Waarom een chauffeur

Waarom een chauffeur is eigenlijk niet zo moeilijk te beantwoorden.

Het is in Sri Lanka levens gevaarlijk om daar zelf een auto te huren en er mee op uit te trekken, niet alleen het verkeer is er een chaos, maar ook de bewegwijzing is rampzalig. Daarom wordt op alle fronten gewezen op het niet zelf rijden in Sri Lanka maar gebruik te maken van een ervaren chauffeur/gids.

Huren van een tuk tuk kan, maar gezien er in Nederland geen rijbewijs wordt uitgegeven voor een tuk tuk moet je zelf hier in Sri Lanka gaan lessen en dan op examen voor het tuk tuk rijbewijs en dus ben je dan weer twee weken verder. De mensen die denken dat ze met een NL internationaal rijbewijs een tuk tuk rijbewijs krijgen hebben het mis, ze krijgen wat zij hebben, wat het ook is A, B, en C, maar daar zit geen tuk tuk bij, dus wanneer je toch op weg gaat, ben je levens gevaarlijk bezig, de politie kan je aanhouden voor het gebruik van een tuk tuk zonder rijbewijs, gebeurt er iets, je bent niet verzekerd al zal de verhuurder van de tuk tuk wel anders vertellen. Mensen jullie zijn gewaarschuwd.

Sri Lanka forum: geschreven door Eric de Ruiter.

Zelf rijden: meningen verschillen. Wij zijn er nog altijd erg stellig in dat het oerdom is het te proberen. Vanwege idioot verkeer, slechte GPS, prijzen die vrijwel gelijk zijn aan auto-met-chauffeur omdat er meer verzekeringspremie is voor toeristen, en moeite om goed onderhouden huurauto te krijgen. Plus daarbij het relatief recente fenomeen dat locals gebruikmaken van het zwakke rechtssysteeem en doelbewust een ongeluk(je) veroorzaken waar de toerist de schuld van kan krijgen. Als je niet tienduizenden _Euros_ betaalt kun je soms het proces in de cel afwachten, ben je in ieder geval vooralsnog kwijt en de huurauto wordt door politie in beslag genomen zodat verhuurder de huur gewoon moet laten doorlopen.

Dan waarom een van onze chauffeurs, de meeste andere chauffeurs hebben er een handje van om hun gasten naar verschillende winkels te rijden met het oogmerk om hier een commissie van op te strijken, dit gebeurt veelal tegen de zin van de gasten, maar deze chauffeurs moeten wel omdat zij rijden tegen een minimaal tarief, vandaar dat zij met bedragen komen ver beneden de kostprijs. Bij ons is de gast koning en heeft het voor het zeggen en worden er geen winkels aangedaan buiten dat de gast er om vraagt.

Verder is het ook zo, dat wanneer jullie gebruik maken van SAY – Tours . jullie automatisch Ayubowan Yaluva Sri Lanka steunen. 
Een gedeelte van de toch al kleine winst gaat naar Ayubowan Yaluva Sri Lanka, en met dat geld proberen wij dan de medemens te helpen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA