Vliegmaatschappijen

Vliegmaatschappijen die op Sri Lanka vliegen zijn:

die door ons worden aan bevolen

Emirates (tussenstop in Dubai, vliegt vanaf Dusseldorf en nu ook vanaf Amsterdam)

Air Lanka (niet vanaf Amsterdam, wel Londen, Brussel en Frankfurt)

Vanaf Amsterdam

KLM  RECHTSTREEKSE VLUCHT vanaf 30 okt. 2x wekelijks

Qutar (2 tussenstops, Munchen en Doha )

Swiss (2 stops, Zurich en Dubai)

Austrian (2 stops, Wenen en Dubai)

Britisch Airway (2 stops, Londen en Dubai, terug Abu Dhabi en Paris)

Lufthansa (2 stops, Munchen en Dubai)

Egyptair (2 stops, Cairo en Dubai)

Malaysia (stop, Kuala Lumpur en terug Abu Dhabi en Paris)

 

Uit welke kosten zijn een vliegticket opgebouwd?

Jaarlijks vliegen er miljoenen mensen naar verschillende bestemmingen over de gehele wereld. De vliegtickets gaan als warme broodjes over de plank, maar waarvoor betaal je eigenlijk allemaal? De prijs van een vliegticket is opgebouwd uit het bedrag van de vlucht, belastingen en de toeslagen.

De kosten van de Luchthavenbelasting is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. De reden daarvoor is de vliegroute en de luchthavens waar er gestopt moet worden voor een overstap. De security- of brandstoftoeslag is een verplichte toeslag.

De overige toeslagen kunnen verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is er sprake van toeslagen voor extra bagage of het inchecken bij de balie. Deze toeslagen kunnen van prijs verschillen bij de vele luchtvaartmaatschappijen. Op elk lijndienst en/of low cost ticket wordt Customer Service Tax berekend. Daarnaast worden per reservering reserveringskosten doorbelast. Tegenwoordig is het verplicht om bij de verkoop van de vliegtickets de ware prijs aan te tonen bij de bestelling. Hierbij zijn alle belastingen en toeslagen berekend.