Rondreizen

Sri Lanka, De Parel in de Indische Oceaan

Een 14 daagse rondreis voor twee personen, voor een totaal bedrag van € 1525.-

Plaatsen    Hotels     Activiteit     extra kosten
1 Negombo Transfer luchthaven WaJa bed and breakfast Negombo city tour € 85,00
2 Anuradhapura Auto met chauffeur Black and White Wilpattu NP
3 Sigiriya Auto met chauffeur, hotel In On The Tree Mineriya, olifanten safari
Habarana Village tour € 75,00
4 Sigiriya Auto met chauffeur, hotel In On The Tree Beklimming Leeuwenrots ?*
of de Pidulrangala rots
Polonnaruwa ?*
5 Kandy Auto met chauffeur, hotel Nature Walk Dambula grotten tempel
Dambula groente markt
Matala Hindu tempel
Matala kruiden tuin
Tempel van de tand ?*
Kandy dansers ?*
6 Nuwara Eliya Auto met chauffeur, hotel Manudi Glenfals Edge Botanische tuin ?*
Thee plantages
Thee fabriek
Ramboda waterval
7 Ella Auto met chauffeur, hotel Sky Green Worlds End
Trein naar Ella € 50,00
8 Ella Auto met chauffeur, hotel Sky Green Little Adams Peack
Nine Arch brug
9 Ella Auto met chauffeur, hotel Sky Green Ella Rock
gelegenheid voor een
kookcursus ?*
10 Tissamahamarama Auto met chauffeur, hotel Hibiscus Ravana waterval
Yala NP, luipaard en beer € 135,00
11 Tissamahamarama Auto met chauffeur, hotel Hibiscus Bundala NP, vogel safari € 135,00
Kataragama tempels
12 Mirissa Auto met chauffeur, hotel Giragala Blow hole
Paalvissers
genieten van het strand
13 Mirissa Auto met chauffeur, hotel Giragala Walvissen en dolfijnen
spotten € 135,00
14 Negombo transfer vliegveld
vet gedrukt zit in het totaal pakket
vlucht zit niet in de prijs inbegrepen
?* kunnen jullie ter plekke met de chauffeur regelen
* extra kosten zijn die kosten die jullie zelf moeten betalen indien jullie deze activiteit willen gaan doen
alles op basis van twee personen, hotels een tweepersoons kamer, met airco en op basis van B&B
WaJa bed and breakfast is bij mij thuis in Negombo. Op een kleine 2 km van de zon, zee en strand
aanbieding is enkel geldig voor de maanden mei, juni, oktober en november.

Een geheel nieuwe richting kwam aanspoelen, mensen uit mijn dorp in Limburg zijn al ruim 5½ jaar onderweg met hun zeilboot en op mijn advies, nadat wij contact hadden via Faceboek ook een stop maakte in Sri Lanka met hun boot. Mijn vrouw en ik maakte ook een klein reisje naar Trincomalee omdat ik in eerste instantie Nederlanders in Sigiriya moest droppen en dus niet ver meer van Trinco waren verwijderd, ook kwam het mij goed uit om er ook een paar dagen er tussen uit te knijpen want wij zaten al bijna 3 jaar thuis met al dat gezeik hier, aanslag, en corona. Eenmaal in Trinco maakte wij dus kennis met Sanne en Rik, een leuk jong koppel die bezig waren met een ongelofelijk avontuur, na wat gepraat, gedronken en geëten zijn wij samen de volgende dag Trincomalee gaan verkennen, voor ons niks bijzonders maar voor hen iets moois. Volgende dag samen door naar Negombo, onderweg hebben wij nog enkele vrienden van ons bezocht in Mulipothana en Kantala, voor Sanne en Rik ook weer een aparte ervaring, om vervolgens enkele dagen in Negombo te verblijven bij mij thuis, daarna zijn ze met Shehan op een kleine rondreis gegaan, lange rondreis zat er niet in daar zij rekening moesten houden met de weersomstandigheden, maar toch hebben zij in 8 dagen heel veel gezien en ze waren dan ook blij dat ik hen overgehaald had om ook Sri Lanka aan te doen. Bij hun in de haven van Trinco lag ook een ander zeilschip van een Duits koppel en die wilde ook wel iets meer zien van Sri Lanka en dus toen Shehan in Trinco terug kwam stond het Duits koppel klaar om ook met Shehan enkele dagen een toertje te maken, ook zij hebben genoten gezien hun verslag in ons gastenboek. Voor Shehan was het bovendien nog mooi, want hij liet zijn gezin met de trein overkomen en zij maakte daarna samen met het gezin nog een mooi avontuur van. Op de foto, Het Duits echtpaar, Rik en Sanne rechts op de voorgrond en de familie van Shehan. Laten wij hopen dat dit voor de toekomst weer iets anders mag wezen en dat er veel zeilers, want ik geloof dat er nogal wat wordt afgezeild, Sri Lanka aan doen en waar wij dan ook weer onze vruchten van mogen plukken, WIE WEET.

Zo kun je maar weer eens zien dat het mes soms aan meerdere kanten snijdt

Mogelijkheden van een te maken rondreis van ± twee weken

Dag 1. Aankomst vliegveld Katanayka, U wordt opgewacht door een van onze chauffeurs die jullie naar een verblijfplaats in Negombo brengt om een beetje bij te komen van toch wel een lange vlucht

Dag 2. Vandaag staat een Negombo city tour op het programma, dit houdt in de vismarkt, Dutch fort, gevangenis, St. Mary kerk, Boedha tempel en via het Dutch kanaal naar de lagune waar je makkelijk varanen en veel vogel soorten kunt spotten, duur totaal ± 4uur..

Dag 3. Vanmorgen gaan wij richting het zuiden en komen aan in Mirissa nadat wij onderweg een bezoek aan de schildpadden farm, het tsunami museum, Madu rivier en Dutch fort in Galle hebben gebracht.

Dag 4. In de vroege ochtend walvissen en dolfijnen spotten, waarna we gaan genieten van het prachtige strand

Dag 5. Langs de zuidkust gaan wij vandaag richting Tissahamarama, waarna wij in de namiddag een safari gaan doen in NP van Yala.

Dag 6. Nadat wij een beetje hebben uitgeslapen gaat het nu richting Ella voor een bezoek aan dit prachtige bergdorpje, met onderweg een bezoek aan een van de grootste watervallen van Sri Lanka, Rawana waterval. (Sri Lanka kent ruim 600 watervallen)

Dag 7. Vandaag gaan wij een beetje klimmen, je hebt de mogelijkheden uit Ella Rock, Ella Cave, Little Adams Peack en je mag een stukje lopen over de beroemde Nine Arch brug.

Dag 8. Rond 9.00uur gaan wij naar het treinstation om met de trein naar Nanu Oya te gaan, een tocht van ruim 3 uur door de bergen met hun dorpjes, en thee plantages. (indien wij dit voor jullie moeten regelen hebben wij van iedereen die de treinrit gaat maken het paspoortnummer nodig en dan de juiste datum en tijd),  op het station van Nanu Oya wacht de chauffeur jullie op om een city tour te doen in Nuwara Eliya, ook wel little England genoemd.

Dag 9. Vandaag is het vroeg opstaan voor een bezoek aan Worlds End/Horton Plain, je start om 5.00uur in de ochtend om dan een geweldig mooie wandeling te maken door de natuur van ± 3 uur, is echt een aanrader. Na de wandeling gaan jullie met de auto richting Kandy met een bezoek aan Ramboda waterval, een thee fabriek en thee plantages. Aangekomen in Kandy gaan wij tegen de avond naar de Kandy dansers en hun optredens waarna wij de dag afsluiten met een bezoek aan de ceremonie van de tempel van de tand.

Dag 10. Vandaag gaan wij een bezoek brengen aan de beroemde botanisch tuin in Kandy, waarna wij de dag afsluiten met een city tour, een tour waar ik wel iets over zou kunnen vertellen maar iedere chauffeur heeft zo zijn eigen zaakjes en weet best hoe hij de mensen het beste kan raken.

Dag 11. Voor de sportfanaten onder jullie vandaag een uitstapje naar Kitulgala om te gaan raften en hiking

Dag 12. Sigiriya is vandaag ons doel, maar eerst een bezoek aan de kruiden tuin in Matala, de grootste Hindu tempel en de grotten tempel van Dambula, waarna wij in de jeep stappen om olifanten in Mineriya te gaan spotten, hier tref je soms kuddes aan van 25 tot 150 olifanten.

Dag 13. In de vroege ochtend beklimming van de leeuwen rots of de Pidulrangala rots naar eigen keuze, daarna gaan wij een  city tour maken in Sigiriya een city tour houdt in, enkele kilometers met de ossenkar door het dorpje, dan kom je bij een groot meer uit met enkel en alleen maar Lotus bloemen, je hebt een uitkijk op de leeuwen rots en wanneer je geluk hebt staan er olifanten aan het water om te drinken, dan ga je met de catamaran over het meer naar een huisje waar voor U dan de rottie en kruiden thee wordt bereidt (zelf mee koken), daarna ga je naar een ander huisje waar voor jullie de beroemde rice and curry wordt klaargemaakt (ook zelf weer mee koken) als zijnde de lunch. Wanneer dit alles is gebeurd ga je terug met de catamaran en ga met de tuk tuk terug naar de plek van vertrek, om dan vervolgens met de auto naar Polonnaruwa te gaan.

Dag 14. De laatste dag gaan wij vanuit Sigiriya naar Negombo of vliegveld afhankelijk van de vluchttijden.

Of misschien vindt U deze rondreis mooier, is maar wat jullie willen.

Mogelijkheden van een te maken rondreis van ± twee weken

Dag 1. Ophalen vanaf vliegveld Katanayka en naar een verblijfplaats in Negombo gebracht om bij te komen van de toch wel lange vliegreis

Dag 2. Rond 9.00uur wordt U opgehaald en dan wordt er een begin gemaakt met de rondreis, vanuit Negombo gaat het naar Anuradhapura met onderweg de mogelijkheid voor een bezoek aan een mooie Hindu tempel in Chilaw, ook in Chilaw bevindt zich een grote vismarkt, daarna gaat het naar Wilpattu waar je luipaarden en de lippen beer kunt spotten, rond 19.30uur aankomst in Anuradhapura

Dag 3. Vanuit Anuradhapura gaat het richting Trincomalee, maar eerst een bezoek aan de oude stad in Anuradhapura, daarna de prachtige Mihintale tempel en als laatste de zeven heet water bronnen enkele kilometers voor Trincomalee, aangekomen in Trincomalee genieten van de prachtige stranden aldaar

Dag 4. Bezoek aan Pigeon eiland alwaar de mogelijkheid om te snorkelen, een lust voor de ogen, rif haaien, schildpadden, en wat een pracht aan verschillende vissen met hun prachtige kleuren. In de namiddag een city tour met de Koneswarem tempel, het Dutch fort, de haven, Marble Beach, enz.. In het hoogseizoen ook de mogelijkheid voor het spotten van walvissen en dolfijnen (april t/m september)

Dag 5. Vandaag gaan wij naar Sigiriya vanuit Trincomalee, vertrek rond 11.00uur, voordat wij aankomen in Sigiriya gaan wij eerst een village tour maken in Sigiriya, een village tour houdt in, enkele kilometers met de ossenkar door het dorpje, dan kom je bij een groot meer uit met enkel en alleen maar Lotus bloemen, je hebt een uitkijk op de leeuwen rots en wanneer je geluk hebt staan er olifanten aan het water om te drinken, dan ga je met de catamaran over het meer naar een huisje waar voor U dan de rottie en kruiden thee wordt bereidt (zelf mee koken), daarna ga je naar een ander huisje waar voor jullie de beroemde rice and curry wordt klaargemaakt (ook zelf weer mee koken) als zijnde de lunch. Wanneer dit alles is gebeurd ga je terug met de catamaran en ga met de tuk tuk terug naar de plek van vertrek en daar staat dan weer een jeep klaar die jullie naar Mineriya (of een van de andere parken) brengt waar de olifant zich op dat moment bevindt voor een geweldige olifant safari met kuddes van soms meer dan 150 olifanten. Na afloop naar hotel waar je tegen 19.00uur zult aankomen.

Dag 6. In de vroege ochtend een bezoek aan de leeuwen rots of de Pidulrangala rots naar eigen keuze, na afloop door naar Polonnaruwa voor een bezoek aan de oude stad.

Dag 7. Vanmorgen gaan wij op weg naar Kandy met onderweg een bezoek aan de grotten tempel van Dambula, een bezoek aan de grootste Hindu tempel van Sri Lanka in Matala en een bezoek aan de kruiden tuin, ook in Matala. In de avond een bezoek aan het optreden van de Kandy dansers en de ceremonie in de tempel van de tand.

Dag 8. Voor dat wij op weg gaan naar Nuwara Eliya eerst een bezoek aan de botanische tuin in Kandy, daarna met de auto door naar Nuwara Eliya met onderweg de thee plantages, een thee fabriek en een prachtige waterval in Ramboda, in de namiddag een city tour door een mooie stad die ook wel little England wordt genoemd met haar prachtige gebouwen in de Engelse stijl.

Dag 9-10 Vandaag is het vroeg opstaan voor een bezoek aan Worlds End/Horton Plain, je start om 5.00uur in de ochtend om dan een geweldig mooie wandeling te maken door de natuur van ± 3 uur, is echt een aanrader. Na de wandeling gaan jullie met de auto naar het station van Nanu Oya voor een treinrit naar Ella. (ik hoop dat wij voor jullie de kaartjes hebben kunnen reserveren, want het is tegenwoordig erg moeilijk), deze treinrit is gewoon een must en de trein zal jullie vervoeren door een geweldig mooie natuur van dorpjes, bergen en thee plantages, eenmaal aangekomen zal de chauffeur jullie opwachten op het treinstation van Ella, om jullie naar een hotel in Ella te brengen, Ella is wat mij betreft het mooiste dorpje in de bergen met de mogelijkheden van het beklimmen van Little Adams Peack, Ella Rock, Nine Arch brug, enz..

Dag 11-12. Vanuit Ella gaat het naar Tissahamarama voor een bezoek aan Yala NP, Yala is na Wilpattu het grootste NP in Sri Lanka met een diversiteit aan dieren waaronder dus ook het luipaard, beer, herten, krokodillen, olifanten, wilde zwijnen, enz.. De volgende ochtend gaan wij naar Bundala voor een vogel safari, in dit park kom je meest voorkomende vogels tegen zoals de toekan, honderden pelikanen in een groep, veel roofvogels en wat al niet meer. Na deze safari gaan we terug naar het hotel voor het ontbijt waarna wij ons gaan opmaken voor een bezoek aan een van de grootste tempels in Sri Lanka, de tempel in Kataragama is een unieke tempel waar het geloof van Boedha, Hindu en Moslim wordt uitgevoerd op een grote oppervlakte, daarna gaat het naar het zuiden voor een bezoek aan de tempel van Kirrinda.

Dag 13. Vandaag gaan wij via de zuidkust naar Mirissa, met onderweg een bezoek aan de blow hole, is iets waar het zee water via een gat in de rots blok omhoog wordt gespoten, daarna een kijkje bij de paalvissers en genieten van het strand

Dag 14.  Op de laatste dag een uitstapje naar Galle voor een bezoek aan het Dutch Fort, daarna naar het tsunami museum, een bezoek aan Madu rivier en schildpadden farm met als laatste een kleine city tour in Colombo, alvorens naar het vliegveld of nog een nachtje Negombo, alles is afhankelijk van de vlucht

Unieke SAY – Tours 14 daagse rondreis op basis van twee personen.

Dag 1.     Negombo
Dag 2.     Auradhapura,
Onderweg: Wilpattu NP, met grote kans op luipard en beer
Dag 3.     Trincomale
Onderweg: Anuradhapura oude stad, Mihintale berg tempel, en de zeven heet waterbronnen.
Dag 4.     Trincomalee
Activiteiten: Pigeon eiland snorkelen, walvissen en dolfijnen spotten,(beste periode
juni t/m september)
Dag 5.     Trincomalee
Activiteiten: city tour met onder anderen de Kones Warem tempel
Dag 6.     Sigiriya
Activiteiten: Habarana village tour, Mineriya NP, olifanten safari
Dag 7.     Sigiriya
Activiteiten: beklimming leeuwen rots of de Pidurangala rots, namiddag Pollonaruwa
Dag 8.     Kandy
Activiteiten: op weg naar Kandy, Dambula grotten tempel, Matala hindu tempel, Matala kruidentuin, Kandy dansers, tempel van de tand
Dag 9.     Nuwara Eliya
Activiteiten: Kandy botanische tuin, theeplantages, theefabriek, Ramboda waterval, of een andere route via Kithulgala om te raften en of hiking/caniyon, met onderweg drie mooie watervallen
Dag 10.    Ella
Activiteiten: in de vroege ochtend wandeling in Horton Plain/Worlds End, daarna via Nanu Oya met de trein naar Ella.
Dag 11.    Ella
Activiteit: Little Adams Peack, Ella Rock, Nine Arch brug
Dag 12.    Tissamaharama
Activiteit, onderweg Ravana waterval, namiddag Yala NP, safari
Dag 13.    Unawatuna
Activiteit: Blow hole, Paalvissers
Dag 14.    Negombo
Activiteit: Galle fort, Madu rivier, Tsunami museum, Schildpadden farm

Hotelprijzen:

Let wel de bedragen die wij doorsturen voor een reservering zijn inclusief alle kosten die er worden gemaakt voor een hotel, dus inclusief service en tax. Of U nu boekt voor een all inclusief, half pension of bed en ontbijt, de prijzen die wij aangeven zijn de daadwerkelijke prijzen, hierbij komt dus niks meer bij. Veel tour operators geven enkel het basis bedrag aan op hun website, maar hier moet U vaak 25-30% bovenop tellen
Zelf een hotel boeken is geen enkel probleem, maar houdt er wel rekening mee dat onze chauffeur ook een slaapplaats nodig heeft, hotels vertellen wel dat, dat zo is, maar meestal is dat in de praktijk niet waar, wanneer een hotel is geboekt zonder een overnachting voor onze chauffeur zijn wij helaas genoodzaakt om 3000rs extra in rekening te brengen

Onderstaand kan ook in combinatie gedaan worden

Dit verrassend veelzijdige subtropische eiland heeft verschillende culturele hoogtepunten zoals de rots van Sigiriya, het indrukwekkende boedhabeeld van Dambulla, treinreis door de theeplantages van Nuwara Eliya, het olifantenweeshuis van Udawala én een bezoek aan Kandy. Daarnaast is er nog voldoende tijd om te genieten van het mooie zandstrand aan de zuidwestkust of oosten (Trinco) in een uitstekend hotel.

Kandy

De beroemde botanische tuinen van Kandy, Tempel van de Tand van Boeddha, de beroemde Kandy dansers (’s avonds), eerst een bezoek aan de Kandy dansers en dan naar de tempel voor de ceremonie.

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya op een hoogte van 1900 meter. De route die we afleggen is adembenemend en onderweg zien we de vele thee pluksters aan het werk. We bezoeken tevens een theefabriekje, waar het hele proces van thee maken wordt uitgelegd.

U kunt een bezoek brengen aan het National Park Horton Plains. Op deze ongerepte hoogvlakte van meer dan 2000 meter hoogte is het landschap heel anders dan in de rest van het land. U maakt een korte trek naar World’s End, een prachtig uitzichts punt boven een afgrond van 600 meter vanwaar u mijlenver kunt kijken. Bij helder weer kunt u zelfs tot aan de Indische Oceaan kijken (optioneel).

Er bestaat de mogelijkheid om een spectaculaire treinreis door de schitterende natuur van Nano Oya naar bv Ella te maken maken

Yala nationaal safari park

In deze nog ongerepte natuur bestaat de mogelijkheid om olifanten, krokadillen, herten, luipaarden, beren en wat niet al meer te zien. U wordt met een van onze eigen jeeps, privé door dit park vervoerd.

Anuradhapura Sigiriya:

Een bezoek aan de oude stad Anuradhapura met tal van overblijfselen uit een rijk verleden, zoals paleisruïnes, tempels en de heilige boom, nog altijd een belangrijk bedevaartsoord (optioneel). In de middag via een schitterende route naar Sigiriya, ,met de beroemde leeuwenrots van Sigiriya

Sigiriya

In de vroege ochtend een beklimming van de leeuwen rots of de Pidurangala rots waarna een bezoek aan de oude koningsstad Polonnaruwa met de fraaie tempels en uit rots gehakte boeddhabeelden te bezoeken. U kunt deze excursie ook per fiets maken! (optioneel) In de middag kunt een schitterende safari per jeep maken langs het meer van Minneriya, waar vele wilde olifanten te zien zijn.

Dambulla

De rotstempels van Dambulla met een adembenemend uitzicht over de vallei.

Entrée prijzen op basis van een persoon of anders vermeld 2022

Deze heb ik verwijderd daar het niet meer mogelijk is om de prijzen vast te stellen, ze wijzigen dagelijks, wanneer je wilt weten hoeveel een bezoek aan een Nationaal park kost of wat dan ook, stuur mij een mailtje en ik kan je dan de prijs voor die dag geven, ook de Euro en Dollar is onhoudbaar geworden. De rupee keldert weer en dat is in het voordeel van de toerist die dus weer meer rupee voor een euro/dollar krijgt. Zodra jullie in Sri Lanka zijn, wordt de rondreis definitief gemaakt en staat ook de prijs vast, ook wanneer hij tijdens de rondreis zou veranderen.

Betalingen SAY / Tours.

Betalingen bij de eerste kennismaking, dus niks vooraf.

50% van de auto vooraf, rest na afloop rondreis betaling doen aan de chauffeur.
Wanneer wij de hotels moeten boeken dan 100%
De eventuele parken die wij voor jullie gaan reserveren 100%
Fooien en tips zitten niet in onze bedragen inbegrepen.
Wij adviseren voor fooien:
In een restaurant, 2 personen 400rs, 4 personen 750rs, enz.
In hotel bagage boy, 350rs per koffer
Op safari voor de chauffeur 2500rs
Op het einde voor onze chauffeur, 10% van de totale autokosten.
Bedenk alles is gewoon een voorbeeld, niks moet alles mag.

Staat er iets niet bij, raadpleeg ons door het sturen van een mailtje.
Alle safari’s worden uitgevoerd in privé jeeps, en als extra flesje water en fruit en met volledige verzekering
Voor groep safari, prijzen op aanvraag
Prijswijzigingen onder voorbehoud.
Opmaak deze lijst 01-06-2023

Een backpackers verhaal van Dewi van Deursen
http://www.backpackvolverhalen.nl/doen-in-sri-lanka/

Ook een mooie pagina over het wel en wee is die van Charlotte, bekijk deze via www.charlotteplansatrip.com

Sri Lanka, De Parel in de Indische Oceaan