aandeel hebben wij enorm genoten van onze rondreis. TIP als je richting Sigirya / Polonnaruwa gaat, vergeet niet een bezoek te brengen aan Minneriya national park hier leeft de grootste populatie van Aziatische olifanten ter wereld, en je ziet ze gegarandeerd in grote getale !!!! Verder is Sri Lanka een relatief veilig te bereizen land en kun je tegenwoordig pinnen in elke plaats die voor toeristen enigszins interessant is te noemen. (Bijna overal dus!) De wisselkoers van de Euro staat momenteel onderdruk, ik zou dus niet al te veel contactgeld meenemen, alleen wat je denkt nodig te hebben! Voor ons was Sri Lanka een onvergetelijke ervaring waar we beslist nog een keertje terug zullen komen.

 128. Wij hebben 2 weken een rondreis gemaakt door Sri Lanka. Wat hebben wij genoten, Sri Lanka is werkelijk prachtig! Van te voren hebben we contact gehad met Jan en bij aankomst in Sri Lanka hebben we (bij Jan en zijn vrouw thuis) onze route nogmaals doorgesproken met Shehan. Hij adviseerde ons een aantal dingen om te gooien en dat hebben we dan ook gedaan. Vervolgens zijn we met Kumara, onze chauffeur voor die 2 weken, op pad gegaan. Kumara nam veel initiatief waardoor we – naast de geplande trip – een aantal leuke extra dingen hebben gezien (o.a. mooie tempels, plekken met een prachtig uitzicht maar ook bij leuke restaurantjes terecht zijn gekomen). Door de bemiddeling van Kumara hebben we bijvoorbeeld ook dingen gedaan zoals het voeren van olifanten. We hadden op straat bananen gekocht en Kumara heeft ervoor gezorgd dat we die aan de olifanten konden geven terwijl dat eigenlijk niet (op die manier) mocht. Verder is het een vriendelijke man. Wel hebben we gemerkt dat het niet altijd even makkelijk communiceren was omdat Kumara beperkt Engels spreekt. We zijn verder in Kandy een aantal keer (gigantisch) verdwaald wat ons veel tijd, energie en geld heeft gekost. Op die momenten ontstond er discussie omdat hij bijvoorbeeld de borden niet volgde, terwijl hij duidelijk de weg niet wist. Wij hebben uiteindelijk dataroaming op de telefoon aangezet om de kaart erbij te pakken en zo zijn we op die momenten op de plaats der bestemming gekomen. Wat dat betreft is het wellicht een tip als hij van te voren de route al heeft uitgestippeld. Dit gebeurde steeds last minute.. Maar nogmaals; we hebben een perfecte reis gehad en dit mede aan Kumara te danken. Dus als we in de toekomst nog een keer naar Sri Lanka gaan, zullen we zeker weer contact opnemen!

 129. Rondreis Sri Lanka eind mei/begin juni 2015
  Op zoek naar een goede en betrouwbare chauffeur om op bezoek te gaan bij de families van onze kinderen (geboren in SL) kwam ik uit bij de stichting Ayubowan / Yaluva. Ik nam via de site van de stichting contact op met Jan Kerkhofs wetend dat hij ook in Nederland veel tijd en werk heeft besteed aan het werk van de stichting in Sri Lanka. Mijn vraag werd door Jan al snel positief beantwoord. In de 2 weken dat we een chauffeur nodig hadden was er iemand beschikbaar.
  Omdat het voor mij en mijn reisgenote niet de eerste keer was dat we naar SL gingen, maakte ik mijn route zelf. Naast het familiebezoek wilde ik weer een nieuw deel van Sri Lanka ontdekken. We wilden er dus niet alleen een mooie familiebezoek reis, maar ook een uitstapje naar de oostkust, Batticaloa en Arugam en omgeving van maken. Voormalig oorlogsgebied en om die reden nog niet zo lang bereikbaar.
  Shehan was de chauffeur die met ons mee ging. Hij heeft ervaring in het bezoeken van adoptiefamilies en dat is prettig en een groot voordeel. We kwamen overeen dat we op het vliegveld gehaald zouden worden en naar Kalutara gebracht zouden worden. Onze reis zou eindigen in Negombo en van daaruit zouden we ook weer naar het vliegveld gebracht worden door de chauffeur.
  De reis begon iets anders dan gepland omdat mijn reisgenote, een lieve nicht van me, drie dagen later zou komen in verband met een droevige gebeurtenis. Gelukkig kon ons programma aangepast worden en werd mijn nicht drie dagen later ook door Shehan van het vliegveld gehaald en naar Kalutara gebracht.
  Na een ingeplande rustdag na de komst van mijn nichtje begon onze rondreis. Intensieve familiebezoeken in diverse plaatsen plus een aantal “sightseeings en excursies “. Het was een pittig programma zowel voor ons als voor de chauffeur. Maar dat hadden we zo gepland mede in overleg. We reden vanaf Kalutara via het binnenland naar Matale en daarna via Pollonoruwa naar Batticaloa en Arugam. (oostkust). Vervolgens vanuit Arugam door de bergen naar Kandy . Een familiebezoek aldaar en toen door het binnenland (school- en familiebezoek) naar Colombo (familie) en daarna naar Negombo waar we nog een dag wilden “uitblazen “.
  Een geweldige reis!!

  Over de chauffeurs.
  Shehan werd door omstandigheden een aantal dagen vervangen door Kumara. Wisseling van de wacht dus – maar geen enkel probleem!
  Zowel Shehan als Kumara zijn fantastische mensen om mee te reizen. Shehan is een heel rustige vriendelijke man die goed weet waar hij mee bezig is, zeker als je bij de gezinnen bent. Hij houdt zich op een afstand maar is wel betrokken als dat nodig is. Ik zag dat de families goed op hem reageerden. Dat geeft een goede sfeer. En dat was wat ik graag wilde en wat voor ons allen belangrijk was.
  Ook was Shehan doortastend als er gehandeld moest worden. We moesten een aankoop doen voor een reparatie van het huisje bij een van de families. Hij gaf advies en wist direct wat en waar er iets gekocht kon worden. Overlegde met mij en de familie en ging mee aankopen doen. Ook hier op een rustige en bescheiden manier!
  Kumara heeft met ons de tocht gereden vanaf Matale naar Kandy , via Pollonaruwa naar Batticaloa en Arugam. Hij was ook bij een familiebezoek aanwezig en ook dit tot onze tevredenheid. Op onze prachtige tocht langs de oostkust gaf hij de suggesties hoe we het beste konden gaan, waar leuke tussenstops waren (o.a. het MaluMalu Hotel voor een drankje en een zwemuurtje in bad en zee!) Hij gaf goeie suggesties voor de tijdsplanning! Hij luisterde naar onze wensen. Voor een bezoek aan een tempel, een klooster en een natuurgebied gaf hij ons ook goede suggesties. Daarnaast genoot hij zelf ook zichtbaar van de dingen die we deden.
  In Kandy wisselden Kumara en Shehan elkaar weer af. Met Shehan deden we nog een aantal laatste familiebezoeken en sloten we onze rondreis af met een leuke rondje Colombo.
  Op onze laatste dag in Negombo spraken we Jan Kerkhofs, evenals Shehan en Kumara nog even en namen afscheid. Kumara bracht ons de volgende dag naar het vliegveld. Wij zijn heel blij en zeer tevreden met de goede hulp en begeleiding van beide chauffeurs. Zij zorgden er mede voor dat onze reis een pracht reis was!
  Ik hoop dat we een volgende keer opnieuw een beroep mogen doen op Say-Tours! Dank ook aan Jan Kerkhofs voor zijn fijne aandeel in de planning van de reis.
  Miep Teeuwen

 130. Hoi,

  Wij zijn met 2 vriendinnen een tour komen doen in Sri Lanka eind mei begin juni.
  Wij hadden eerste 10 dagen van onze 2 weken op voorhand de wagen + chauffeur (Mustaq) geboekt via Jan Kerkhofs hier via deze site.
  De voorbereiding verliep super, we kregen een voorstel van route & hotels en konden bijsturen waar nodig.
  We werden stipt opgehaald op de luchthaven & onze chauffeur hielp ons aan een goeie rate bij het wisselen van geld. Best hier ook rekening mee houden dat dit niet vanzelfsprekend is als je in het weekend aankomt, want dan zijn niet alle wisselkantoren open. Onze chauffeur sprak goed Engels. Hier en daar wel eens een misverstandje, maar dat zal eerder aan verschil in cultuur gelegen hebben dan aan de taal.
  Onze chauffeur toonde ons de mooiste stukjes van Sri Lanka en pikte er ook een paar pareltjes van hotels uit. We hadden wel een paar last minute changes van hotels en of het nu toeval was of niet, dit waren toevallig ook de mindere hotels jammergenoeg. Probeer in de mate van het mogelijke de lokale pikante keuken, dit geeft je veel lekkerder plekjes dan de toeristische plekjes.
  Met de regenseizoenen/monsoons hou je best wel rekening. Monsoon kan ook betekenen dat je een volledige dag regen krijgt (in tegenstelling to klassieke regenseizoenen).

  Super ervaring & aangenaam dat je naast chauffeur toch nog altijd het contact hebt met Jan om op terug te vallen !

  A.

 131. Wij hebben gedurende 2 weken samen met Suresh door het mooie Sri Lanka gereisd.
  Het land heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Wij hebben het geluk gehad dat we zwarte beren, luipaard, walvissen, olifanten en een toekan hebben gezien. En dat was mede te danken aan Suresh. Hij wist de goede organisaties aan te bevelen en had daarnaast zelf een perfect oog om de wilde dieren te spotten. Hij heeft zelfs regelt dat onze dochter een olifant mocht wassen in de rivier. Suresh is jong en enthousiast en trots op zijn land. Hij weet er veel over te vertellen en spreekt goed Engels. Heeft veel contacten om iets te regelen maar is daarin niet opdringerig. Hij was daarnaast heel erg zorgzaam voor onze dochter van 3. Zijn rijstijl was voor ons perfect, niet te hard maar wel doorrijden en continu anticiperen op de andere weggebruikers. Dat laatste is ook wel nodig met zoveel voertuigen met verschillende snelheden op één weg.

  De afspraken voor het vervoer zijn gemaakt met Jan en ook dat was een zeer prettige ervaring. Het klopt gewoon, geen adertjes onder het gras en erg betrokken om ervoor te zorgen dat we een fijne reis zouden hebben. De rondleiding bij een aantal schoolprojecten vanuit zijn vrijwilligerswerk was confronterend maar zeer waardevol. Bedankt Jan en Wasana voor jullie gastvrijheid en dat jullie dit met ons hebben willen delen.

  Suresh nogmaals bedankt voor de fijne reis die je ons hebt bezorgd. We zullen je zorgzaamheid en het etentje na de jeepsafari niet snel meer vergeten. En Pien is super blij met de olifant en de knuffelbeer die ze van je heeft gekregen.

  =========
  We have been travelling in Sri Lanka for two weeks together with Suresh. Sri Lanka has a lot to offer when it comes to both culture and nature. We were lucky to see black bears, leopard, wales, elephants and even a Tucano. This was partly contributed to Suresh. He pointed out the good organizations and has a great eye for spotting the wild animals. He also arranged an elephant wash in the river for our daughter with two of the local mahuts. Suresh is young and enthusiastic and proud of the county he lives in. He knows a lot about the country and his English is good. He has a lot of contacts to arrange things but is not persisting if you don’t want a trip or arrangement. He was very caring about our 3 years old daughter. His style of driving was just perfect for us, with the right speed and anticipating to the traffic very well. That is really important with such a lot of different vehicles with highly differences in speed.

  We arranged the driver in Holland with Jan. It was a very nice contact, no strings attached and really involved in making our trip perfect. The guided tour to some of his volunteer school-projects was confronting but also cherishing. Jan and Wasana thanks for your hospitality at your home and sharing your projects with us.

  We want to thank you again Suresh for the wonderful trip. We will never forget the way you took care of us and the diner we had after our jeep safari. Pien is very happy with the elephant and teddy bear you gave her.

 132. Ik zou dit commentaar willen starten met een gouden tip voor de avonturiers onder jullie : rij zelf niet met de auto in Sri Lanka ! Ik heb heel wat landen in de wereld bezocht, zowel in Azië, Zuid-Amerika als het Midden Oosten en dikwijls zelf gereden maar wat ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan in het helse verkeer van Sri Lanka ! Dus : huur een chauffeur via deze site. De mensen zijn te vertrouwen en professioneel en moest het toch nog fout gaan : Jan woont in Sri Lanka en spreekt Nederlands en zal je dus zonder twijfel uit de nood helpen.
  Midden april 2015 startte onze fantastisch 14-daagse trip door Sri Lanka. Kumara, de chauffeur, reed met de ruime en geruisloze Prius van Colombo naar Kandy via Pinnawela. Daarna maakten we een lus door de groene theevelden ten zuiden van Kandy (Hatton-Ella), bezochten we de culturele driehoek en namen we een deugddoende 4 daagse platte rust in Nilaveli (aanrader !). De hotels hadden we zelf gekozen (geen probleem voor Jan, 10 euro per dag voor de chauffeur). Kumara is zoals de meeste Sri Lankanen heel vriendelijke en beleefd. Hij lijkt onvermoeid, geeft raad en uitleg , staat altijd open voor wijzigingen, is een top chauffeur (hij rijdt heel rustig !) en spreekt zowel Singala als Tamil wat handig is in het Noorden. Het is alleen jammer dat zijn Engelse zinsbouw vrij zwak is waardoor bepaalde conversaties spijtig genoeg afbreken of leiden tot misverstanden of hilarische toestanden. Kumara…misschien moet je eens enkele dagen met je dochter de Engelse lessen volgen . De communicaties met Shehan verlopen wel heel vlot. Maar goed, de reis verliep zoals gepland en de chauffeur begreep ook dat we geen 2 weken 3x per dag rice & curry eten. Bedankt Kumara, Shehan en Jan voor de perfecte organisatie !

 133. Begin april een tiendaagse reis geboekt via srilanka-chauffeur.nl. Vanwege de positieve reacties op internet hiervoor gekozen en in contact gekomen met Shehan Tissera. Na wat heen en weer gemail uiteindelijk gekozen voor een mix tussen cultuur, natuur en strand. Begeleiding en hulpvaardigheid van Shehan is uitstekend te noemen. Wij hebben 11 dagen volop genoten van het land en de begeleiding door Shehan.
  Voor mensen die in de toekomst willen boeken (een aanrader) toch wat tips:
  – De in overleg geboekte hotels waren op zich een goede keuze. Maar bij één van de hotels was de standaard toch aanzienlijk minder dan we wilden en met weinig alternatieve eetgelegenheden in de omgeving besloten we toch om te boeken. Dit bleek geen enkel probleem en werd ook pro-actief aangeboden, omdat ook Shehan in de gaten had dat we één nacht wel voldoende vonden daar. Geef bij je boeking dus even duidelijk aan welke type hotel/guesthouse te zoekt.
  – Wat minder handig was, was dat de hotels niet zelf afgerekend konden worden, aangezien deze door Shehan geboekt waren en dus ook betaald. Dat betekende dat we met regelmaat een pin automaat moesten zoeken om een deel van het openstaande bedrag te voldoen. Handiger was het geweest als het bedrag op een Europese bankrekening kon worden gestort. De gehanteerde wisselkoers was wel volgens de normale koers, dus was het op zich prima te doen, maar wel wat onhandig om zo vaak te moeten pinnen. Maak daar dus een goede afspraak over.

  Verder zeer positief over deze organisatie en de begeleiding door Shehan.

 134. Het heeft wel even geduurd maar hier dan ons verhaaltje van ons bezoek aan Sri-Lanka.

  Vorige week weer aangekomen in Rotterdam na een geweldige cruise waarin we ook Sri Lanka hebben aangedaan.
  Na aankomst met de boot in de haven van Colombo was er even lichte paniek.
  Er bleken namelijk meerdere uitgangen te zijn. Gelukkig vonden wij een aardige chauffeur die voor ons Jan Kerkhofs kon bellen die direct contact opnam met Shehan onze chauffeur voor 2 dagen.
  Gelukkig vonden wij toen snel onze zwaaiende chauffeur die ons keurig netjes opwachtte.
  Gedurende een hectische rit door de hoofdstad Colombo naar Pinnewela stonden wij versteld van de rust en bekwaamheid, waarmeee Shehan ons in een geweldig mooie auto veilig naar Pinnawela en Kandy bracht.
  s’Avonds om half negen heeft Shehan ons tijdens een hevige regenbui vlak voor de cruiseboot afgezet.
  De volgende dag hebben wij met Shehan nog een bezoek aan Colombo gebracht met de indrukwekkende Gangaramaya tempel.
  Wij willen Jan en Shehan heel erg bedanken voor de mooie dagen die wij gehad hebben in Sri Lanka en raden cruisereizigers deze chauffeur dan ook van harte aan.
  Hopelijk komen wij zo snel mogelijk nog een keertje terug naar Sri Lanka en zullen dan zeker contact opnemen met deze geweldige betrouwbare gids en chauffeur.”

  Groetjes Ton en Jeanette

 135. Ik kan me volledig aansluiten op de eerdere positieve berichten die zijn geplaatst.
  Het mailcontact vooraf verliep uitstekend en Jan heeft mij in contact gebracht met Shehan.
  Met hem heb ik ook de uiteindelijke details bepaald van onze trip.
  Ik kan nu een lang verhaal schrijven over onze goede ervaringen beschrijven maar het feit dat
  zowel Shehan als zijn collega Kumara veel respect hebben voor alles wat zich op de weg begeeft
  i.c.m. een rustige, niet agressieve rijstijl, is wat voor de meeste van ons van groot belang is.
  Dat wij daarnaast emotioneel werden bij het afscheid van Kumara op de luchthaven is te danken
  aan de fijne persoon die hij is en dat hij een groot aandeel heeft in de bijzondere tijd die hebben gehad.

  Dank je wel Jan, Shehan en Kumara

 136. Via Jan Kerkhofs hebben we een chauffeur geboekt die ons 8 dagen door Sri Lanka heeft gereden. De chauffeur was een prima bestuurder die ons door het hectische verkeer van Sri Lanka heeft geleid. Toen we net aankwamen zijn we op bezoek geweest bij Jan. We hebben toen een hele leuke avond met hem en zijn vrouw gehad. Veel mooie verhalen over het land gehoord. Al met al een prima ervaring met zowel Jan als met de chauffeur gehad.

 137. Via deze site kwamen we in contact met Jan Kerkhofs en later met Shehan Tissera. We hebben alle accomodaties zelf vooraf geboekt. Met de chauffeur zouden we de stops onderweg bespreken.Ik heb de totale “huursom” in 1 keer vooraf betaald. Zo zijn we 10 dagen samen onderweg geweest: Chaminda, de collega van Shehan, en wij. Omdat ik al een keer in S.L. was konden we erg selectief zijn in onze keuzes. Was nooit een probleem. Aan het eind van onze rondreis hebben we Shehan zelf ontmoet. Hij verzorgde ook nog een paar ritten voor ons.
  We kunnen dus de rijstijl van de chauffeurs vergelijken.
  Ons advies, wij zijn 70 -jarigen, dat moet U wel bedenken: wilt U een rustig rijdende , ontzettend aardige en informatieve chauffeur, die U rondrijdt in een comfortabele Prius Stationcar Hybride, vraag dan naar Shehan.
  Zoekt U een chauffeur die U zo snel mogelijk van A naar B vervoert, en daarbij continu inhalend en toeterend als een echte Sri Lankees rondrijdt, dan moet U Chaminda nemen. Na hem, na een paar dagen, op zijn rijstijl te hebben aangesproken, reed hij langzamer. maar het zit “in het beestje” ,dus het was continu aandringen op wat relaxter rijden.

 138. Wij zijn net terug van een geweldig mooie rondreis door Sri Lanka (7-01-2015/4-02-2015) en we kunnen iedereen Say Tours van harte aanbevelen. Ga vooral niet zelf rijden want daar is het verkeer te chaotisch voor. Ook al is Lanka niet zo groot; de gemiddelde snelheid komt niet boven de 45km. uit. De chauffeurs van Say Tours rijden rustig en vertrouwd.
  Omdat het gaat om een rondreis blijft de auto en de chauffeur gedurende die tijd bij je. gezien de rijtijden kan de chauffeur dus bij een rustdag in het hotel niet naar huis rijden.
  Om de kosten niet te hoog op te laten lopen is het verstandig om voor en/of na de rondreis de rustdagen in te plannen.
  Say Tours geven ook advies over welke hotels een voorziening hebben voor de overnachting van de chauffeur.
  Zonder zorgen reizen door de prachtige landschappen en uitstappen wanneer je maar wilt.
  Bij nader inzien een dag wat anders indelen, geen probleem!
  Kortom, veel prettiger dan een busreis.

 139. Vanuit Nederland verliep het eerste contact met Jan heel soepel. Aangekomen op de luchthaven stond de chauffeur al op ons te wachten en een net busje bracht ons snel en veilig naar het hotel. Daarna nog twee dagen met een chauffeur naar Dambulla en Kandy geweest en ook die reis is prima verlopen. Chauffeur was aardig, reed veilig en hield zich aan de afspraken.

 140. Het nieuwe jaar 2015

  Aan het einde van het jaar
  komen alle herinneringen weer bij elkaar.
  Je blikt, hopelijk tevreden terug
  Wat je meemaakte is achter de rug.

  De plussen, de minnen
  Maar geen zorgen! het nieuwe jaar kan beginnen.
  Een nieuw jaar is weer gestart,
  een nieuw jaar, het blijft apart.

  Je denkt te weten hoe het zal verlopen,
  of het ook zo gaat is alleen maar te hopen.
  Nieuwe ervaringen komen er zeker bij,
  Geniet van het mooiste want dat maakt je blij.

  Maak er een goed jaar van, dat onze lach er veel mag zijn
  Veel vreugde en liefde zonder haat en pijn.
  Voor mij is Nieuwjaar afsluiten en weer doorgaan,
  Een nieuw jaar met weer vallen en opstaan.

  Een jaar waar alles weer open staat,
  Een jaar waar je vol vragen weer ingaat.
  Elk jaar heeft zijn geluk en verdriet,
  Ook als je dat niet altijd ziet.

  Maar een wens is dat geluk en gezondheid op de eerste plaats staan,
  En je niet door verdriet of ziekte ten onder laat gaan.
  Een mens is geboren om te tonen wat die voor de ander kan betekenen,
  Te tonen wat men bezit in steun en waarop je kunt rekenen.

  Zit het een periode niet met het leven mee,
  Zorg dan dat je niet alleen bent, maar met zijn twee.
  Ik wens je een jaar vol liefde en gezondheid toe,
  Zonder teveel stress, ziekte of ander gedoe.

  Hopelijk gaan we samen 2015 in,
  En start voor ons een warm begin…
  Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar !

  en vergeet aub de mensen in Sri Lanka niet

 141. We hebben in september een rondreis van 3 weken gemaakt in dit prachtige land. Ontzettend veel gezien en gedaan en we kunnen het iedereen aanbevelen. Goed georganiseerd en een heel variërend reisprogramma vol met cultuur, bezienswaardigheden en natuur. Wat een vriendelijke bevolking! Zeer de moeite waard en voor ons was het een van de mooiste vakanties!

 142. Jan really help use and with only one phone call our tour for the next day was fix. For a excellent price and a very good driver. He really works professional and on all times you can rely on him.

  Bedankt for you help.:)

  Next time we ar in Sri Lanka we will contact u.

 143. Na zelf de reis en het hotel te hebben geregeld, hebben we een 3 daagse trip geboekt via Srilanke-chauffeur. Deze trip was erg goed bevallen, daar we een prive chauffeur hadden in een luxe personen auto, welke ons veel vertelde over het land.
  De volgende keer dat we naar Sri Lanka gaan zullen we alleen de vlucht boeken en de volledige reis overlaten aan srilanka-chauffeur.nl, waarbij hun alle hotelovernachtingen zullen boeken.

 144. Juli/augustus 2014
  Wij zijn met onze 2 dochters van 12 en 14 jaar net terug van een geweldige reis door Sri Lanka.
  Na mailcontact en een telefoontje met Jan Kerkhoffs heeft hij ons enkele maanden geleden in contact gebracht met de chauffeur Shehan Tissera. Na wat overleg hebben wij bijna alle accommodaties uitgezocht en geboekt in goede samenspraak met Shehan die de haalbaarheid van het programma beoordeelde en ons vooraf van de nodige tips voorzag en ook nog een paar tips had voor hele goede guesthouses.
  Wij wilden met onze dochters graag in kleinere guesthouses overnachten in plaats van de wat grotere en vaak onpersoonlijkere hotels. Dit is ons super goed bevallen, we hadden zo veel contact met de families die ze runden en zij bereidden voor ons de lekkerste rice en curry’s waarbij altijd gezorgd werd dat het ook voor onze dochters niet te pittig was.
  De eerste 2 weken heeft Chaminda ons gereden, al bij aankomst op het vliegveld hadden we door dat wij het getroffen hadden met deze rustige, superlieve en vriendelijke chauffeur. Hij wist de leukste routes en stopte bij de mooiste plekjes, regelde soepel (en verrassend voordelig) alle kaartjes en safari’s en hoewel hij onze accommodaties niet geregeld had was hij altijd behulpzaam en controleerde of alles naar wens was. Dit alles op een vriendelijke en niet opdringerige manier. Onderweg zagen wij dat veel chauffeurs stopten bij ‘vrienden’ waar de toeristen dan allerlei prullaria aangesmeerd kregen. Los van de niet te missen theefabriek bracht Chaminda ons op ons verzoek naar kleinere dorpjes en bezochten we o.a. ook een klein dorpsschooltje. Voor ons en onze kinderen (die vooraf veel knuffels en schoolspulletjes ingezameld hadden) veel onvergetelijke ontmoetingen.
  Omdat Chaminda voor een begrafenis naar huis moest zijn we de 3e week met Shehan op pad geweest. Shehan is een wat ervarener gids, hij rijdt al jaren veel Nederlanders voor adoptiekinderen en liefdadigheidswerk. Hij is zelfs al eens naar Nederland gehaald als dank voor al zijn hulp.
  Hij was ook een goede vertaler wat voor ons extra leuk was als we weer een dorpje bezochten en onze kinderen via hem goed met andere kinderen konden communiceren. Als we onderweg waren bracht hij ons voor de lunch bij hele leuke lokale eettentjes en adviseerde ons handig wat wel en (beter) niet te eten.
  Bij enkele van onze (10 verschillende) overnachtingsadressen was er geen accommodatie voor de chauffeur, daar werd door Shehan en Chaminda soepel mee omgegaan. Ik heb voor die overnachtingen een extra vergoeding gegeven.
  Door de uitstekende service en flexibiliteit van de chauffeurs Shehan en Chaminda hebben wij een super leuke rondreis kunnen maken en deze helemaal zelf in kunnen vullen. Natuurlijk hebben wij ook veel van de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht maar niet teveel…..
  Wij kunnen de service van Jan, Shehan en Chaminda van harte aanbevelen.
  Familie Aartman – Noordwijkerhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

47 + = 55