SAY – Tours

SAY – Tours is een geregistreerde reisorganisatie, werkende vanuit het mooie Sri Lanka

Colombo, Registration of an Individual Business; number WV 11809

Het Corona virus heeft ook Sri Lanka volledig in haar greep, op dit moment (29-12-2020) is of zijn er nog lockdowns in enkele gebieden hier in dit prachtige land.
Het vliegveld is weer open, (Zowel Hambantota als Katanayka) maar de mensen die aankomen worden door de regering opgevangen en voor 7 dagen in een daarvoor aangewezen plek gehuisvest, niemand komt Sri Lanka binnen zorgen een negative PCR test, ook na 7 dagen wordt deze afgenomen en is alles oke dan mag men gaan rondtrekken.
De kosten de er gemaakt worden in deze 7 dagen moet men zelf bekostigen.

SRI LANKA WEER HELEMAAL BEREISBAAR

April 2019

Door de aanslagen van eerste paasdag 2019 is Sri Lanka opgeschrikt door bruut geweld, maar gelukkig na een negatief reisadvies is Sri Lanka weer net zo veilig als de meeste landen ter wereld en kan de toerist weer komen genieten van dit geweldig mooie land

AUGUSTUS 2010

Door het gewapende conflict tussen Tamiltijgers en regeringstroepen bleef het noordoosten van Sri Lanka tot in mei 2009 voor toeristen gesloten. Nu er een einde is gekomen aan het bloederige etnische conflict en het daaruit vloeiende negatieve reisadvies voor reizen naar Sri Lanka, is dit paradijselijke schitterende (Sri) eiland aan de Indische oceaan weer over zijn ganse oppervlakte bereisbaar.
Het toerisme dat in het noordoosten van Sri Lanka twintig jaar lang was stilgevallen, komt moeizaam terug op gang. De reisorganisatoren nemen met mondjesmaat Sri Lanka terug in hun programma op.
Gebrek
Het noordoosten van deze reisbestemming staat bekend voor zijn prachtige tropische stranden. Momenteel is het gebrek aan moderne (hotel)infrastructuur nog goed voelbaar. Maar dat maakt ook dat deze regio nog niet toeristisch onder de voet wordt gelopen.
Verspreid over gans Sri Lanka zijn er 23 kwaliteitshotels te vinden in de kwaliteitscategorie tussen drie en vijf sterren. Slechts eentje daarvan vind je in het noordoosten: het Nilaveli Beach Hotel in Nilaveli, Trincomalee..
Op het eiland kan je ook terecht in tientallen goede guesthouses.
Net als in de rest van het eiland bezit het noordoosten veel culturele rijkdom en is er veel te beleven.
Wie naar het noordoosten van Sri Lanka reist, dient rekening te houden met de slechte toestand van de wegen. De in de gevechten vernielde monumenten en tempels worden in snel tempo terug opgebouwd maar het zal nog een hele tijd duren vooraleer alles weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld is.
Tsunami
Na de tsunami die in 2004 in Sri Lanka 35.000 mensenlevens eiste en honderdduizenden Singalezen dakloos maakte, is de schade die deze ramp in het kustgebied aanrichtte, grotendeels hersteld.
Je kan Sri Lanka op verschillende manieren verkennen: als selfdriver op het linkerbaanvak in het chaotische verkeer of in een huurwagen met chauffeur of met het openbaar vervoer. De roodgekleurde staatsbussen onderscheiden zich van de divers gekleurde privétransportbedrijven.
Fooien
Wie naar Sri Lanka reist, moet weten dat er voor iedere aangeboden dienst een fooi dient betaald te worden. Een kruier is tevreden met 50 tot 100 roepies, een taxichauffeur is al blij met 50 roepies en in bars en restaurants leg je 10 procent bovenop de rekening, men dient wel rekening te houden dat dit in veel gevallen al op de rekening is bijgeteld, maar los daarvan.