Klimaat

Sri Lanka kent een tropisch klimaat met een temperatuur die varieert tussen de 25°C en 30°C. Er zijn twee moessonperiodes: van november tot april in het noordoosten en van mei tot oktober in het zuidwesten met in de regel een korte maar heftige tropische bui. In de bergen is de temperatuur beduidend lager

Het Weer    (vertaling via Google)

Sri Lanka is tropisch, met een duidelijke droge en natte seizoenen. De seizoenen zijn enigszins gecompliceerd door het hebben van twee moessons. Van mei tot augustus is het Yala moesson brengt regen naar het zuidwesten van de helft van het eiland, terwijl het droge seizoen hier duurt van december tot maart. Het zuidwesten heeft de hoogste regenval – tot 4000mm per jaar. De Maha moesson waait van oktober tot januari, waardoor de regen naar het noorden en oosten, terwijl het droge seizoen is van mei tot september. Het noorden en oosten zijn relatief droog, met ongeveer 1000mm regen per jaar. Er is ook een inter-moesson periode in oktober en november, wanneer de regen kan komen in veel delen van het eiland.

Colombo en de laaggelegen kustgebieden hebben een gemiddelde temperatuur van 27 ° C. Op Kandy (hoogte 500m), de gemiddelde temperatuur is 20 ° C, terwijl Nuwara Eliya (op 1889m) heeft een gematigd 16 ° C gemiddeld. De zee blijft rond de 27 ° C het hele jaar door.

Om te bekijken wat voor weer het is in een bepaalde plaats, klik weer

Wanneer op vakantie gaan!!

Klimatologisch gezien, de droogste (en beste) seizoenen in Sri Lanka zijn van december tot maart voor de westkust, de zuidkust en de Hill Country, en van april tot september voor de oude steden regio en de oostkust.

December tot maart zijn ook de maanden waarin de meeste buitenlandse toeristen Sri Lanka bezoeken, de meerderheid van hen om te ontsnappen aan de Europese winter. Tijdens de kerst en nieuwjaars vakantie seizoen, in het bijzonder, accommodatie overal op het eiland is te krap als gevolg van de enorme toestroom van buitenlandse bezoekers.

Juli / augustus is de tijd van de Kandy Esala Perahera, het 10-daagse festival ter ere van de heilige tand relikwie van de Boeddha, en ook de tijd voor het Kataragama festival in het Zuiden. In beide steden accommodatie vlak voor, tijdens en onmiddellijk na de festivals is zeer moeilijk aan te komen, en de tarieven meestal het dubbele of drievoudige. Zorg ervoor dat u de kamers ruim van tevoren boekt.

Klimaat van Sri Lanka betekent dat het altijd de ‘juiste’ beach seizoen ergens aan de kust. Het weer werkt niet volgens strikte regels, maar – lijkt het vaak te regenen waar het zonnig zou moeten zijn, en zonnig waar het meestal zou moeten regenen. Neerslag heeft de neiging nadrukkelijk te zijn – straten kunnen ondergelopen in een vrij korte periode.

Out-of-season reizen heeft zo zijn voordelen – niet alleen bij drukte weg te gaan, maar veel luchtvaarttarieven en accommodatie passen hun prijzen hierop aan.

Klimaatzones, seizoenen en strandplaats-gevolgen, bij Eric de Ruiter
http://srilankaprikbord.freeforums.net/thread/7/klimaatzones-seizoenen-en-strandplaatsen

Read more: http://www.lonelyplanet.com/sri-lanka/weather##ixzz3B7ACp948