Inentingen

Sri Lanka

Onderstaand advies is een algemeen advies. Hierbij is geen rekening gehouden met de persoonlijke situatie, zoals leeftijd, medicijngebruik, duur van het verblijf en het soort reis. Al deze aspecten zijn van invloed op het reizigersadvies. Een compleet en passend advies wordt tijdens de afspraak gegeven.

 hygiëneadvies

Door slechte hygiënische omstandigheden kunnen water en voedsel besmet zijn met verschillende virussen en bacteriën, waardoor u bijvoorbeeld reizigersdiarree kunt krijgen. Om kans op besmetting met een infectieziekte te verkleinen, kunt u een aantal leefregels in acht nemen:

o                was uw handen goed na toiletgebruik, vóór u gaat eten en vóór u gaat koken

o                gebruik een schone handdoek

o                drink mineraalwater (met of zonder prik), thee, vruchtensap en dergelijke dranken, geen kraanwater

o                drink geen ongekookte melk

o                als u zelf kookt: was groente en fruit in schoon (gekookt of flessen-)water

o                schil zelf uw fruit

o                eet alleen voldoende verhit voedsel, geen rauw of half rauw vlees, vis of schelpdieren

o                zorg dat uw voedsel is beschermd tegen vliegen

o                Voor wat betreft eten geldt eigenlijk een gouden regel: Peel it, cook it, boil it, or forget it! (Schil, bak of kook voedsel, en anders laten staan!)

 

muggen

Muggen verspreiden een aantal ziekten zoals denque, malaria, gele koorts en Japanse encefalitis. Met een aantal maatregelen kunt u het risico op muggenbeten verkleinen.

  •            draag tussen zonsondergang en zonsopgang kleding met lange mouwen en pijpen, en draag sokken
  •            gebruik een anti-muggenmiddel met DEET bv Odomos, verkrijgbaar in SL
  •            houd slaapvertrekken en leefvertrekken muggenvrij. Sluit tijdig voor zonsondergang deuren en ramen, en gebruik eventueel insecticide.
  •            slaap onder een geïmpregneerde klamboe

Sri Lanka is Malaria vrij